Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
Dzieki szefie
szukalem tez na wiki...,ale na to nie trafilem, mowiac krotko, slysalem ze z usa, lepiej nie?jesli tak to dlaczego...
bo tez widze ze sa fajne egzemplarze hmmm

darecki1981, może nie tyle lepiej nie, co należy zwiększyć czujność interesując się takim autem. Większość aut sprowadzanych z USA (i dotyczy to nie tylko Subaru), to niestety samochody mocno powypadkowe. Plusem auta pochodzącego z rynku US jest możliwość sprawdzenia historii pojazdu w Carfaxie
http://www.carfax.com/entry.cfx i w sumie od tego trzeba zacząć mając takie auto na oku. Jeśli sprzedający nie chce podać numeru VIN, to może świadczyć o chęci zatajenia historii wozu.

- darecki1981
- 5 gwiazdek
czy ktos zna tego handlarza z Radomia?przygladam sie jego ofertom, wszystkie subaru ma ze szwajcari.Jak to jest z tym panem naprawde
Czy ktos zna dokladnie co ten pan sprowadza?
ponizej podaje przykladowy link z oferty
http://moto.allegro.pl/subaru-forester- ... 07881.html

ponizej podaje przykladowy link z oferty
http://moto.allegro.pl/subaru-forester- ... 07881.html
- darecki1981
- 5 gwiazdek
WRC, ogladam naprzyklad forestery po 2005 roku, 2,5 turbo, i wszystkie nie maja kierunkow na blotnikach, a deklarowane sa jako wersje europejskie.To oznacza ze klamia, i wszystkie modele pochadza z USA?czy moze po 2005 roku poprostu forki nie mialy migaczy na blotnikach?
- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
- Polubione posty: 0
darecki 1981, ten Forek nie musi być US. Wersje US, to ja poznaje po tym, że z przodu mają pomarańczowe migacze, a EU mają białe( tak jak widać na stronie 4T). Można również je poznać po tylnych światłach np. Legacy II lub III (i inne modele Subaru) mają z tył pomarańczowe migacze, czyli USA. Ale najczęściej to jest tak, że są one mocno rozwalone tak jak wspomniał powyżej WRC fan, a jeżeli są całe to mogą one być naprawione w Polsce i złożone z trzech innych Subaraków i dlatego (najprawdopodobniej) sprzedawca nie chce podać VIN'u.
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...
Think. Feel. Drive. Subaru
turbina...
- subarka665
- 5 gwiazdek
Jak to nie? Gdzie widziałeś takie modele, które nie maja migaczy na błotnikach?darecki1981 pisze: i wszystkie nie maja kierunkow na blotnikach
Jeszcze nie spotkałam się z tym.
turbina...
turbina...
subarka665 pisze: Jak to nie? Gdzie widziałeś takie modele, które nie maja migaczy na błotnikach?
Np. na ulicy

- darecki1981
- 5 gwiazdek
subarka665,dziekuje za porade, teraz widze roznice
a powiedz mi taka rzecz, czy np. do forestera wrzucone jest:
4 tłoczkowe zaciski z WRX po regeneracji, wymienione wszystkie gumki
- Nacinane i nawiercane tarcze 294mm Mintex + klocki Mintex
- Turbo TD04L (WRX)
- ECU V3 z WRX wraz z immo
- Swieża pompa paliwa z WRX, świeże katalizatory
- Końcowy wydech Replika Apexi z wyjmowanym silencerem
- Intercooler, DV WRX
- Parę silikonowych rurek pod maską
- Poliuretanowe tuleje stabilizatora
- Wymienione świece, rozrząd.
przy przebiegu 178 tys. to mozna by zaryzykowac kupnem, ogladalem i niby nic nie puka i nie stuka, ale wiesz jak jest, lepiej popytac ludzi
dodam ze manual

- Turbo TD04L (WRX)
- Intercooler, DV WRX
przy przebiegu 178 tys. to mozna by zaryzykowac kupnem, ogladalem i niby nic nie puka i nie stuka, ale wiesz jak jest, lepiej popytac ludzi

