Trochę mi szkoda ale muszę sprzedać mojego Forestera. Mam go od 5 i pół roku. Zrobiłem nim 100 000 km i nigdy mnie nie zawiódł.
Rocznik 1999, przebieg 250 tysięcy. Instalacja gazowa BRC za 3600 zł. 50 tys. temu, zamiast remontu wymieniłem silnik na "anglika w automacie z przebiegiem 150000 km". Od tego czasu jeździ absolutnie bezawaryjnie i nie bierze ani grama oleju (aż dziwne ale tak jest). W zeszłym roku bez wysiłku objechał Chorwację.
Stan techniczny mechaniczny dobry - wszystko sprawne i gotowy do każdej trasy. Całkiem nowe klocki przód i tył. Stan wizualny: przyzwoity choć widać "ząb czasu" głównie na tapicerce fotela kierowcy i podwoziu (trochę korozji). Na karoserii nie ma widocznych śladów korozji. Lakier w dobrym stanie, żywy kolor, ładny połysk. Nie polerowany. Kilka drobnych mankamentów: nie działa tylna wycieraczka, brak lewego spryskiwacza, mała wgniotka na lewym błotniku koło kierunkowskazu ale bez odprysku lakieru.
Kolor zielony + popielato-srebrne zderzaki i listwy boczne (klasyk). Oryginalne subarowe alu felgi pięcioramienne 16". Klimatyzacja, welur, radio LG z USB i pilotem. W tylnej osi jest częściowa blokada mechanizmu różnicowego - seryjna dostępna jedynie w tym modelu. Miły dodatek w terenie i zimie.
Zdjęcia wyślę na maila, bo tutaj nie umiem wstawić (chyba że ktoś mnie oświeci jak to zrobić

Auto jeszcze dłłłłuuugo pojeździ.
Zapraszam na jazdę próbną.
Cena 7990 zł do rozsądnej negocjacji.
Jacek 508-197-175
A co do historii: samochód pochodzi z Włoch. Tam miał jednego właściciela, starszego Pana (sądząc po peselu, który podają w papierach celnych). W Polsce jestem drugim właścicielem. Mój poprzednik miał to auto około 2 lat, ja 5,5. Z tego co mi wiadomo, to auto nie było nigdy poważnie rozbite.