Jeżeli sie mylę to prosze o poprawienie ale te automaty w Legacy to chyba 4eat uchodzą za pancerne i baaaaaardzo wytrzymałe.Poczytaj jest tu pełno info na temat tej skrzyni sam do niedawna szukałem forestera z tą samą skrzynia.Jestem bardzo zadowolony zrobiłem już około 1000 km i jest dobrze może nie zmienia biegów tak szybko jak inne ale daje radę.Łatwo się z nią dogadać:)smycel pisze:Witam,
jestem właśnie na etapie poszukiwania auta i kusi mnie coś z prawdziwym 4x4, stąd myślę albo o Audi, albo Subaru.
Znalazłem w swojej okolicy coś takiego:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/motoryz ... 24389.html
Czy możecie jakoś mi pomóc?
Czy automat w takim Legacy daje radę? czy jest awaryjny (jak np. multitronic w Audi) czy jest to dobra konstrukcja?
Za wszelkie informacje będę wdzięczny
Pozdrawiam
Kuba
Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem - Nieważne jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z "wygranej"...
Z tego co widzę w ogłoszeniach, to całkiem sporo tych Legacy jest w automatach.
Obecnie mam Audi 80, 90 km, więc nawet zamulone automatem Legacy byłoby dla mnie jak rakieta
Znalazłem też takie ogłoszenie na tablicy sprzed miesiąca i wówczas cena była ok. 10 500zł.
Czy za te pieniądze Legacy może być w sensownym stanie?
Obecnie mam Audi 80, 90 km, więc nawet zamulone automatem Legacy byłoby dla mnie jak rakieta

Znalazłem też takie ogłoszenie na tablicy sprzed miesiąca i wówczas cena była ok. 10 500zł.
Daj jakieś linki może ktoś oglądał któreś z tych aut.Kolega 2 miechy temu kupił legacy 2000 r za 11.500 jest bardzo zadowolony nic narazie mu sie nie dzieje wydaje mi sie że cena jaka podałeś jest w miarę dobra.Opinie jakie słyszę od kuzynów bo maja 2 legacy są pozytywne.Subaru zawsze to coś bardziej orginalnego niż Audi:)smycel pisze:Z tego co widzę w ogłoszeniach, to całkiem sporo tych Legacy jest w automatach.
Obecnie mam Audi 80, 90 km, więc nawet zamulone automatem Legacy byłoby dla mnie jak rakieta![]()
PS:Skrzynie automatyczne w tych rocznikach z 2.5 L silnikiem jadą dobrze(dla każdego te przyspieszenie jest inaczej odczuwalne ja jestem zadowolony)
Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem - Nieważne jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z "wygranej"...
Tu jest link do tego samego auta, ale za 2 tysiące więcej sprzed miesiąca
http://olx.pl/oferta/subaru-legacy-CID5 ... bd4ed87af2
http://olx.pl/oferta/subaru-legacy-CID5 ... bd4ed87af2
Jakies dziwne zaglowki tylne ma.
Poczekaj i licz, ze zajrzy tutaj jakis wymiatacz, np. Piter, to sie zapewne wiecej dowiesz ze zdjec.
Edytka - nie widze dokladnie, ale ten samochod ma chyba regulowana wysokosc zawieszenia i jesli tak, to na to warto zwrocic uwage, bo podobno droga rzecz, ale cos kojarze, ze chyba mozna je zmienic bezproblemowo.
Poczekaj i licz, ze zajrzy tutaj jakis wymiatacz, np. Piter, to sie zapewne wiecej dowiesz ze zdjec.
Edytka - nie widze dokladnie, ale ten samochod ma chyba regulowana wysokosc zawieszenia i jesli tak, to na to warto zwrocic uwage, bo podobno droga rzecz, ale cos kojarze, ze chyba mozna je zmienic bezproblemowo.
Dom na mieszkanie własny mam, w niczym nie biegłem w cudzy ślad,
Każdego mistrza -m wyśmiał rad, który nie wyśmiał siebie sam...
Dzięki za informacje i czekam na więcej
Próbowałem dzwonić do właściciela, ale na razie nie odbiera.
Jak często wymienia się olej w tych automatach?
Czy w Trójmieście są jacyś zaufani mechanicy od Subaru?