-
bojar
- 6 gwiazdek
- Auto: forester 2,5XT,Q5
- Polubił: 84 razy
- Polubione posty: 234 razy
Re:
Dawno nie czytałem takich mądrości.subarka665 pisze: Ale najczęściej to jest tak, że są one mocno rozwalone tak jak wspomniał powyżej WRC fan, a jeżeli są całe to mogą one być naprawione w Polsce i złożone z trzech innych Subaraków i dlatego (najprawdopodobniej) sprzedawca nie chce podać VIN'u.
Jeśli forek sprowadzony z USA to mocno rozwalony i zrobiony z trzech,
a jeśli z Eu to ideał.
Nie rozumiem tej nagonki na auta z USA.Przecież większość aut sprowadzonych z zagranicy miało dzwony.Kwestia tego jakie i jak zostały naprawione?
Tylko jest jedno "ale",forka z USA można prześwietlić, bez problemu.Płacisz niewielkie pieniądze i dostajesz całą jego historię.Serwisowanie,zastawy bankowe,wszystkie stłuczki , a przede wszystkim przebieg.Tam cofnięcie licznika to jest poważne przestępstwo. A spróbuj to uzyskać na temat auta z EU.
Jeśli sprzedawca nie chce podać nr vin to omijamy go z daleka.Ale darecki1981 nie pisał o takim problemie.Chyba ,że czegoś nie doczytałem.
Re: co sadzicie o tym
jarmaj pisze:Skoro auto robione u Carfitahttp://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 79#p336479, to zadzwoń do niego i wypytaj o stan samochodu, remont silnika i strojenie.
To chyba amerykanin. Czyli po 1. zdwoić czujność, większość aut z US przyjeżdża po sporych dzwonach, po 2. jak nie zostały wymienione, to auto prawie nie ma hamulców (US spec miał gorsze niż EU spec)
witam,
to moje autko, znane jest na drugim ogolnopolskim forum subaru.
Autko posiadal wczesniej Patryk i serwisowal u carfita.
Prosiak jest z dobrych rak, sprawdzany carfaxem (przyjechal w 2009 do Polski "w calosci"), sprawdzany rowniez miernikiem lakieru i potwierdzalem stan techniczny u Edwina "CARFIT". Silnik skladany na czesciach z STI.
ogladalem rozne WRX'y i to byl jedyny z ori lakierem i z takim setupem jak chcialem.
Jezeli chodzi o bolaczke hampli, to leza juz w bagazniku z wersji EU. Po zimie mialem zakladac.
Wszystko jest dopieszczone, ostatnio jeszcze wymienialem sworzen lewy bo stukal i kupilem nowe plastikowe nadkola, bo stare byly przytarte.
Wsiadac, jezdzic i cieszyc sie :)
Jak ktos szuka zdrowego buge'a to gwarantuje ze po ogledzinach wroci nim do domu :)
ps. sprzedaje tylko dlatego, bo musze... zycie... W planach bylo turbo hybryda, wieksze wtryski i zawias KW :) Ogolnie juz na obecnym setupie auto dobrze sie odpycha
pozdrawiam
- darecki1981
- 5 gwiazdek
Re: co sadzicie o tym
basta85 pisze:jarmaj pisze:Skoro auto robione u Carfitahttp://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 79#p336479, to zadzwoń do niego i wypytaj o stan samochodu, remont silnika i strojenie.
To chyba amerykanin. Czyli po 1. zdwoić czujność, większość aut z US przyjeżdża po sporych dzwonach, po 2. jak nie zostały wymienione, to auto prawie nie ma hamulców (US spec miał gorsze niż EU spec)
witam,
to moje autko, znane jest na drugim ogolnopolskim forum subaru.
Autko posiadal wczesniej Patryk i serwisowal u carfita.
Prosiak jest z dobrych rak, sprawdzany carfaxem (przyjechal w 2009 do Polski "w calosci"), sprawdzany rowniez miernikiem lakieru i potwierdzalem stan techniczny u Edwina "CARFIT". Silnik skladany na czesciach z STI.
ogladalem rozne WRX'y i to byl jedyny z ori lakierem i z takim setupem jak chcialem.
Jezeli chodzi o bolaczke hampli, to leza juz w bagazniku z wersji EU. Po zimie mialem zakladac.
wlasnie do ciebie pisalem w sprawie auta![]()
Wszystko jest dopieszczone, ostatnio jeszcze wymienialem sworzen lewy bo stukal i kupilem nowe plastikowe nadkola, bo stare byly przytarte.
Wsiadac, jezdzic i cieszyc sie :)
Jak ktos szuka zdrowego buge'a to gwarantuje ze po ogledzinach wroci nim do domu :)
ps. sprzedaje tylko dlatego, bo musze... zycie... W planach bylo turbo hybryda, wieksze wtryski i zawias KW :) Ogolnie juz na obecnym setupie auto dobrze sie odpycha
pozdrawiam
- darecki1981
- 5 gwiazdek
- subarka665
- 5 gwiazdek
No ja wale, jaka ja jestem genialnaWRC fan pisze:subarka665 pisze: Jak to nie? Gdzie widziałeś takie modele, które nie maja migaczy na błotnikach?
Np. na ulicyForestery po lifcie od MY06 mają kierunki w lusterkach zamiast na błotnikach, więc nie jest to wyznacznik czy jest to wersja US.

