[K] Forestera N/A; I lub II generacja

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Panther
2 gwiazdki
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[K] Forestera N/A; I lub II generacja

Post 17 paź 2014, o 07:36

Witam,

szukam Forestera, N/A rok ? powiedzmy do 2004 - w zależności od stanu i idącej za tym ceny.

Może być automat lub manual.

Ewentualnie, w ostateczności jakieś turbo, o ile znajdę w idealnym stanie ;-) :razz:

Info na priv lub przez forum.

Panther
2 gwiazdki

Re: [K] Forestera N/A; I lub II generacja

Post 18 paź 2014, o 13:16

Możliwe żeby auto miało taki przebieg? 4000 rocznie?

1) http://otomoto.pl/subaru-forester-2-0-g ... 06106.html
Oglądał może ktoś?

Zainteresowały mnie jeszcze:

2) http://otomoto.pl/subaru-forester-2-0-1 ... 77659.html

3) http://otomoto.pl/subaru-forester-2-0-t ... 04889.html

Ktoś? coś? zasugeruje lub podpowie? :)

pszemq
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Outback 2.5 SOHC 2005 rok
Polubił: 3 razy

Post 18 paź 2014, o 15:53

Zauważ że to sami handlarze.Nie wiem jak inni ale ja się wystrzegam komisów i pseudo handlarzy.Poszukaj coś na forum albo poczekaj jak nie ma, tu przynajmniej jakąś historie auta czasami można poznać.
Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem - Nieważne jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z "wygranej"...

Panther
2 gwiazdki

Post 18 paź 2014, o 16:03

Widziałem, niemniej mało jest ofert prywatnych. Na forum - łatwiej o historię, ale i o nowsze auto. Wiem, że w tym przedziale cenowym na cuda nie mam co liczyć. U mnie takich aut jak na lekarstwo. Wczoraj było jedno białe S-turbo za 8k, lekko stuknięte w hallogen, dziś już ogłoszenie "spadło".

Niemniej dzięki za zainteresowanie i odzew :)

pszemq
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 18 paź 2014, o 16:21

A nie myślałeś też o Subaru Outback? Prześwit prawie taki sam (tez można go trochę podnieść w razie potrzeby). Ja szukałem subaru 4 miechy.
Pośpiech niewskazany.
Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem - Nieważne jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z "wygranej"...

j33mbo
5 gwiazdek

Post 18 paź 2014, o 19:09

Kolego Panther.
Opcje które wymieniłeś to niemalże 4 różne strony świata.
Różnica między at i mt to przepaść. I jeżeli nie masz 89 lat to zapomnij o at.
TUrbo i non-turbo to jeszcze większa przepaść. Nie chodzi tylko o moc. Znacznie różne są koszty utrzymania i żywotność silników.

Panther
2 gwiazdki

Post 18 paź 2014, o 19:33

pszemq Nie myślałem. Rozważałem zakup Imprezy i jej podniesienia. W ostateczności padło na forka. Zależy mi właśnie na prześwicie. Auto częściowo będzie używane w łagodnym terenie.

j33mbo Wiem, że to niemal różne auta ;-) Bardziej mi zależy na stanie auta niż na tym czy będzie to N/A czy z wiatrakiem, z automatem czy w manualu. To nie ma być wóz do pojeżawek tylko pupowóz.
Rozum mówi żeby brać n/a (sohc) - serce - jakieś turbo. Kwestia skrzyni pozostaje nierozstrzygnięta :-)

Na dodatek w swoim starym autku mam upg, którego już nie będę robił. Pozostaje kupno jakiegoś krokodyla lub znalezienia Forka. Wiem, że pośpiech przy zakupie samochodu to kiepski doradca :wall:

pszemq
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 19 paź 2014, o 00:16

To może pomyśl o 2.5 N/A w miarę niezawodny, moc wystarczająca jak na pupowóz.

