Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
Gość
5 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

Post 27 sie 2009, o 07:08

Pewien gość z Remseck w Nieczech ponownie dal ogłoszenie o sprzedaży mocno doinwestowanej Imprezy Sti MY04.
Sprzedający twierdzi, że jego auto jest warte ponad 60.000 EUR (w co jestem skłonny uwierzyć, sądząc po opisie), a sprzedaje teraz za 32.500 EUR, z prywatnych powodów, jak pisze.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1

Auto jest prawie dokładnie takie jakie bym chciał mieć, gdybym się miał zdecydować kiedyś na Imprezę.
Przede wszystkim ma właściwy silnik.
Tylko zastanawiam się, dlaczego gość go nie sprzedał ostatnim razem i musiał dac ponownie ogłoszenie, z niższą ceną?
:roll:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 27 sie 2009, o 10:15

gootek pisze:Tylko zastanawiam się, dlaczego gość go nie sprzedał ostatnim razem i musiał dac ponownie ogłoszenie, z niższą ceną?
:roll:
Z takimi projektami zwykle tak bywa. To na pewno nie jest auto do jazdy na co dzień. Jeśli już ktoś decyduje się na budowę potwora, to pewnie nierzadko chciałby to zrobić po swojemu i mieć jakąś satysfakcję. Bo, w sumie to po co kupować takie auto? Żeby na amatorskich imprezach objeżdżać seryjne STi?
czarne jest piękne...

Gość
5 gwiazdek

Post 27 sie 2009, o 10:51

vibowit pisze:Bo, w sumie to po co kupować takie auto? Żeby na amatorskich imprezach objeżdżać seryjne STi?
No tak, masz rację.
Facet pisze, że zrobił tym samochodem (po przebudowie) około 5000 km, głównie jeżdżąc na targi (domyślam się, że motoryzacyjne albo tuningowe) oraz na zloty tuningowe.
Wprawdzie można by robić nadal to samo w Polsce, ale wówczas wypadałoby się pochwalić własnym projektem, a nie gotowcem kupionym z Niemiec.

Ale poza tym, to mogłoby być bardzo dobre auto dla kogoś kto się wiecznie spieszy.
Kto sie nawet bardziej spieszy nie Jarmaj...
;-)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 27 sie 2009, o 19:14

vibowit pisze: To na pewno nie jest auto do jazdy na co dzień.

Dokładnie tak. Pominąwszy kłopotliwość jazdy z czymś,co ma zapewne laga jak stąd do Kapsztadu, to tak monstrualnie wysilonych silników nie robi się żeby przejechały kilkadziesiąt tyś km, a w najlepszym przypadku kilka tyś.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 27 sie 2009, o 19:20

jarmaj pisze: Pominąwszy kłopotliwość jazdy z czymś,co ma zapewne laga jak stąd do Kapsztadu, to tak monstrualnie wysilonych silników nie robi się żeby przejechały kilkadziesiąt tyś km, a w najlepszym przypadku kilka tyś.

A to oznacza, że ten w aucie prawdopodobnie już się kończy...
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

piter
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legacy

Post 27 sie 2009, o 22:32

Witam, szukam właśnie rodzinnego kombi i mam pytanko, oglądał już może ktoś to auto :
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9139564

Gość
5 gwiazdek

Post 28 sie 2009, o 06:26

jarmaj pisze:Dokładnie tak. Pominąwszy kłopotliwość jazdy z czymś,co ma zapewne laga jak stąd do Kapsztadu, to tak monstrualnie wysilonych silników nie robi się żeby przejechały kilkadziesiąt tyś km, a w najlepszym przypadku kilka tyś.
Jarmaj, w przypadku tego silnika monstrualnym wysileniem jest ustawienie go na powiedzmy 700 KM. 550 KM to nie jest dla niego kres. Tutaj wyższa moc to nie tylko kwestia doładowania, zapłonu itd... ale zdaje się, że ten silnik kręci się do wyższych obrotów. Mówię zdaje, się bo pamiętam relację pewnego tunera z USA, który ustawił właśnie około 700 KM na tym silniku w Imprezie Sti MT04, jeździł tym po mieście krzycząc z radości jak dziecko....
i nawet mu się wymknęło, że wreszcie Subaru jeździ jak Evo :giggle:

zuczek342
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 29 sie 2009, o 13:11

Witam jako świerzak, poszukuje Legacy najlepiej po '99 może być kombi lub sedan, 2.5 wyłącznie zagazowane, lub 2.0 bez gazu i cena do 24 000 zależy mi na dobrej kondycji auta o ile w tej cenie jest takowa możliwa .Ma ktoś jakieś pomysły w postaci linków?

