Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
Лукашэнка, u mnie działa 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, u mnie .de też nie działa. może masz w cache przeglądarki? jak tak to wrzuć screena.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Nie wiem co u Ciebie działa,Piter 35 pisze:Лукашэнка, u mnie działa
ale wiem za to, że tego ogłoszenia już nie ma:
"Das Inserat Subaru Impreza 2.0 WRX KlimAutomatik Top Zustand ist leider nicht mehr verfügbar."
- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
Może śledzą forum 

Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

- eror
- 2 gwiazdki
- Auto: FOREK 2.0/158 A/T - LPG - PRZESZŁOŚĆ :-(
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Cześć.
Dostałem pytanie od kumpla.
Ma okazję (no właśnie czy to może być okazja ?) kupić Outbacka
z silnikiem z traktora. Auto kupione w PL, przebieg 140tys ale przy 40tys.
wymienili silnik w serwisie. Podobno popełniono błąd podczas przeglądu (?)
i silnik się zatarł. Właściciel auta znany potencjalnemu kupującemu.
Propozycja ceny jest poniżej 50 tys zł.
Na co zwrócić uwagę i kiedy w czymś takim będzie duży przegląd ?
Dostałem pytanie od kumpla.
Ma okazję (no właśnie czy to może być okazja ?) kupić Outbacka
z silnikiem z traktora. Auto kupione w PL, przebieg 140tys ale przy 40tys.
wymienili silnik w serwisie. Podobno popełniono błąd podczas przeglądu (?)
i silnik się zatarł. Właściciel auta znany potencjalnemu kupującemu.
Propozycja ceny jest poniżej 50 tys zł.
Na co zwrócić uwagę i kiedy w czymś takim będzie duży przegląd ?
no to się u mnie preferencje zmieniły i to mocno
czy wiecie coś na temat tych imprez
http://otomoto.pl/subaru-impreza-2-0t-2 ... 51745.html
http://otomoto.pl/subaru-impreza-wrx-2-0-C24618072.html
http://otomoto.pl/subaru-impreza-C24623178.html
http://otomoto.pl/subaru-impreza-C24138622.html
autko ma być typowo miejskie, do pracy, na zakupy, z dziećmi zazwyczaj więc pewnie góry mnie nie skuszą w zimę...zresztą gdzie mi tam do was z moimi umiejętnościami jazdy zimą
i tu pada pytanie: czy decydować się wiec na turbo czy lepiej wolny ssak?
Auto po zakupie na pewno zostanie zagazowane.

czy wiecie coś na temat tych imprez
http://otomoto.pl/subaru-impreza-2-0t-2 ... 51745.html
http://otomoto.pl/subaru-impreza-wrx-2-0-C24618072.html
http://otomoto.pl/subaru-impreza-C24623178.html
http://otomoto.pl/subaru-impreza-C24138622.html
autko ma być typowo miejskie, do pracy, na zakupy, z dziećmi zazwyczaj więc pewnie góry mnie nie skuszą w zimę...zresztą gdzie mi tam do was z moimi umiejętnościami jazdy zimą

i tu pada pytanie: czy decydować się wiec na turbo czy lepiej wolny ssak?

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Dwa argumenty na rzecz wolnego ssaka:Marlena pisze: typowo miejskie, do pracy, na zakupy, z dziećmi zazwyczaj (...) Auto po zakupie na pewno zostanie zagazowane.
1. Przy krótkich przebiegach i częstych postojach (praca-sklep-szkoła-sklep-dom, etc.) zaturbiony się porządnie nie nagrzeje, a jeśli pojedziesz naokoło i się nagrzeje, to będziesz musiała studzić, zanim zgasisz.
2. Wolnossący (zwł. ten starszy, 125 koni) jest prostszy w konstrukcji i łatwiej zniesie gaz.
Wniosek: bierz turbo, bo rozsądek rozsądkiem, ale jak nie weźmiesz, to potem będziesz żałować