PS manual vs automat to nie aż tak wielka przepaść bez przesady.Może automat jest trochę przymulony ale to nie auto do ścigania, sekunda nie robi aż takie różnicy.

j33mbo
5 gwiazdek

Post 19 paź 2014, o 06:57

Ja juz nawet nie mowie o szybkości zmiany przełożeń, bardziej chodzi mi o fakt ze at ma tylko 4 biegi. Co skutkuje np tym ze na autostradzie przy 140kmph masz 3.5krpm.

pszemq
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 19 paź 2014, o 09:00

Nie chce nic mówić ale ty miałeś 4eat?ta skrzynia ma nadbieg jechałem około 180-190 i miałem 3.8 tys obr tak wiec wydaje mi się że nie jest źle.Ale faktycznie trochę teraz przemyślałem i manual vs automat jeżeli chodzi o silnik 2.0 N/A faktycznie masz racje ze to przepaść

Panther
2 gwiazdki

Post 19 paź 2014, o 11:36

pszemq pisze:To może pomyśl o 2.5 N/A w miarę niezawodny, moc wystarczająca jak na pupowóz.
W tym momencie bardziej mi zależy na stanie auta niż na "detalach". 2.5 N/A to także DOHC (przynajmniej w forku), zatem silnik w serwisie podobny jak 2.0 DOHC. Tak jak nadmieniłem albo przyzwoite 2.0 z (SOHC) (z manualem, ale zadbanym forkiem z automatem na pewno nie pogardzę), albo fun - wówczas jakaś turbina i DOHC, skrzynia ponownie nie ma dla mnie znaczenia, wiadomo, że wolałbym manualną, ale do mojej jazdy automat także będzie dobry. Sporo jeżdżę drogami mniej uczęszczanymi, jasne można zasuwać nawet ile fabryka pozwoli, niemniej ryzyko spotkania jakiegoś zwierzaka na drodze spore, zatem poza 90 rzadko będę deptać, a na autostradzie jestem kilka razy w roku ....

Wracając do tematu chciałem dziś podjechać i obejrzeć poniższe ... + coś po drodze,

http://otomoto.pl/subaru-forester-C34770856.html

ale Pan poinformował mnie, że autko mogę obejrzeć jutro lub najwcześniej dzisiaj po 18-tej. Zatem :-(
Pewnie ciężko mu się rozstać :mrgreen: Jakoś średnio odnoszę się do takich sprzedawców ...
A może ktoś już je oglądał?

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 19 paź 2014, o 11:48

Panther pisze:
ale Pan poinformował mnie, że autko mogę obejrzeć jutro lub najwcześniej dzisiaj po 18-tej. Zatem :-(
Pewnie ciężko mu się rozstać :mrgreen: Jakoś średnio odnoszę się do takich sprzedawców ...
A zauważyłeś, że dziś jest niedziela i ktoś może mieć inne plany niż czekać na potencjalnego kupca :? :wall:
Osobiście uważam, że brak parcia na szybką sprzedaż to dobry znak.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Panther
2 gwiazdki

Post 19 paź 2014, o 12:57

Jak sprzedawca odkłada termin oględzin samochodu to może być różnie. Najczęściej jeszcze coś picuje przed oględzinami. A jak zależy komuś na sprzedaży to może być nieco bardziej elastyczny w ustalaniu terminu. Zresztą niektórzy "sprzedający" (niekoniecznie ten) zamieszczają ogłoszenia chyba tylko w celu stwierdzenia jaki będzie odzew :razz:

Niemniej miło mi, że próbujesz rozwiać moje wątpliwości co do stanu samochodu.

j33mbo
5 gwiazdek

Post 19 paź 2014, o 13:18

pszemq, mam nadal 2.0 N A 4EAT

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 paź 2014, o 13:34

Panther, ale o jakim odkładaniu piszesz, skoro dziś dostałeś termin na dziś?
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:

Panther
2 gwiazdki

Post 19 paź 2014, o 21:16

:giggle: tak tylko co to za oglądanie po ciemku? Już raz kupiłem samochód oglądany przy latarce, na dodatek 1go kwietnia :-)

Znasz może auto? Bo z tego co widzę jesteście prawie ziomkami.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 paź 2014, o 22:19

Panther pisze: Znasz może auto? Bo z tego co widzę jesteście prawie ziomkami.