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 29 sie 2009, o 13:18

gootek pisze: Jarmaj, w przypadku tego silnika monstrualnym wysileniem jest ustawienie go na powiedzmy 700 KM. 550 KM to nie jest dla niego kres. Tutaj wyższa moc to nie tylko kwestia doładowania, zapłonu itd... ale zdaje się, że ten silnik kręci się do wyższych obrotów. Mówię zdaje, się bo pamiętam relację pewnego tunera z USA, który ustawił właśnie około 700 KM na tym silniku w Imprezie Sti MT04, jeździł tym po mieście krzycząc z radości jak dziecko....
i nawet mu się wymknęło, że wreszcie Subaru jeździ jak Evo :giggle:

Wierz mi że silnik na 700KM skręcony na 500KM nadal jest nietrwały jak silnik na 700KM.

Takie auta nawet zbuudowane z myślą o ulicy są ektremalnie wysoko obsługowe. Akcje typu wymiany rozrządu co 5 tys. km. Wymiany pogiętych szklanek zaworowych, wymiany popalonych świec to codzienność.

Prawdziwe 500KM (a nie takie papierowe któe niejeździ) jest a) nieprawdopodobnie szybkie b) nieprawdopodobnie trudne do zrobienia c) nieprawdopodobnie kosztowne.

Nasz Subaru wyscigowe ma 500KM na sportowym paliwie i za sam silnik można kupić fajne STI. (okres między rewizjami 2000km)

jarmaj
6 gwiazdek

Post 29 sie 2009, o 13:33

gootek pisze:relację pewnego tunera z USA, który ustawił właśnie około 700 KM na tym silniku w Imprezie Sti MT04, jeździł tym po mieście
Taką moc można zapewne zrobić w tym silniku, z którego zresztą w takim przypadku kompletnie nic z serii nie zostanie (za jakieś gigantyczne pieniądze) do użytku w jakimś dragsterze czy czymś w tym rodzaju. A trwałośc tego silnika będzie już liczona w paru godzinach pracy.

Jeżeli ktoś mówi coś w stylu jak ten "tuner z USA" to albo: a) łże, b) jest fantastą, c) nie ma pojęcia o czym mówi.

Azrael
6 gwiazdek

Post 29 sie 2009, o 13:36

jarmaj, jeżdżą w USA takie 700 konne silniki po ulicy ale one nie są nigdy wykorzystywane na maksa, tylko hamownia tyle wypluła i może jakoś na ćwiartkę przejechali. Długotrwałe obciążenie by go zabiło błyskawicznie.

jarmaj
6 gwiazdek

Post 29 sie 2009, o 13:38

Tak, w stanach to wszystko się da.... :lol:

Azrael
6 gwiazdek

Post 29 sie 2009, o 13:40

jarmaj, inna sprawa ze jak hamerykanie mówią 400whp to auto ma trochę mniej, ale na silniku zwykle ;-)

jarmaj
6 gwiazdek

Post 29 sie 2009, o 13:44

Azrael pisze:jarmaj, inna sprawa ze jak hamerykanie mówią 400whp to auto ma trochę mniej, ale na silniku zwykle ;-)

To miałem właśnie na myśli. ;-)

Gość
5 gwiazdek

Post 29 sie 2009, o 14:10

Azrael pisze:jarmaj, inna sprawa ze jak hamerykanie mówią 400whp to auto ma trochę mniej, ale na silniku zwykle ;-)
Azrael,
też tak myślę, to też to co mówi Victor z Dynoflasha, dzielę czasem przez dwa ;-)
Jednak lubię jego jajcarskie podejście i ogromny entuzjazm jaki wkłada w tą robotę.

Oczwiście, jego eksperymenty z ekstremalnymi parametrami to rodzaj reklamy, żeby pokazać, że potrafi...
bo to faktycznie nie jest to co on codziennie robi w swoim warsztacie na autach klientów.

No ale jesli to jego ostatnie Sti'05, odjeżdża na autostradzie lepiej niż 500-konna Corvette Z06, to facet ma się z czego cieszyć:

:-)

A to jego relacja na temat tego jego najmocniejszego Sti:

:->

kitewinger
2 gwiazdki
Auto: Forester 2.0 XT

Post 3 wrz 2009, o 14:07

Przede wszystkim chciałbym się przywitać na forum jako nowa osoba.
Do tej pory nie miałem nic wspólnego z Subaru, od kilku lat jestem fanem Volvo, było 740, V70 teraz jest V40 z 2004 roku.
No ale ponieważ uprawiam dużo sportów, zima, lato, góry, dużo sprzętu 2 psy, pojawił się temat samochodu, którym nie będę przedewszystkim wieszał się co chwilę w mieścia, zakopywał w śniegu i w błocie w górach i uderzał silnikiem w koleiny w asfalcie przy szybszej jeździe.
No i wybór padł właśnie na Forester'a. Poszukuję modelu po liftingu >2003 roku.
Chciałem Was prosić o opinię na temat tego konkretnego auta->http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8357304
Samochód jadę jutro obejrzeć, byłbym wdzięczny za uwagi na co uważać-swoje Volvo mam zamiar zostawić w rozliczeniu.
Forester od 2 lat jeździ w Polsce, został sprowadzony z USA- jak to zazwyczaj bywa uderzony przód lewa strona. W miejscu poduszek są obecnie zaślepki- na pewno będę wkładał poduchy, nie wiem jaki niestety jest koszt.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 wrz 2009, o 15:01

kitewinger,
poduchy to akurat dosyć drogi element. Obstawiam co prawda w ciemno wszak z dużą dozą prawdopodobieństwa, iż zakup i montaż w ASO to koszt około 7 tys. PLN.
Sprawdź dokładnie to auto, w szczególności czy podłoga trzyma geometrię.

