Między jazdą przepisową (znuciem się 50 km/h - czytaj blokowaniem ruchu, korkomakerstwemMarlena pisze:mówiłam, że nie uprawiam wariactwajarmaj pisze:No tak.Marlena pisze:w mieście przepisowo
Aż tak wolnej jazdynie brałem pod uwagę
![]()
![]()
[Z] Zamienie Honde Civic na Forestera 2.0 XT
					Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
	Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
- 
								jarmaj								
 - 6 gwiazdek
 - Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
 - Polubił: 86 razy
 - Polubione posty: 443 razy

Re: [Z] Zamienie Honde Civic na Forestera 2.0 XT
jarmaj,  widzisz, i dlatego nie płacę mandatów   
  no może nie tylko dlatego   

nie uważam się za korkomejkera tylko dlatego, że staram się jeździć w mieście normalnie a nie latać po ulicach, między szkołami i przedszkolami setką ...taka drobna różnica
   i nie widzę w tym nic złego, że tam gdzie 30 jadę 30 a nie 80  
   są inne sposoby i miejsca, żeby udowodnić sobie lub komuś jak szybkie ma się auto   

nie uważam się za korkomejkera tylko dlatego, że staram się jeździć w mieście normalnie a nie latać po ulicach, między szkołami i przedszkolami setką ...taka drobna różnica
Marlena,  ja wiem ,że twój mąż przegląda forum ale nie przesadzaj  

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
						- 
								jarmaj								
 - 6 gwiazdek

30 to nie jest prędkość dla samochodów.Marlena pisze:że tam gdzie 30 jadę 30
Zresztą 50km/h w 90% miejsc gdzie obowiązuje to też absurd.
- 
								Konto usunięte								
 - 6 gwiazdek
 - Polubił: 0
 - Polubione posty: 0

Jest jest, dla tych, które nie potrafią slajdem zajechać na stację benzynową po drugiej stronie ulicyjarmaj pisze: 30 to nie jest prędkość dla samochodów.
- 
								jarmaj								
 - 6 gwiazdek

Tak, do manewrowania na parkingu też się nadaje, faktycznie.  

Do jazdy - już nigdzie

Do jazdy - już nigdzie
Chłopaki, nie cwaniakujcie   
   30/40 są koło szkół i tam zawsze zwalniam właśnie do tych prędkości, tak samo w uliczkach między blokami...może dlatego, że mam małe dzieci i wiem, że totalnie nie uważają. O tragedię nie trudno.
To, że się jeździ subaru nie zobowiązuje do bycia "panem" na drodze

ps. mój mąż nie czyta forum, czytał jak decydowaliśmy się na Forestera. A nawet gdyby, chyba nie sądzisz, że się go boję...ja nie z tych

To, że się jeździ subaru nie zobowiązuje do bycia "panem" na drodze
ps. mój mąż nie czyta forum, czytał jak decydowaliśmy się na Forestera. A nawet gdyby, chyba nie sądzisz, że się go boję...ja nie z tych
- 
								jarmaj								
 - 6 gwiazdek

Jakbym onet czytał.....Marlena pisze:To, że się jeździ subaru nie zobowiązuje do bycia "panem" na drodze![]()
Szufladka....
Jeździsz Golfem (starszym) - wieśniak spod remizy
Jeździsz Skodą - kapelusz
Jeździsz Oplem - przecież to rdzewieje już w katalogu, tego się nie kupuje
itp
itd
Jedziesz szybciej niż idiotyczne przepisy nakazują - to koniecznie niedowartościowany typ chcący być "panem" na drodze.
Brak słów.
Może mniej kiepskich haseł, więcej samodzielnego myślenia.
możesz dodać do tej listyjarmaj pisze:
Między jazdą przepisową (znuciem się 50 km/h - czytaj blokowaniem ruchu, korkomakerstwem)
daleko mi do szufladkowania kogokolwiek
i kończymy już ten temat bo faceci mają jakieś dziwne poglądy na temat jazdy w terenach zabudowanych
- 
								Konto usunięte								
 - 6 gwiazdek

