na pierwszy rzut oka wygląda rozsądnie, trza tylko zweryfikować jakość instalacji lpg + dowiedzieć się kiedy ostatnio były zawory regulowanetroll pisze:witajcie, ma ktoś info nt? http://tablica.pl/oferta/subaru-outback ... 10188a6e31
Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- terenowiec
- 0 gwiazdek
- Auto: Toyota Land Cruiser + Chrysler Grand Voyager
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jestem po rozmowie telefonicznej z gościem od tego auta: http://otomoto.pl/subaru-legacy-wersja- ... 63475.html
Ma go od jesieni ubiegłego roku. Przyjechał z Niemiec i zdaniem gościa jest na pewno bezwypadkowy, co widać po lakierze. Jak mówi jesienią wymieniał coś z przodu, ale nie pamięta, czy klocki czy coś innego, bo robią to mechanicy i jego to nie interesuje.
Powiedział, że jak każdy automat, kiedy jedzie się czwórką, a mu się mocno depnie i zrzuci na dwójkę to jest szarpnięcie, ale tak musi być. Przyznam, w moich dwóch automatach (Passat i Voyager) takich szarpnięć nie ma. Może to cecha Subaru?
Rano jak jest zimny i się go zapali, to przez chwilę dymi, a na trasie, jak wszystkie Legacy 2,5 bierze olej. U niego jest to ponad litr na 1000 km. Mój stary Chrysler tez pierze olej, ale jest to litr na 10 000 km, a ma przejechane 270 tysięcy. Wiec coś mi się wydaje, że ten jego silnik pozostawia wiele do życzenia
Co do skóry, to mówi że tylne siedzenia są popękane, ale można je wymienić na nowe za około 500 zł.
Tyle. Gość wraca z urlopu za tydzień i prosi o kontakt w niedziele, bo już jest dwóch chętnych, którzy chcieliby je zobaczyć.
Tyle informacji telefonicznych. Na zdjęcia trzeba poczekać tydzień.
Ma go od jesieni ubiegłego roku. Przyjechał z Niemiec i zdaniem gościa jest na pewno bezwypadkowy, co widać po lakierze. Jak mówi jesienią wymieniał coś z przodu, ale nie pamięta, czy klocki czy coś innego, bo robią to mechanicy i jego to nie interesuje.
Powiedział, że jak każdy automat, kiedy jedzie się czwórką, a mu się mocno depnie i zrzuci na dwójkę to jest szarpnięcie, ale tak musi być. Przyznam, w moich dwóch automatach (Passat i Voyager) takich szarpnięć nie ma. Może to cecha Subaru?
Rano jak jest zimny i się go zapali, to przez chwilę dymi, a na trasie, jak wszystkie Legacy 2,5 bierze olej. U niego jest to ponad litr na 1000 km. Mój stary Chrysler tez pierze olej, ale jest to litr na 10 000 km, a ma przejechane 270 tysięcy. Wiec coś mi się wydaje, że ten jego silnik pozostawia wiele do życzenia

Co do skóry, to mówi że tylne siedzenia są popękane, ale można je wymienić na nowe za około 500 zł.
Tyle. Gość wraca z urlopu za tydzień i prosi o kontakt w niedziele, bo już jest dwóch chętnych, którzy chcieliby je zobaczyć.
Tyle informacji telefonicznych. Na zdjęcia trzeba poczekać tydzień.
Ostatnio zmieniony 5 sie 2013, o 11:30 przez terenowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
- Andrzeyek
- 0 gwiazdek
- Auto: służbowe ;-) + wozidło żony - 323f '04
terenowiec, Ja osobiście dałbym sobie spokój, skoro gość nie wie co ma wymieniane w aucie tzn, że jest albo motoryzacyjnym dyletantem, albo totalnym ściemniaczem. Osobiście szerokim łukiem omijam ludzi pokroju " tak musi być " - u mich wszystkie wady ich samochodów są normalne i akceptowalne z zasady. Bierze olej bo musi, szarpie skrzynia, bo wszystkie szarpią. Ja kiedyś spotkałem się z typem ( handlarzem) , który twierdził, że przedni zderzak fabrycznie ma ma latać we wszystkie strony ( połamane zaczepy ), bo to chroni przed drobnymi kolizjami
. Litr oleju na 1000 km - można z tym żyć, tyle, że jak jeździsz dużo, wiąże się to z tym, że co tydzień otwierasz maskę i wiecznie sprawdzasz poziom oleju....jak dla mnie nieakceptowalne. Moim skromnym zdaniem, gość kupił padło za grosze, jeździł kilka ms nic nie inwestując i teraz jeszcze gorsze padło chce wcisnąć komuś kto się na to nabierze...