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 3 wrz 2009, o 16:53

Grzesiek_67 pisze: Obstawiam co prawda w ciemno wszak z dużą dozą prawdopodobieństwa, iż zakup i montaż w ASO to koszt około 7 tys. PLN.

przegrałbys, minimum ze dwa razy tyle komplet wraz z jakimśtam sterownikiem :whistle:

a co do auta http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8357304 to ma fatalny kolor.........................tapicerki oczywiście :mrgreen:

ceny sprzed dwóch lat :
poducha1..................... 6469, 47 netto
poducha2..................... 3834, 45 netto
sterownik do poduch..........4012,91 netto

:cofee:

kitewinger
2 gwiazdki
Auto: Forester 2.0 XT

Post 3 wrz 2009, o 20:52

dzięki za odpowiedzi, no to koszt mnie skutecznie odstraszył bo jeszcze do tego dochodzi rozrząd pewnie z 4000 + gaz więc chyba akurat tego sobie odpuszczę.
Mam pytanie jeszcze o ten konkretny Forester-http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9469651. Jedyne moje obiekcje to chyba trochę słaby silnik jak na taki samochód? Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z tą jednostką?? Ja obecnie mam 140 Hp w Volvo w Dieslu przy wadze 1400 kg i osiągi są bardzo dobre ale przy tym silniku 2.0 w benzynie totalnie nie wiem jak Foresterek jeździ.
Pozdrawiam

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 3 wrz 2009, o 20:59

kitewinger, dziebko mało; ja mam 158 kucy z 2006 roku i od biedy da sie jechać.
Dzisiaj, znowu, testowałem bawary, i to będzie mój kurs na przyszlość (530D X-drive, np.).
FHI niestety mie daje rady...
Szkoda.
Duzo mam sentymentu dla tej marki, ale nie ma co kupić.... ;-(
Dolce far niente ;-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 3 wrz 2009, o 21:31

FUX pisze: mam 158 kucy z 2006 roku i od biedy da sie jechać.
To ten sam silnik (prawie), a dodatkowe kuce pojawiają się dopiero przy bardzo wysokim kręceniu. O ile pamiętam, jak razem jechaliśmy, to i tak miałeś cały czas (góra) ze sto pod nogą.
A jechaliśmy mimo to sprawnie.
Wiadomo, wolnossący Forek nie jest to ścigant - ale do sprawnego przemieszczania się wystarczy. I tak większość aut na drodze jest wolniejszych ;-)
Jak spadnie śnieg. :giggle:

kitewinger, spróbuj, przejedź się, zobacz, jak Ci się widzi. Ludzie mają różne potrzeby co do dynamiki. Jeśli ostatnio dużo jeździłeś dieslem, z pewnością będziesz musiał zmienić taktykę jazdy, żeby nie spóźnić się do roboty ;-)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 wrz 2009, o 21:34

esilon pisze: ceny sprzed dwóch lat :

O żesz Ty, gruubo :o

Tak czy siak, pisałem, że będzie bolało :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 3 wrz 2009, o 21:38

Grzesiek_67 pisze: Tak czy siak, pisałem, że będzie bolało

ano :->
kitewinger pisze: Mam pytanie jeszcze o ten konkretny Forester-http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9469651. Jedyne moje obiekcje to chyba trochę słaby silnik jak na taki samochód?

to prawda, słaby jest, ja mam 2.0 z turbina i (od roku? ) tez juz słaby jakis taki bywa (jak do tego auta)

nie kupuj aturbo bo jest wielka szansa , że będzie absmak

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 3 wrz 2009, o 21:45

esilon pisze: 2.0 z turbina i (od roku? ) tez juz słaby jakis taki bywa
Pojeździj Rołwerem :mrgreen:

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 3 wrz 2009, o 21:45

Grzesiek_67 pisze:
esilon pisze: ceny sprzed dwóch lat :

O żesz Ty, gruubo :o

Tak czy siak, pisałem, że będzie bolało :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Do tego to 'amerykaniec', więc może się okazać, że coś nie pasuje, czegoś się nie da, a w ogóle ASO to takich nie robi... Ja bym sobie odpuścił.

ODPOWIEDZ