Rozsądnie - to jest kupić fabię 1.2.
Jeśli zaś Subaru, to z przytupem.
- WiS
- 6 gwiazdek
Marlena, no ale taka prawda.
Do normalnej jazdy są rozsądniejsze samochody.
Subaru kupuje się sercem, nie rozumem - jesli chcesz mieć auto wyjątkowe, z charakterem... Wolnyssak też to ma, ale turbo - znacznie więcej.
Tylko, ze kupując zaturbione Subaru nie ma co liczyć na to, ze pod względem praktycznym będzie idealne.
Coś za coś.
Ja do decyzji o zakupie Subaru turbo dojrzewałem 10 lat, i teraz żałuję, że tak długo. Ale z drugiej strony wiem, że to kaprys. Względnie kosztowny
Do normalnej jazdy są rozsądniejsze samochody.
Subaru kupuje się sercem, nie rozumem - jesli chcesz mieć auto wyjątkowe, z charakterem... Wolnyssak też to ma, ale turbo - znacznie więcej.
Tylko, ze kupując zaturbione Subaru nie ma co liczyć na to, ze pod względem praktycznym będzie idealne.
Coś za coś.
Ja do decyzji o zakupie Subaru turbo dojrzewałem 10 lat, i teraz żałuję, że tak długo. Ale z drugiej strony wiem, że to kaprys. Względnie kosztowny

WiS pisze:Marlena,
(...) że to kaprys. Względnie kosztowny
ja już teraz to wiem ale skoro mąż chce mi sprawić przyjemność chociaż w ten sposób to nie będę odmawiać

turbo boję sie trochę ze względu na koszty i kupna takowej używki. Koszty może nie amortyzacji tylko naprawy jak coś " nie podoła" a kupna używki w turbo...wiadomo, ze nikt tym raczej po bułki nie jeździł

- WiS
- 6 gwiazdek
Marlena, jakimś kompromisem jest mój Yarek: w normalnym ruchu i na torze znacznie szybszy i fajniejszy od większości cywilnych aut, a w utrzymaniu o niebo tańszy od Subaru (także wolnossącego).
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=21&t=8386
Tyle, że nie jest Subaru...

A diabli wiedzą, podejrzewam, że znaczna czesc mocnych aut w zyciu nie jest użyta do naprawdę ostrej jazdy, tylko do szpanu pod biurem lub dyskoteką.Marlena pisze: wiadomo, ze nikt tym raczej po bułki nie jeździł
WiS pisze:Marlena, jakimś kompromisem jest mój Yarek: w normalnym ruchu i na torze znacznie szybszy i fajniejszy od większości cywilnych aut, a w utrzymaniu o niebo tańszy od Subaru (także wolnossącego).
ale malutki

WiS pisze:A diabli wiedzą, podejrzewam, że znaczna czesc mocnych aut w zyciu nie jest użyta do naprawdę ostrej jazdy, tylko do szpanu pod biurem lub dyskoteką.Marlena pisze: wiadomo, ze nikt tym raczej po bułki nie jeździł
hmmmm mieszkam prawie w górach

- WiS
- 6 gwiazdek
Idź córko, i nie grzesz więcejMarlena pisze: kiedyś podobało mi się picasso

Ale za to wariatMarlena pisze: ale malutki

No to jesli Impreza, to tylko kombi - ale uwaga, sprawdź, ile tam jest miejsca z tyłuMarlena pisze: coś większego, żeby wpakować 2 dzieci /w tym jedno wózkowe/ i pseudo-psa.

...a najlepiej, jakaś spora terenowka.Marlena pisze: albo van.
Landcruiser...?

No przecież nikt Ci nie każe kupować od któregoś z tych wariatówMarlena pisze: co nie co widziałam, trochę słyszałam

A tak serio, w przypadku takiego auta jak zaturbione Subaru - wolałbym wziąć po kimś, kto upala, ale rozumie jak to dziala i dba, jak trzeba, niż po jakimś palancie, który co prawda jeździ wyłacznie na wczasy, do sklepu i raczej tylko w słoneczny dzień, ale np. nie pamieta o wymianie oleju, nie studzi turbiny, manewruje na półsprzęgle, czasami nie spuszcza do końca ręcznego i ogolnie zachowuje się jak standardowa blondynka płci dowolnej.
Więc te Subaraki kupowane tylko dla szpanu wcale nie muszą być w lepszym stanie, niż te teoretycznie "katowane".
WiS pisze:Idź córko, i nie grzesz więcejMarlena pisze: kiedyś podobało mi się picasso![]()

hmmm już to kiedyś gdzieś słyszałam ale potem okazało się, że przereklamowaneWiS pisze:Ale za to wariatMarlena pisze: ale malutki![]()

wózek wlezie, choć są tacy co łamią rączki w wózkach domykając klapęWiS pisze:No to jesli Impreza, to tylko kombi - ale uwaga, sprawdź, ile tam jest miejsca z tyłuMarlena pisze: coś większego, żeby wpakować 2 dzieci /w tym jedno wózkowe/ i pseudo-psa.![]()