- terenowiec
- 0 gwiazdek
Masz rację, chyba że obejrzeć auto dokładnie i jeżeli okaże się, że to silnik i skóra to zagrać wa bank i zaproponować 6 tys zł - na przykład. I te 5 tys zł przeznaczyć na remont. O ile by się zgodził. Pytanie ile remont kosztuje?
terenowiec, obawiam sie ,że 5 tys może ci nie starczyć na remont automatu , to droga sprawa .
Co do samego auta to zdziebko za dużo bierze oleju auto tego Pana i myśle ,ze jest na krótkiej prostej do remontu silnika .
Co do samego auta to zdziebko za dużo bierze oleju auto tego Pana i myśle ,ze jest na krótkiej prostej do remontu silnika .
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- terenowiec
- 0 gwiazdek
terenowiec,terenowiec pisze:Sprawa jasna, nie biorę. Dzięki za ocenę.
nie popadaj ze skrajności w skrajność.
Nie znajdziesz kilkunastoletniego samochodu w stanie "kolekcjonerskim" za 10.000 zł.
Może jednak warto obejrzeć to auto z Kędzierzyna.
(np. to, że Subaru bierze więcej oleju może być związane z używaniem LPG. Ja tak miałem w moim Outbacku. Gdy jeździłem na LPG brał litr oleju na 1000 km, gdy na benzynie nie brał prawie wcale... i tak dalej i tak dalej... naprawdę nie oczekuj cudów tylko dlatego, ze Subaru).
Ale, zrób jak uważasz.
Może szukaj dalej, Ty wiesz czy Twoja sprawa jest pilna czy nie.
Andrzeyek pisze: Litr oleju na 1000 km - można z tym żyć
To jest trup, do remontu albo do wymiany.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- Andrzeyek
- 0 gwiazdek
leon pisze: To jest trup, do remontu albo do wymiany.
Nie chciałem tego napisać tak brutalnie, ale w pełni się z Tobą zgadzam. Ecotec w moim Oplu bierze litr na 5-6 tys, ale ecoteki z tego słyną, że biorą olej, tym bardziej przy LPG. "Ja nie kupiłbym auta, jeśli byłbym świadomy, że bierze tyle oleju. Po prostu po co robić sobie dodatkowe koszty i po co brać sobie na klatę ciężar w postaci ciągłego myślenia " a może już jest poniżej min, eee pewnie nie, w końcu 3 dni temu dolewałem ' litra' "
Tu też się zgadzam, ale dać za auto 10000 tys i od razu wsadzić w niego 5000 to trochę bez sensu, tym bardziej, że takich Legacy w podobnych pieniądzach jest kilkanaście sztuk w aktualnej ofercie portali, może uda się wybrać takiego, który nie będzie na starcie wymagał inwestycji 50% swojej wartości - dodajmy, że nikt mu tego nigdy nie zwróci...a poza tymi pieniędzmi, mogą wyjść inne dodatkowe koszty i z 10000 zrobi mu sie 20000, a mając 20 tys może poszukać na zupełnie innej półce z samochodamiЛукашэнка pisze: Nie znajdziesz kilkunastoletniego samochodu w stanie "kolekcjonerskim" za 10.000 zł.
- Andrzeyek
- 0 gwiazdek
Jak już tak piszemy... dziś rzuciły mi się w oczy te 2 egzemplarze
http://otomoto.pl/subaru-forester-2-0x- ... 82659.html
http://allegro.pl/subaru-forester-2004- ... 51657.html
Odnośnie tego 1szego rozmawiałem z właścicielem. Samochód w stanie rzekomo bardzo dobrym, jeżdzony na 5w40, fajnie doposażony, trochę martwi mnie ten gaz, bo jest w aucie od początku, sprzedający uczciwie przyznał, że czasem jest tak, że samoczynnie przechodzi na benzynę podczas jazdy, nie wie skąd to się bierze. Natomiast boję się, że może to prowadzić w krótkim czasie do remontu (wymiany na sekwencję) obecnej instalacji, która jest 3gen. Cena też dość wysoka, aczkolwiek do sporej negocjacji...
Natomiast ten drugi jest całkiem ładny....natomiast jako facet rozróżniam 3 kolory: fajny, chu**wy i pedalski i ten kolor podchodzi mi pod któryś z tych dwóch ostatnich
chyba, że na zdjęciach tak się to prezentuje 
http://otomoto.pl/subaru-forester-2-0x- ... 82659.html
http://allegro.pl/subaru-forester-2004- ... 51657.html
Odnośnie tego 1szego rozmawiałem z właścicielem. Samochód w stanie rzekomo bardzo dobrym, jeżdzony na 5w40, fajnie doposażony, trochę martwi mnie ten gaz, bo jest w aucie od początku, sprzedający uczciwie przyznał, że czasem jest tak, że samoczynnie przechodzi na benzynę podczas jazdy, nie wie skąd to się bierze. Natomiast boję się, że może to prowadzić w krótkim czasie do remontu (wymiany na sekwencję) obecnej instalacji, która jest 3gen. Cena też dość wysoka, aczkolwiek do sporej negocjacji...
Natomiast ten drugi jest całkiem ładny....natomiast jako facet rozróżniam 3 kolory: fajny, chu**wy i pedalski i ten kolor podchodzi mi pod któryś z tych dwóch ostatnich