Próbowałem dzwonić do właściciela, ale na razie nie odbiera.
Jak często wymienia się olej w tych automatach?
Czy w Trójmieście są jacyś zaufani mechanicy od Subaru?
a to nie było czasem w subaru Outback?H4lik pisze: Edytka - nie widze dokladnie, ale ten samochod ma chyba regulowana wysokosc zawieszenia i jesli tak, to na to warto zwrocic uwage, bo podobno droga rzecz, ale cos kojarze, ze chyba mozna je zmienic bezproblemowo.
z tego co wiem to co 60.000 kmsmycel pisze: Jak często wymienia się olej w tych automatach?
Hmm, prawie jak LegWan, gdyby nie AT dalej bym nim jeździł.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
No i się właśnie dodzwoniłem do właściciela - samochód już sprzedany 

- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
Ładny jest, ja bym go obejrzał. Te roczniki Subaru jednak były są bardzo dobre!
@pszemq olej tak, jak napisales - co 60 tysiecy kilometrow. W Outbackach jest SLS. To regulowanie niektore Legacy mialy, a wiem stad, ze u mnie jest zaslepka w tym miejscu, a ciekawilo mnie bardzo, co byc tam powinno i kiedys u jedengo forumowicza w Legacy wyczailem, ze jest guziczek, to od razu zaatakowalem z pytaniem, co to takiego i myslalem, ze mnie wkreca, jak odpisal, ze regulowana wysokosc.
Zaraz poszukam.
O, mam:
Ten drugi przycisk to pneumatyczne zawieszenie podnoszące legasia o ok 4-5 cm... w tym położeniu wysokim zostaje do 80 km na h potem opada do nominalnej wysokości, by po zmniejszeniu predkości do ok 50 zno się podnieść. Ale zabawa kosztuje jeden amorek ok 400 tariraojro....