WiS pisze:...a najlepiej, jakaś spora terenowka.Marlena pisze: albo van.
Landcruiser...?![]()

WiS pisze:No przecież nikt Ci nie każe kupować od któregoś z tych wariatówMarlena pisze: co nie co widziałam, trochę słyszałam![]()
A tak serio, w przypadku takiego auta jak zaturbione Subaru - wolałbym wziąć po kimś, kto upala, ale rozumie jak to dziala i dba, jak trzeba, niż po jakimś palancie, który co prawda jeździ wyłacznie na wczasy, do sklepu i raczej tylko w słoneczny dzień, ale np. nie pamieta o wymianie oleju, nie studzi turbiny, manewruje na półsprzęgle, czasami nie spuszcza do końca ręcznego i ogolnie zachowuje się jak standardowa blondynka płci dowolnej.
Więc te Subaraki kupowane tylko dla szpanu wcale nie muszą być w lepszym stanie, niż te teoretycznie "katowane".
tu masz rację...choć ja blondynka ale ogarnięta w miarę w temacie używania turbiny....picasso podobno też ją ma

- WiS
- 6 gwiazdek
Porady w tej kwestii, to nie na tym forum... chociaz...Marlena pisze: potem okazało się, że przereklamowane

Ale przynajmniej - nie w tym wątku

Ojtam, pół biedy jak rączki w wózkach - moja małzonka kiedyś zamknęła drzwi od dużego fiata na rączce dzieckaMarlena pisze: są tacy co łamią rączki w wózkach domykając klapę mam takiego sąsiada

Dziecko żyje, od tego czasu ma należny respekt dla rodziców - Twój sąsiad świadkiem

WiS, a co powiesz na temat linków , które wrzuciłam dzisiaj 

no co ty to nie w subarce bo jeszcze by się mnie się klapa porysowała, było to w innych okolicznościachMarlena pisze: wózek wlezie, choć są tacy co łamią rączki w wózkach domykając klapę![]()
![]()
mam takiego sąsiada
![]()

potwierdzam ,znam pozdrawiam KOS`aWiS pisze: Twój sąsiad świadkiem![]()

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

WiS pisze: jakimś kompromisem jest mój Yarek:
Zbyt wcześnie zdemaskowałeś swoje intencje.

Marlena, nie wierz mu, to agent z Tiutiurlistanu

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
ja tu lekko zdradzę Marlenę, i powiem ,że natchnieniem mocnym w tym zakupie jest Subarbie

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

tiaburat pisze:no co ty to nie w subarce bo jeszcze by się mnie się klapa porysowała, było to w innych okolicznościachMarlena pisze: wózek wlezie, choć są tacy co łamią rączki w wózkach domykając klapę![]()
![]()
mam takiego sąsiada
![]()
![]()
![]()

latem znajdę sobie inną frajdęleon pisze: Marlena, nie wierz mu, to agent z Tiutiurlistanu, bierz wolnegossaka, będziesz miała święty spokój i frajdę też tylko zimą.

już więcej nic nie zdradzajburat pisze:ja tu lekko zdradzę Marlenę, i powiem ,że natchnieniem mocnym w tym zakupie jest Subarbie![]()
![]()

- WiS
- 6 gwiazdek
1. Jeden z tych samochodów jest zepsuty, to widać wyraxnie już na pierwszy rzut oka (jednego pedału mu brakuje);Marlena pisze: WiS, a co powiesz na temat linków , które wrzuciłam dzisiaj
2. Reszta wygląda OK, poza tym, że masz do nich daleko, a ceny są podejrzanie okazyjne;
3. ...z tym, że ja się znam na terrorystach i bandytach, a nie na autach - dlatego sam jak kupuje, to od Pitera

leon pisze: wcześnie zdemaskowałeś swoje intencje.

hmmm... no przecież wolnegossaka też można oblepić na róziowoburat pisze: powiem ,że natchnieniem mocnym w tym zakupie jest Subarbie

Mówiąc serio, to Impreza wolnyssak kombi (ale manual i model 2006) może być zdrowym kompromisem (pomiędzy zimą i latem, znaczy sięMarlena pisze: latem znajdę sobie inną frajdę

Przyspiesza zacnie, reduktor ma i trochę miejsca na wózek (pytanie, co z psem - box na dach?