Prawie czyni wielka różnicę, zwłaszcza gdy mieszka się w Warszawie, a i z Kutna do Płocka jest 50km :-)
Zwróciłem tylko uwagę, że Twoje oczekiwania wobec sprzedającego są mocno przesadzone.

Panther
2 gwiazdki

Post 19 paź 2014, o 23:06

Skąd wiedziałem, że akurat do tego się odniesiesz?

Może wiecie gdzie w Warszawie można rzetelnie i nie doprowadzając się do bankructwa sprawdzić forka?

Panther
2 gwiazdki

Post 22 paź 2014, o 07:22

Nikt nic? W sumie jesień to i trudniej się rozstawać z autem przez niektórych głównie używanym zimą ...

pszemq
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 22 paź 2014, o 19:20

Jak tam?Byłeś coś oglądać?Z jakich okolic ty szukasz fury?

Panther
2 gwiazdki

Post 22 paź 2014, o 20:53

Na chwilę udało mi się dotrzeć do Piaseczna. Obejrzałem tam 1 zielonego S turbo - masakra, poobijane z każdej ze stron, drzwi zarysowane, amory tylne lepione przez jakiegoś kowala :wall: żałuję że nie zrobiłem foty, czegoś takiego jeszcze nie widziałem, zawory do regulacji, ale to standard.

Przy okazji obejrzałem manuala z komisu - może bez komentarza zadzwoniłem w celu oględzin jeszcze po jedno auto, ale nie udało mi się umówić i w zasadzie tyle.

Jestem z podlaskiego, także zmuszony jestem szukać z całego kraju ...

pszemq
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 22 paź 2014, o 22:35

hehe ja swojego w maju kupiłem z podlaskiego dokładnie z Łomży.

Panther
2 gwiazdki

Post 23 paź 2014, o 08:21

:giggle: Są miejsca skąd nie kupuje się samochodów ;-)

Dzisiaj oglądałem:

http://otomoto.pl/subaru-forester-1998r ... 91182.html

Przyznam, że wizualnie najładniejszy jaki oglądałem do zakupu. I nie piszę tego z dumą, tylko ze smutkiem. Prawie bez korozji ;-) z wgniotką na drzwiach kierowcy i obcierką na lewym tylnym zderzaku. Niestety auto nie ma mocy i jedzie "na pół gwizdka", coś szarpie na lpg oraz na pb, prędkościomierz ma odłączony, świeci się check, wiatraki pracują non stop (ponoć z powodu odpięcia licznika). Wydech dziś miał spawany, prawdopodobnie sprzedający sprawdzał czy bez katalizatora "nabierze powera". Zapewnie o czymś jeszcze zapomniałem.

Konkluzja albo coś kuleje w mechanice albo w karoserii (sytuacje gdy w obu pomijam) ...

pszemq
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 23 paź 2014, o 18:25

Kurde faktycznie same łachy :/ jedyna opcja to czekać.Albo wybrać się daaaaaleko na południe może tam by coś było.
PS. oglądałeś jakiegoś Outbacka?

Panther
2 gwiazdki

Post 24 paź 2014, o 07:55

A jak dalekie to południe? Mam jeszcze do obejrzenia zielonego od kolegi z kropki. Tak jedzie:

http://tinyurl.com/ogsq2ce

na pociechę - przynajmniej wiem, że motorownia działa :lol:

Outbacka na ten moment odpuszczam, zależy mi na prześwicie. Nie sądziłem, że kiedyś to napiszę, niemniej "kiosk ruchu na kołach" zaczyna mi się podobać :-)

ODPOWIEDZ