turbina...
turbina...
- subarka665
- 5 gwiazdek
Re: Re:
Słuchaj ja tu się nie chcę wymądrzać, nie miałam takiego zamiaru i nie mam do tej pory, bo ja wiem doskonale, że są tu osoby znające się lepiej ode mnie. Ja tylko zarzuciłam taki przykład, że tak również mogło być, ale przecież nie musiało. Chodziło mi również o uświadomienie tego, że jak są auta z USA to lepiej je właśnie dobrze posprawdzać, bo może być złożony z trzech, a jak takim autem zrobisz wypadek to można się zabić, niektóre z EU są tak samo zrobione, więc nie zrzucajmy winy na "tylko" USAbojar pisze:Dawno nie czytałem takich mądrości.subarka665 pisze: Ale najczęściej to jest tak, że są one mocno rozwalone tak jak wspomniał powyżej WRC fan, a jeżeli są całe to mogą one być naprawione w Polsce i złożone z trzech innych Subaraków i dlatego (najprawdopodobniej) sprzedawca nie chce podać VIN'u.

EU również nie musi być wcale jeżdżącym ideałem, tak samo jak USA. Jest wiele aut EU zarówno jak US, które są mocno rozwalone - takich nie brakuje, ja wiem o tym.bojar pisze: Jeśli forek sprowadzony z USA to mocno rozwalony i zrobiony z trzech,
a jeśli z Eu to ideał.
No tak, ale ze Szwecji, Szwajcarii, Austrii,itp., to jest chyba mniej aut po dość poważnych wypadkach niż z USA. Może to ja tak tylko twierdzę, w każdym bądź razie nie jestem rzeczoznawcą, więc nie znam się na tym tak dokładnie.bojar pisze: Nie rozumiem tej nagonki na auta z USA.Przecież większość aut sprowadzonych z zagranicy miało dzwony
Podejrzewam, że sprzedawca aut z USA, to nie powie Ci jak zostało ono naprawione, a jak zapytasz, to może coś wymyśli na poczekaniu, no chyba, że będzie to bardzo szczery człowiek, ale obcego człowieka nie znasz, nie wiesz jaki on/ona może być i zazwyczaj jest tak, że ludzie ufają takim i kupują ten samochód nie wiedząc prawdy jaki miało dzwon i jak zostało naprawione, ale zawsze można przejechać się do ASO, czy gdzie tam i może tam się czegoś będzie można dowiedzieć, ale jest jedna bd rada na to. Gdy sprzedawca nie chce jechać na stację kontroli pojazdów, to w sumie można sobie tą furę odpuścić.bojar pisze: Kwestia tego jakie i jak zostały naprawione?
Jeśli chodzi o stłuczki, dzwony wszelkiego rodzaju, to czasami można samemu to zweryfikować np. po pogiętej podłużnicy , czy po jakiś elementach, gdzie sprzedawca myśli, że nie zauważysz, a tu mu robisz niespodziankę. Resztę to można też sprawdzić na jakiejś stronie inter., gdzie wpisujesz VIN i też tam masz podobno wszystko, ale ja jeszcze nic nie sprawdzałam, tylko słyszałam o czymś takim.bojar pisze: Tylko jest jedno "ale",forka z USA można prześwietlić, bez problemu.Płacisz niewielkie pieniądze i dostajesz całą jego historię.Serwisowanie,zastawy bankowe,wszystkie stłuczki , a przede wszystkim przebieg.Tam cofnięcie licznika to jest poważne przestępstwo. A spróbuj to uzyskać na temat auta z EU
No masz rację, że takiemu to lepiej podarować i życzyć szczęścia w dalszym sprzedawaniu tego całego bajzlu. darecki1981, nie pisał o tym masz rację, ale WRC fan, wspomniał tylko, że jeśli nie chce podać, to hista auta może być zatajona/tajemnicza, nigdy nic nie wiadomobojar pisze: Jeśli sprzedawca nie chce podać nr vin to omijamy go z daleka.Ale darecki1981 nie pisał o takim problemie.Chyba ,że czegoś nie doczytałem.

turbina...
turbina...
- subarka665
- 5 gwiazdek
Uuuuu... Nie jestem jakąś tam taką super znawczynią, jeżeli chodzi o Forka, trochę lepiej obracam się w Legasiach, ale myślę, że jakś opinię o tym autku mogę wyrazić. Takie rzeczy jak Ty piszesz to mogą być wrzucone, lecz nie oryginalnie. Ewentualnie ktoś jak tam chciał mieć takiego super Forka, to mógł wpakować takie rzeczy przecież czemu nie. Ale skoro tak już chcesz, żeby wszystko było w WRX to ja znalazłam coś takiego-darecki1981 pisze:subarka665,dziekuje za porade, teraz widze roznicea powiedz mi taka rzecz, czy np. do forestera wrzucone jest:
- Turbo TD04L (WRX)
- Intercooler, DV WRX
przy przebiegu 178 tys. to mozna by zaryzykowac kupnem, ogladalem i niby nic nie puka i nie stuka, ale wiesz jak jest, lepiej popytac ludzidodam ze manual
http://otomoto.pl/subaru-forester-fores ... 00658.html
Tak, tak wiem jest to STi