Ale uwaga - radzę pogadać z doświadczonymi specami od trucia Subaru gazem, bo w Foresterach ten nowszy silnik wolnossący ponoć nadaje się gorzej, niż starszy, słabszy.
Nie znam szczegolów, nie interesowałem się, ale obiło mi się o uszy, jak ktoś klął i narzekał. Obawiam się, że w Imprezach moze być podobnie.
a czy jest ktoś, kto mógłby mi pooglądać to autko http://otomoto.pl/subaru-impreza-C24623178.html 

-
kropi
- 0 gwiazdek
- Auto: 1998 Forester 2.0, 1999 Legacy 2.5
Auto jeździ prosto, nie ściąga też przy hamowaniu, skrzynia działa ok, nic nie stuka w zawieszeniu, amorki wyglądają na zdrowe, za to bardzo szybko grzeją się tarcze hamulcowe z przodu. Nie działa klimatyzacja i prawa przednia szyba, brak koła zapasowego, poza tym wszystkie 4 opony nadają się do natychmiastowej wymiany - wytarte, popękane. Felgi ujdą, szału nie ma ale żadnych poważniejszych uszkodzeń też. Uszkodzona uszczelka przy drzwiach kierowcy, ogólnie ktoś przy nich mocno grzebał, uszczelka szyby też odstaje. Szyberdach i lusterka działają. Skóra miejscami popękana ale nie ma tragedii. Auto miało strzała z tyłu, zostało wyklepane i pomalowane "na Turka", czyli są nierówne szczeliny przy pokrywie bagażnika, odstający zderzak z prawej strony. Nadkola (wszystkie) przyczepione jakimiś śrubkami, nitami - żal. I teraz największy możliwy problem - spory wyciek spod chłodnicy turbiny, po niecałym kilometrze w kabinie czuć olej - trzeba by to porządnie oblukać przy ew. zakupie i sprawdzić, czy turbina w ogóle jeszcze jest chłodzona. Silnik trochę drży, jakby jeden garek wypadał, ale to wróżenie z fusów, w każdym razie - na moim wolnym ssaku o 3 lata starszym można postawić kieliszek z meniskiem i nic nie skapnie... Brak jakiejkolwiek dokumentacji serwisowej. Samochód jest nie opłacony, więc ostateczny koszt=cena+opłaty+4 opony+koło na zapas+naprawa wycieku chłodnicy od turbo, klimy i szyby.Falken pisze:Dzięki wielkie za info! :) W takim razie chyba się nim na poważnie zainteresuje![]()
Rozumiem, że na temat tego pierwszego (http://otomoto.pl/subaru-forester-2-0-t ... 50914.html) nikt nic nie wie? Cena atrakcyjna i w sumie w Poznaniu będę w tym tygodniu to mógłbym podskoczyć. Tylko nie chce mi się wierzyć, że idzie dostać w dobrym (nie bdb) stanie Forestera S-Turbo w tych pieniądzach, cóż oglądnąć mogę
Ostatnio zmieniony 10 cze 2012, o 16:33 przez kropi, łącznie zmieniany 4 razy.
-
kropi
- 0 gwiazdek
- Auto: 1998 Forester 2.0, 1999 Legacy 2.5
No dobra, może mnie teraz ktoś poratuje? Co sądzicie o tej ślicznotce?
no to teraz już na pełnej powadze
zakochałam się .... co myślicie o tym autku http://otomoto.pl/subaru-impreza-4x4-2- ... 13601.html
bo już odpalam moją klementynkę i jestem skłonna to kupić. Chyba mam kryzys wieku średniego

zakochałam się .... co myślicie o tym autku http://otomoto.pl/subaru-impreza-4x4-2- ... 13601.html
bo już odpalam moją klementynkę i jestem skłonna to kupić. Chyba mam kryzys wieku średniego