Zaraz poszukam.
O, mam:
Ten drugi przycisk to pneumatyczne zawieszenie podnoszące legasia o ok 4-5 cm... w tym położeniu wysokim zostaje do 80 km na h potem opada do nominalnej wysokości, by po zmniejszeniu predkości do ok 50 zno się podnieść. Ale zabawa kosztuje jeden amorek ok 400 tariraojro....
Faktycznie dlatego pytałem bo kiedyś ktoś mi powiedział ze jest takie coś w outbacku ale ze w Legasy to nie wiedziałem.Fajna sprawa ciekawe czy takie coś jest wytrzymałe zawsze myslałem ze Legacy jest bardzo niskie.
-
kropi
- 0 gwiazdek
- Auto: 1998 Forester 2.0, 1999 Legacy 2.5
- Polubione posty: 0
W moim oryginalnie było regulowane, choć to zwykły Legac. Faktycznie fajna sprawa, w zimie pstryk i przejeżdżamy przez kopny śnieg, potem pstryk i na asfalcie jedziemy jak rajdówką. Po roku zaczął opadać przód - po lekturze forum postanowiłem wymienić na zwykły zawias sprężynowy. Teraz stoi jakby w górnej pozycji (nie wiem czy dlatego, że tak ustawili bo chciałem aby był wyższy, czy po prostu tak wyszło)- prześwit jest spory, co umożliwia bezpieczne śmiganie po bezdrożach, jednocześnie nie widzę jakoś szczególnego problemu przy jeździe po asfalcie. IMHO regulowane zawieszenie w tym aucie to przyjemny choć drogi przy ewentualnych usterkach gadżecik, a w codziennym użytkowaniu nie zauważa się jego braku. Koszt wymiany zawieszenia na nowych częściach może przekroczyć wartość auta, regeneracja miechów kosztuje tyle, co używany zawias klasyczny w dobrym stanie, nie daje jednak gwarancji sprawności, bo w kilkunastoletnich autach przeciek może być wszędzie. Prawdziwą zaletą zawieszenia pneumatycznego jest stałe i skuteczne utrzymywanie auta w poziomie, niezależnie od ilości gratów w bagażniku i liczby rowerów na platformie montowanej na hak.
Sprawdzałem to: http://otomoto.pl/subaru-outback-C32262829.html
Osoba z ASO, do której dzwoniłem wnioskując po drugim wpisie (bardzo fajny koleś tak BTW), twierdzi, że mógł być dzwon
W ASO wyświetla im się bardzo uboga historia serwisowa: 2 elementy
Akcja serwisowa: ze zwijaczem kierownicy... poprawili "lutując jakieś kable" (cytat z rozmowy telefonicznej;]).
Drugi wpis mówił o elektronice poduszek powietrznych - przy 170kkm było coś grzebane z kostką (napisane, że konieczne było ponowne połączenie). Przewody raczej się same nie wypinają...
Ostatni wpis z grudnia 2012 - ok. 170kkm. Przebieg się zgadza.
Osoba z ASO, do której dzwoniłem wnioskując po drugim wpisie (bardzo fajny koleś tak BTW), twierdzi, że mógł być dzwon
W ASO wyświetla im się bardzo uboga historia serwisowa: 2 elementy
Akcja serwisowa: ze zwijaczem kierownicy... poprawili "lutując jakieś kable" (cytat z rozmowy telefonicznej;]).
Drugi wpis mówił o elektronice poduszek powietrznych - przy 170kkm było coś grzebane z kostką (napisane, że konieczne było ponowne połączenie). Przewody raczej się same nie wypinają...
Ostatni wpis z grudnia 2012 - ok. 170kkm. Przebieg się zgadza.
Witam, czy ktoś miał możliwość oglądać to autko http://otomoto.pl/subaru-outback-xenon- ... 49184.html ?
Z góry dziękuję za info,
Pozdrawiam
Z góry dziękuję za info,
Pozdrawiam
- rafalm
- 1 gwiazdka
- Auto: Legacy 2.5 GX AT z 1999 r.
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Witam, czy ktoś miał możliwość oglądać to autko http://otomoto.pl/subaru-outback-xenon- ... 49184.html ?
Wg mnie co najmniej o 7 tys, za drogo. Do sprawdzenia z mechaniki: uszczelki pod głowicami, bo ciekną, maglownica bo wadliwa z urodzenia. A poza tym najlepszy silnik subaru, przebieg niestraszny.
Wg mnie co najmniej o 7 tys, za drogo. Do sprawdzenia z mechaniki: uszczelki pod głowicami, bo ciekną, maglownica bo wadliwa z urodzenia. A poza tym najlepszy silnik subaru, przebieg niestraszny.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
rafalm, popraw link, bo las tak gęsty, że auta nie widać 
EDIT: Ad dół, faktycznie nie zauważyłem, że to nieudany cytat posta wyżej :)

EDIT: Ad dół, faktycznie nie zauważyłem, że to nieudany cytat posta wyżej :)
Ostatnio zmieniony 8 maja 2014, o 19:32 przez rrosiak, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Zapewne cytat nie wyszedl i chodzi o auto z postu/a? Mikele.
Kolega rafalm chyba odpisywał na mojego posta, ale coś nie tak poszlo z cytowaniem, w każdym razie dzięki za opinię i pozdrawiam :)
http://olx.pl/oferta/prywatne-subaru-im ... 8233bcb7c5
ktoś może zna kojarzy auto?? podobno forumowe??
ktoś może zna kojarzy auto?? podobno forumowe??
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Straszne głupoty sprzedający w tym ogłoszeniu plecie 

- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubione posty: 1 raz
Jarmaj rozszerz myśl...? bo sam jestem potencjalnym klientem 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Bzdura. WRX ma centralną i tylną szperę. I to powszechnie znany fakt.Dodam, że seryjny WRX nie ma szpery
A, czyli w głowicy ktoś wywiercił otwory, nagwintował i wkręcił wtryskiwacze. Co za bzdura.instalacje gazową 5 generacji z bezpośrednim wtryskiem gazu w stanie ciekłym do komory cylindra

Może i gość się nie zna i pisze takie bzdedy, a może fantazjuje, żeby klienta zachęcić. Byłbym ostrożny.