Na co patrzeć? Na pewno na amortyzatory samopoziomujące, reszta powinna być już okay, ale jak coś to nich tam ktoś mnie poprawi najwyżej.
Ostatnio zmieniony 31 gru 2012, o 17:07 przez subarka665, łącznie zmieniany 1 raz.
turbina...
turbina...
Koło Forka STi to nawet nie stało 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Fakt , nie zauważyłemWiS pisze: Ale za to sprzedawca jakiś taki... jakby znajomy

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
No właśnie...Piter 35 pisze:Koło Forka STi to nawet nie stało

A tak nawiasem mówiąc, to gdyby chociaż jeszcze felgi wymienili, na przykład na takie:

to już byłoby troszkę ładniej.

Witam szanowne grono,
bardzo prosze o wizualna ocene tego ogzemplaza: http://otomoto.pl/su...-C27389763.html
Od niedawna interesuje sie Legacem i moje oko nie dostrzega wszystkiego.
Wczesniej interesowalem sie Galantem i tam znalem szczegoly typu progi, kierownica, lampy... w danych rocznikach.
O tego typu pomoc prosze Was.
Ponadto moze wiecie czy Poznac ma zla/dobra renome w kwestiach Subaru lub aut z Niemiec.
Bardzo prosze tez osoby, ktore moglyby ewentualnie podjechac i obejrzec auto (ze mna lub bez, oczywiscie na moj koszt)
o kontakt na PW. Nawet jesli nie jestescie w stanie poswiecic mi troche czasu to moze rozpoznajecie sprzedajacego?
Znacie dobry warsztat w Poznaniu, ktory oceni mi to auto (koniecznie wlacznie z podlaczeniem do sterownika silnika)?
Kazda pomoc czy chocby uwaga jest mile widziana i zostanie nagrodzana dobry slowem:)
Co do VIN to jeden dekoder pokazuje mi model rocznikowy 2006 a inny rok produkcji 2007.
Co do zasady to nie musi sie wykluczac ale w przypadku Legacy chyba tak jest bo raczej w '06 byly juz produkowane modelowe '07.
Prawda to czy fausz?
Pozdrawiam wszystkich Subarumaniaków!
bardzo prosze o wizualna ocene tego ogzemplaza: http://otomoto.pl/su...-C27389763.html
Od niedawna interesuje sie Legacem i moje oko nie dostrzega wszystkiego.
Wczesniej interesowalem sie Galantem i tam znalem szczegoly typu progi, kierownica, lampy... w danych rocznikach.
O tego typu pomoc prosze Was.
Ponadto moze wiecie czy Poznac ma zla/dobra renome w kwestiach Subaru lub aut z Niemiec.
Bardzo prosze tez osoby, ktore moglyby ewentualnie podjechac i obejrzec auto (ze mna lub bez, oczywiscie na moj koszt)
o kontakt na PW. Nawet jesli nie jestescie w stanie poswiecic mi troche czasu to moze rozpoznajecie sprzedajacego?
Znacie dobry warsztat w Poznaniu, ktory oceni mi to auto (koniecznie wlacznie z podlaczeniem do sterownika silnika)?
Kazda pomoc czy chocby uwaga jest mile widziana i zostanie nagrodzana dobry slowem:)
Co do VIN to jeden dekoder pokazuje mi model rocznikowy 2006 a inny rok produkcji 2007.
Co do zasady to nie musi sie wykluczac ale w przypadku Legacy chyba tak jest bo raczej w '06 byly juz produkowane modelowe '07.
Prawda to czy fausz?
Pozdrawiam wszystkich Subarumaniaków!
- darecki1981
- 5 gwiazdek
http://otomoto.pl/subaru-impreza-wrx-za ... 57200.html
http://otomoto.pl/subaru-impreza-wrx-pa ... 29329.html
http://otomoto.pl/subaru-impreza-C27467438.html
http://otomoto.pl/subaru-impreza-wrx-st ... 48019.html
ktos, moze cos powiedziec na temat tych aut?
http://otomoto.pl/subaru-impreza-wrx-pa ... 29329.html
http://otomoto.pl/subaru-impreza-C27467438.html
http://otomoto.pl/subaru-impreza-wrx-st ... 48019.html
ktos, moze cos powiedziec na temat tych aut?
darecki1981, tego drugiego to sob Sobie na pewno odpuścić . Szkoda nawet pisać oo nim to jakiś ulepek 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
Kup najtańszego WRX z allegro, skoro nie wyciągnąłeś wniosków ze swojego tematu. Kto bogatemu zabroni