[K] Kupię Subaru do 10-12tys.

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
tomcat081
0 gwiazdek
Auto: Legacy III 2,5 GX MY99
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[K] Kupię Subaru do 10-12tys.

Post 24 sty 2014, o 11:27

Jak w temacie - budżet mam dość ograniczony, ale mimo to, chciałbym kupić auto dające jakąś satysfakcję z jazdy zamiast dupowozu, który ginie w tłumie...
Byłbym zainteresowany:
Legacy/OBK 1998-2003 (oprócz H6, bo będzie jeżdził na LPG)
Impreza GD 2,0 N/A (ewentualnie GC z końca produkcji)
Forek (chyba tylko Mk1 N/A realny w tej kwocie...)
Skrzynia tylko manual, nie interesują mnie automaty.
Jestem z Lubelskiego - nie mam możliwości czasowych, żeby jechać za autem na 2 koniec polski, ale 100-200km bez problemu jak będzie coś ciekawego.

Wiem, wiem - zaraz ktoś napisze: "a może frytki do tego?" :razz:

Krzychu91
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Forester 2.5 XT MY 04

Re: [K] Kupię Subaru do 10-12tys.

Post 24 sty 2014, o 12:16

Szczerze może coś się zmieniło/poprawiło, ale 10-12 tyś za GD w przyzwoitym stanie to watpię byś znalazł ;) ja oglądałem te auta to szukałem do 18 tyś i były takie sobie w końcu dałem 21 tyś z przebiegiem 60 tyś km i przez 3 lata nic się nie działo dopiero jak zrobiłem ponad 30kkm to przyszedł czas na zmianę sprzęgła, rozrząd itd czyli sprawy eksploatacyjne. Może się nie znam, a może przepłaciem, ale uważam, że warto było dołożyć na początku ;) w tej cenie moim zdaniem szukaj dobrego GC z końca lat produkcji ;)
Ostatnio zmieniony 29 sty 2014, o 01:26 przez Krzychu91, łącznie zmieniany 1 raz.

tomcat081
0 gwiazdek

Post 24 sty 2014, o 12:54

Zdaję sobie z tego sprawę, ale załączyłem do "wishlisty" też GD, bo różne sytuacje bywają... Ostatnio np. miałem do kupienia za 10k bugaja 1,6, ale jednak za słaby dla mnie ;)

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 24 sty 2014, o 13:52

Ja za ogarnięte GG MY01 z LPG dałem 13,5k, także da się, ale auta szukałem 2 miesiące. Pytanie czy 12k to Twój cały budżet, czy tylko kwota na zakup auta, bo zawsze trzeba mieć jakąś rezerwę na nieprzewidziane wydatki przy nowo zakupionym aucie.

A - i kupiłem na lubelszczyźnie :-p

tomcat081
0 gwiazdek

Post 24 sty 2014, o 14:16

Fajnie byłoby się w tej kasie zmieścić, ale powiedzmy, że granica jest płynna...

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 24 sty 2014, o 18:44

W tym budżecie to szukaj ładnego GC8 2.0 125 KM, a co zostanie będziesz miała pakiet startowy i eksploatację ;-)
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

demasoni
0 gwiazdek
Auto: GT

Post 26 sty 2014, o 21:15

Gdy kupowałem mojego BugEye 2.0N/A zmieściłem się w 12 tyś. (auto w 100% bezwypadkowe) z LPG
ale było trochę przy nim do zrobienia na już: sprzęgło, amortyzator tył, u-rama do wymiany, nadkola tył i odświeżenie powłoki lakierniczej + konserwacja, sonda lambda, tuleje, sworznie
oprócz tego oczywiście płyny eksploatacyjne + jakieś ładne felgi.
tak więc chcąc mieć auto na gotowo do jazdy trzeba co najmniej te 16-17 tyś wyłożyć i to jest moim zdaniem minimum (oczywiście z wolnossącym silnikiem)

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubione posty: 1 raz

Post 26 sty 2014, o 22:11

ja miałem w super stanie technicznym za 13 ale jeszcze jakbym poprawił balchę i pomalował to by się skusił, ludzie szukają salonu za psie pieniądze! wkurzyłem się i go remontuje i go wystawie ale za 35 tyś bo będzie picabello! graty z sti! a blachara co tu mówić będzie w macie czarnym także handlażynom śmiesznym będę śmiał się w twarz jak przyjadą z miernikami!
Nie kupisz bo sam dasz sobie spokój! nikt subaru maniaków nie sprzeda ci auta za 11-13 koła z silnikem turbo tym bardziej mój japończyk 260 km wersja wzmocniona, bez wkładu własnego!

tomcat081
0 gwiazdek

Post 27 sty 2014, o 11:36

@darecki: nie bardzo rozumiem do czego się odnosisz, bo ja zdaję sobie sprawę, ze za 10k można kupić samochód warty w najlepszym przypadku 10k.. A o turbo nawet nie myślę w tej cenie. Nigdzie zresztą nie napisałem, że chcę turbo - wyraźnie piszę o imprezie lub forku N/A. Legacy wiadomo - tym bardzien N/A...

ODPOWIEDZ