Marlena,  koło szkól to ja też zwalniam, ale jest kupa idiotycznych ograniczeń, zupełnie bez sensu.
Przykład podawałem nawet niedawno, we Włocławku dwupasmówka przez las, ograniczenie do 50. Z innej beczki, al. Stanów Zjednoczonych w Warszawie, dwupasmówka 3 pasy w każdą stronę, też 50. Bo bloki stoją? Kawałek wcześniej też stoją, a ograniczenie do 80. Jaka tu logika?
Hmm, to chyba Skoda

Przykład podawałem nawet niedawno, we Włocławku dwupasmówka przez las, ograniczenie do 50. Z innej beczki, al. Stanów Zjednoczonych w Warszawie, dwupasmówka 3 pasy w każdą stronę, też 50. Bo bloki stoją? Kawałek wcześniej też stoją, a ograniczenie do 80. Jaka tu logika?
jarmaj pisze: to koniecznie niedowartościowany typ chcący być "panem" na drodze.
Hmm, to chyba Skoda
Konto usunięte,  ale ja nie podaję przykładu w Wawy, Wrocka czy innego dużego miasta, tylko z mojej prowincji...taka różnica. Fakt, są dziwne odcinki z ograniczeniami tak jak piszesz ale mi chodziło o tereny ściśle zabudowane, typu centrum miasta, szkoły itd, nie obrzeża, obwodnice czy inne wielopasmówki itp.

zaliczyłem wczoraj mandacik. co prawda na wlocie ale na dwupasmówce w lesie na dziurach jest kawałek 30tki. można też sporo zarobić.Konto usunięte pisze: we Włocławku
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
						Živela Jugoslavija!
- 
								Konto usunięte								
 - 6 gwiazdek

Al. Stanów Zjednoczonych to jest prawie centrum. Żeby było śmieszniej, bliżej centrum jest 80 i więcej domów, a dalej od centrum mniej domów i 50  

Zresztą... nie wszystkie ograniczenia w centrach mają sens. Gdyby ograniczenia były stawiane z głową, to ludzie by się ich trzymali, a ponieważ stawiane są na zasadzie "bo tu był kiedyś wypadek, to postawmy 40" to ludzie gremialnie je olewają, co powoduje masakry w miejscach, gdzie znaki są postawione z sensem.
Przykład z innej beczki: jadąc przepisowo po Marszałkowskiej 50, nie masz szans załapać się na zieloną falę. Trzeba jechać 80. Czego to uczy kierowców? Olewania ograniczeń... i innych znaków. Potem jadę do pracy jednokierunkową, i co kilka dni spotykam delikwenta który skraca sobie drogę pod prąd, bo nie chce mu się objechać 600 m naokoło.
Nie za bardzo kojarzę jak jest w Bielawie, bo byłem chyba tylko raz, ale poza obwodnicą nie za bardzo jest się gdzie rozpędzić.