busik, dziękować :)
czy ktoś z okolic poznania miałby czas rzucic okiem? :)
czy ktoś z okolic poznania miałby czas rzucic okiem? :)
- terenowiec
- 0 gwiazdek
Dzięki za propozycję, ale Forester ma za mały bagażnik, a moc 125 koni wydaje się za mała jak na 1,5 tonową przyczepę.
- Andrzeyek
- 0 gwiazdek
terenowiec, Tu bardziej chodziło o mnie, też aktywnie poszukuje Subaraka :)
terenowiec, mam OBK 2,5 na ręcznej , stan baaaaaardzo dobry
Dzwoń dogadamy sie
A automaty to same problemy
i kapelusz trzeba mieć 

Dzwoń dogadamy sie

A automaty to same problemy

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35 pisze: A automaty to same problemy
Wypluj to.
Piter 35 pisze: i kapelusz trzeba mieć
Oj tam.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Ktos moze z forumowiczow zna ten egzemplarz:
http://allegro.pl/subaru-wrx-2-0-265km- ... 97926.html
Widzialem jego aukcje z 2010 z USA i wiem w jakim byl stanie - jedna rzecz mnie niepokoi - Title Type SALVAGE CERTIFICATE... Nie wygladal na az tak puknietego...
Pzw,
MCC
http://allegro.pl/subaru-wrx-2-0-265km- ... 97926.html
Widzialem jego aukcje z 2010 z USA i wiem w jakim byl stanie - jedna rzecz mnie niepokoi - Title Type SALVAGE CERTIFICATE... Nie wygladal na az tak puknietego...
Pzw,
MCC
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Ty se zrób porządek na stronie tego sklepikuPiter 35 pisze: mam OBK 2,5 na ręcznej , stan baaaaaardzo dobry

Bo na razie (w pozycji dwa na głównej) to ja tam widzę Forka S-Turbo AT z silnikiem... 2.5 i o mocy 165 koni

Faktycznie jakaś super-okazja

W USA często firmy ubezpieczeniowe przekazują auta do kasacji , każda ma swoje warunki
Przód bity na 100 % , nie oryginalne błotniki

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
bojar
- 6 gwiazdek
- Auto: forester 2,5XT,Q5
- Polubił: 84 razy
- Polubione posty: 234 razy
Andrzeyek Ten drugi ma dziwny opis.
2 litrowy silnik -125 KM plus LPG.
A poniżej silnik 2.0XT- 136KM
.To jaki ma motor,a jeśli ten drugi to co to jest?
2 litrowy silnik -125 KM plus LPG.
A poniżej silnik 2.0XT- 136KM

- Andrzeyek
- 0 gwiazdek
bojar, jutro spróbuje się do niego dodzwonić, dziś nie odbierał niestety
Na pewno bity - znalalzlem w necie aukcje z 2010 roku. Zastanawiam sie czy wart swoich pieniedzy i co mozna w nim sprawdzic zanim sie zdecyduje.Piter 35 pisze:W USA często firmy ubezpieczeniowe przekazują auta do kasacji , każda ma swoje warunki![]()
Pzw,
MCC
mcc, pozostaje ci dokładne sprawdzenie w serwisie , może jest w dobrym stanie 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Zastanawiam sie co w serwisie nie wyjdzie... Np jak wpiernicza olej (co moze byc objawem dosc kosztownej awarii silnika) to chyba nie uda sie tego ustalic? Czy macie pomysly co innego z podobnych hydrozagadek moze byc?Piter 35 pisze:mcc, pozostaje ci dokładne sprawdzenie w serwisie , może jest w dobrym stanie
Pzw,
MCC
Piter 35 pisze:W USA często firmy ubezpieczeniowe przekazują auta do kasacji , każda ma swoje warunki![]()
Swoja droga kolego masz niesamowite oko - ja wiedzialem ze jest robiony, ale ze ma nieorginalne blotniki (??) w dalszym ciagu nie widze...
Pzw,
MCC
mcc, wersje na USA miały błotniki bez kierunkowskazów a ten ma 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa