[S] Impreza GL LPG

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
paczek94
0 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza 1.6 Gl
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[S] Impreza GL LPG

Post 17 sie 2014, o 17:08

Witam! Sprzedam swoją imprezkę rocznik 1996 ;-) Po roku uczenia się AWD czas wsiąść w coś mocniejszego. Impreza prezentuję się naprawdę fajnie. Przebieg to jedyne 148 000 km :-d Subaru posiada motorek 1.6 90 KM. Jak na imprezę z tego roku to jest bardzo zdrowa co się chyba rzadko zdarza. Auto sprowadziłem rok temu z Niemiec przy stanie licznika 136 000 km. Miał bodajże 2 właścicieli( co najlepsze nie byli to wcale młodzi panowie :D ) O autko bardzo dbam i staram się je podpicować(w końcu to moje pierwsze auto). Imprezę odróżnia od zwykłego GL'a:
*nowe siedzenia z wersji od GT
*ładnie bulgoczący bassowy tłumik(wymieniona jest sama pucha)
*filtr stożkowy
*oklejenie al'a STI WRX co nadaje autko naprawdę dobry wygląd
*ładne 15 calowe alu

Teraz co do instalacji LPG. Została założona rok temu i przejechałem na niej 9 tys km. Butla znajduje się w kole zapasowym. Instalacja spisuje się bardzo dobrze, nie traci na mocy co przy takim małym silniku jest bardzo ważne.Auto spala przy normalnej jeździe 10 l na 100 km GAZU.

Cena jaką chciałbym za niego to jedynie 6700 zł.

IMG_07421.jpg
IMG_0765.JPG
IMG_07691.jpg
IMG_0757.JPG
IMG_0786.JPG

paczek94
0 gwiazdek

Re: [S] Impreza GL LPG

Post 8 lis 2014, o 00:15

REF
Auto stoi na zimówkach; cena dla forumowiczów 6300zł !

Kod: Zaznacz cały

http://otomoto.pl/subaru-impreza-gc-sti-wrx-stylizacja-C34658734.html

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 8 lis 2014, o 09:59

paczek94 pisze: Przebieg to jedyne 148 000 km

No z pewnością

paczek94
0 gwiazdek

Post 8 lis 2014, o 10:22

Przebieg oryginalny ;) jeszcze sa kartki z przebiegiem na rozrzadIe z Niemiec.

jarmaj
6 gwiazdek

Post 8 lis 2014, o 11:52

paczek94 pisze:jeszcze sa kartki z przebiegiem na rozrzadIe
Aha.
Po ile takie kartki chodzą na allegro?

Przestań bredzić. Albo tobie ktoś wcześniej wcisnął kit z tym przebiegiem, albo ty teraz to robisz tutaj.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 8 lis 2014, o 12:45

Muszę pamiętać, aby przy sprzedaży auta przekręcić licznik do przodu, bo jarmaj stwierdzi, że bredzę :giggle:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

jarmaj
6 gwiazdek

Post 8 lis 2014, o 12:51

I masz w niemal 20 letnim aucie 150 tyś km przebiegu?

Nie twierdzę że to się nie zdarza. Tylko zdarza się niezwykle rzadko.

I z pewnością potem takie auto w niemczech jest kupowane za grosze by je do Polski sprowadzić. :lol:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 lis 2014, o 12:56

jarmaj pisze: I masz w niemal 20 letnim aucie 150 tyś km przebiegu?
Nie, ale np. w 16 letnim niecałe 90 tys. :whistle:
jarmaj pisze: Nie twierdzę że to się nie zdarza. Tylko zdarza się niezwykle rzadko.
Ale jednak się zdarza.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:

jarmaj
6 gwiazdek

Post 8 lis 2014, o 12:58

Tak. Wygrana w totka też się zdarza. Czy należy na nią liczyć? ;-)

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 lis 2014, o 13:04

jarmaj pisze: Wygrana w totka też się zdarza. Czy należy na nią liczyć?
Nie, ale też nie można zarzucać ludziom, którzy mówią o wygranej, że bredzą.
Z obserwacji wśród rodziny i znajomych mieszkających w małych miejscowościach wynika, że przebiegi poniżej 5 tys. rocznie nie są niczym niezwykłym, a jak się ma dwa auta to już w ogóle.

BiP
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: outback, starex, crosstrek
Polubił: 187 razy
Polubione posty: 204 razy

Post 8 lis 2014, o 14:48

Mały test.
Subaru z książką serwisową do 150000km przebiegu do 3000E, nieuszkodzone.
http://suchen.mobile.de/auto/subaru.htm ... CE_HISTORY

GT-ków nie ma, ale proste jeżdzidło od emeryta kupić nie problem.
Teść ma golfa '92 z przebiegiem 130000. 20 lat w jednych rękach, od 10-ciu używany jako rezerwowe jeździdło. Też jest oszustem???

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 8 lis 2014, o 15:26

Niech ktoś mi sprzeda 3 tys. ojro za te 6.5 kPLN. Pewnie będą tak samo oryginalne jak przebieg 18 letniego auta ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 lis 2014, o 15:49

Chloru, a gdzie Ty widzisz taką Imprezę za 3k euro? Ja widzę np. młodszą za 1590.

jarmaj
6 gwiazdek

Post 8 lis 2014, o 16:46

:giggle:

Tu umówmy się, że wy będziecie sobie wierzyć w takie przebiegi, a ja będę sobie dalej twierdził że to brednie. :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 8 lis 2014, o 17:09

Rrosiu, a obok wystawiona podobna za 2500 ;) Dodaj jeszcze koszt sprowadzenia +pakiet startowy i wychodzi 6500 pln. Jak ktoś deklaruje taki przebieg to powinien mieć lepsze argumenty niż kartka z wymiany rozrządu ;)

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Re: Odp: [S] Impreza GL LPG

Post 8 lis 2014, o 18:18

jarmaj, ale to nie kwestia wiary tylko suche fakty. Chyba, że sugerujesz, iż mój brat i jeszcze kilku znanych mi pierwszych właścicieli kilkunastoletnich aut regularnie cofa liczniki :-)
Bo ja to już wiem, że trzeba skorygować do przodu, aby nie być posądzonym o brednie i oszustwo :giggle:
Chloru pisze: Rrosiu, a obok wystawiona podobna za 2500 ;)
Chloru, 2.0, z jeszcze mniejszym przebiegiem i od handlarza, a ten musi przecież zarobić ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 lis 2014, o 19:06

rrosiak, no i handlarz w Polsce też musi zarobić. Dlatego promuje niski przebieg i wiarygodne wlepki z wymiany rozrządu.

Ja nie neguję niskich przebiegów. Tylko oferty nastoletnich aut, które dziwnym trafem mają między 120 a 180 tysięcy kilometrów. Niezależnie od tego czy mają 8 czy 16 lat. Czy Twoi znajomi i rodzina chętnie sprzedadzą swoje auta za średnią cenę z Allegro? :giggle: ;-)

BiP
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: outback, starex, crosstrek
Polubił: 187 razy
Polubione posty: 204 razy

Post 8 lis 2014, o 19:08

Handlarz zarobi sobie na takim:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/su ... 000&noec=1

Dla ubezpieczalni to jest 5 elementów blacharskich do wymiany lub naprawy + lampa więc w tym roczniku nieopłacalne, do nas Mietek handlarz przywiezie, naprawi i zarejestruje za 3-4 tysie. Na gotowo do oddania z marżą, dwoma obiadami i noclegiem 7000.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 lis 2014, o 20:22

Chloru, cała ta dyskusja zaczęła się od tego, że jarmaj nie znając absolutnie historii auta zarzucił paczkowi bredzenie. Znam realia handlu używanymi samochodami i praktyki handlarzy, ale w tym przypadku sprzedawca handlarzem raczej nie jest. Sam sprowadził auto z Niemiec, co minimalizuje potencjalny wpływ handlarza Mirka na jego historię. Poświęcił mu nawet dość obszerny wątek na forum. Może nie warto wrzucać wszystkich do jednej szuflady?
Co do uczciwej sprzedaży, to często takie oferty giną pośród innych i od razu stają się podejrzane. Godlik pisał przy okazji sprzedaży swojego legasia, że nie warto być zbyt dokładnym i uczciwym w opisie, a sprzedaż przez forum, to w ogóle jakieś nieporozumienie :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 lis 2014, o 22:09

rrosiak pisze: Znam realia handlu używanymi samochodami i praktyki handlarzy, ale w tym przypadku sprzedawca handlarzem raczej nie jest. Sam sprowadził auto z Niemiec, co minimalizuje potencjalny wpływ handlarza Mirka na jego historię.

Robert, co nie znaczy, że ktoś wcześniej pączka nie okłamał. Nikt nie mówi, że tłustoczwartkowy kłamie. Po prostu jego dowody na przebieg auta są niewystarczające.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Re: Odp: [S] Impreza GL LPG

Post 8 lis 2014, o 22:30

Chloru pisze:
pączka nie okłamał. Nikt nie mówi, że tłustoczwartkowy kłamie.
Pączek? :-)
Jego błędem były w ogóle jakiekolwiek próby "udowadniania", bo jest kolejnym właścicielem i jak sam napisałeś ktoś mógł go wpuścić w kanał. Nie zmienia to faktu, że tak stare auta mogą i często mają małe przebiegi, a właśnie to zostało poddane pod wątpliwość. Jak dla mnie EOT, bo pisanie z telefonu jest niewygodne :-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 lis 2014, o 22:38

rrosiak, pierwsze 3 posty pisalem z telefonu. Nie poddawaj się! :mrgreen: Ja nie mówię, że starsze auta nie mają małych przebiegów. Mało kto je jednak sprzedaje.

paczek94
0 gwiazdek

Post 9 lis 2014, o 18:33

Jak bede mial auto przy sobie to wrzuce Wam nr VIN, mysle ze jezeli jezdzilo w Niemczech to nie bedziecie mieli problemu z odnalezieniem historii :)

pajac_am
0 gwiazdek
Auto: GC8 MY97

Post 16 lis 2014, o 04:48

Pitolicie chlopaki.
A niech sie, ktorys pofatyguje i skonfrontuje stan realny z podanym przebiegiem.
Co nie zmiena faktu, ze jak kupowalem moja to wszystkie egzemplaze jakie ogladalem mialy ponizej 200 kkm, a ten na ktory sie zdecydowalem mial 300 kkm i byl najmniej wyeksploatowany sposrod wszystkich :mrgreen:
Uzywajac imprezy sporadycznie jako drugie auto, zrobilem 10 kkm w rok, wiec wcale nie tak malo.
Dodam ze moj drugi samochod w podobnym wieku, rowniez ma blisko 300 kkm, dlatego nie oceniajac egzemplaza zalozyciela watku, rowniez twierdze ze 300 kkm przebiegu jest po prostu norma dla tak leciwego auta.
P.S.
Nie wiem jak zmieniaja przebieg handlarze, ale kiedys jak w mojej Hondzie padl obrotomierz, to podmienialem caly licznik na kupiony na allegro za 30 zl z przebiegiem 170 kkm ;) Ogolnie 10 minut roboty i cieszylem sie przebiegiem mniejszym prawie o polowe :P
Na szczescie problem lezal gdzie indziej i nadal moge byc dumny z oryginalnego przebiegu :)

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 16 lis 2014, o 11:59

rrosiak pisze: Godlik pisał przy okazji sprzedaży swojego legasia, że nie warto być zbyt dokładnym i uczciwym w opisie, a sprzedaż przez forum, to w ogóle jakieś nieporozumienie
I wciąż podpisuję się pod tym 'obiema ręcyma'

PS. Żeby było w temacie, GTkiem zrobiłem przez 6 lat 38 kkm. I już mam 117 kkm :mrgreen:

ODPOWIEDZ