Zresztą... nie wszystkie ograniczenia w centrach mają sens. Gdyby ograniczenia były stawiane z głową, to ludzie by się ich trzymali, a ponieważ stawiane są na zasadzie "bo tu był kiedyś wypadek, to postawmy 40" to ludzie gremialnie je olewają, co powoduje masakry w miejscach, gdzie znaki są postawione z sensem.
Przykład z innej beczki: jadąc przepisowo po Marszałkowskiej 50, nie masz szans załapać się na zieloną falę. Trzeba jechać 80. Czego to uczy kierowców? Olewania ograniczeń... i innych znaków. Potem jadę do pracy jednokierunkową, i co kilka dni spotykam delikwenta który skraca sobie drogę pod prąd, bo nie chce mu się objechać 600 m naokoło.
Nie za bardzo kojarzę jak jest w Bielawie, bo byłem chyba tylko raz, ale poza obwodnicą nie za bardzo jest się gdzie rozpędzić.
WiS pisze:Marlena pisze: przy jeździe przepisowej po mieście + ta stała dojazdowa wychodzi w sumie 10 l/100 km![]()
![]()
![]()
Cały spór wziął się z tego, że napisałaś że XT pali 10 w mieście.
Uprzejmie informuję, że dla większości ludzkości "w mieście" - to nie jest "przepisowo po Bielawie + stała dojazdowa 90-100 na godzinę".
"W mieście" to jest: "ruszam i dojeżdżam do pierwszych świateł. Stoję minutę i ruszam, dojeżdżam do korka i stoję 5 minut w miejscu, po czym przez następne 5 posuwam się o metr co 20 sekund. Potem gwałtownie przyspieszam, żeby zmienić pas, hamuję, znów chwilę stoję, ruszam, stoję, ruszam gwałtownie żeby znow zmienić pas, stoję 10 minut, ruszam, przejeżdżam 500 metrów, stoję minutę, ruszam szybko bo obok stało BMW- stoję, ruszam, przyspieszam, stoję - znów paląc wachę bez ruchu posuwistego, etc."
Przy takiej jeździe Forek xt nie pali 10 litrów. zapewniam.
Teraz już wszystko jasne?
![]()
fakt, WiS...ale u nas 2 światła na krzyż, korków brak, no takie miasto
obiecuję wrzucić raport spalania, jak wybiorę się Forkiem do Wrocka na shoping
					Ostatnio zmieniony 24 lip 2012, o 07:56 przez Marlena, łącznie zmieniany 1 raz.

- 
								Konto usunięte								
 - 6 gwiazdek
 - Polubił: 14 razy
 - Polubione posty: 19 razy

Konto usunięte pisze: koło szkól to ja też zwalniam
a koło domów spokojnej starości - przyspieszam
A coMarlena pisze: yyyyyyyyyyy chyba jakiś zły dzień miałam wczoraj
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
						Śnieżna zabawa
a Cię zaskoczę......niePiter 35 pisze:A coMarlena pisze: yyyyyyyyyyy chyba jakiś zły dzień miałam wczorajokazało się ,że spalanie jest wyższe
![]()
mauż chciał wczoraj autko dorwać, żeby poszaleć ale z racji mojego badania spalania nie otrzymał kluczyków bo by mi zaburzył moją średnią
wiem, ja zła kobieta jestem
Boże, co za zamordyzmMarlena pisze: mauż chciał wczoraj autko dorwać, żeby poszaleć ale z racji mojego badania spalania nie otrzymał kluczyków bo by mi zaburzył moją średnią
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
						Śnieżna zabawa
oj tam oj tamPiter 35 pisze:Boże, co za zamordyzmMarlena pisze: mauż chciał wczoraj autko dorwać, żeby poszaleć ale z racji mojego badania spalania nie otrzymał kluczyków bo by mi zaburzył moją średnią
- So What!
 - 6 gwiazdek
 - Auto: Giulia V Q4
 - Polubił: 313 razy
 - Polubione posty: 60 razy

Trzypasmowa dwupasmówkaKonto usunięte pisze: al. Stanów Zjednoczonych w Warszawie, dwupasmówka 3 pasy w każdą stronę
- Chloru
 - 6 gwiazdek
 - Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
 - Polubił: 256 razy
 - Polubione posty: 533 razy

So What!,  widzisz jak Ci prawnicy kręcą  

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
						- 
								Konto usunięte								
 - 6 gwiazdek

Konto usunięte pisze: a koło domów spokojnej starości - przyspieszam
W innych okolicznościach pewnie bym się uśmiał z dowcipu, ale z racji sytuacji rodzinnej (i biorąc poprawkę na naszą znajomość) uznam go za dolną strefę stanów średnich
So What! pisze: Trzypasmowa dwupasmówka![]()
Trzypasowa dwupasmówka, panie mecenasie
Masz na myśli dwujezdniową trzypasmówkę?Konto usunięte pisze:Trzypasowa dwupasmówka, panie mecenasie
czarne jest piękne...
						- Chloru
 - 6 gwiazdek
 - Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
 - Polubił: 256 razy
 - Polubione posty: 533 razy

Konto usunięte,  trzypasmowa droga dwujezdniowa 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae