[S] Legacy Kombi III GX kolor GOLD. Podtlenek LPG

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
drzazgus
1 gwiazdka
Auto: Legacy III GX, Honda Civic VII
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[S] Legacy Kombi III GX kolor GOLD. Podtlenek LPG

Post 5 cze 2015, o 23:28

Witam. Mam zamiar (choć nie mam ciśnienia) sprzedac do końca wakacji swoje złotko. Subaru Legacy III kombi. 2,5 wersja GX (full), manual z reduktorem. Produkcja 1999 1 rej 2000. Wszystko co jest w aucie działa. Obecnie przygotowuje sie do wyjazdu z rodziną (2 małych dzieci) do Chorwacji wiec trwa inwestycja w auto. Oleje, filtry, klima, przewody zapłonowe, hamulce... Na liczniku ok 249 tys czy naprawdę? Kto to wie. Auto w moim posiadaniu ponad 1,5 roku. Jestem 3 właścicielem w kraju. Dopieszczone mechanicznie. Zakupione od użytkownika forum. Na bieżąco serwisowane. Nie ma na co narzekać. 2 komplety felg z oponami. Zima 15"+ lato 17" plus zapasy. Głowica i sprzegło zrobione. Instalacja LPG sprawuje sie idealnie. Spalanie LPG od 9.3 !!! do 14 l LPG/100 km w zależności od fantazji :) Wtryski gazu wymienione na Hana ok 9 tys temu. (mój gaziarz jeździ zagazowanym Foresterem w turbinie więc wie co robi). Cena 14 tys pln. Niemało ale warto :). Po powrocie z wakacji jak nie sprzedam auto idzie do blacharza. Wtedy kolejne 2 tys w góre. Tylne nadkola, maska silnika i ogólnie wszystko blacharsko co trzeba bedzie to będzie zrobione. Wtedy spokojnie nastepne 3 lata mozna jeździć bez inwestycji w karoserię. Jakieś pytania? Prosze o telefon 605277775.

mociek
0 gwiazdek
Auto: Subaru Forester turbo

Re: [S] Legacy Kombi III GX kolor GOLD. Podtlenek LPG

Post 6 cze 2015, o 07:35

Jakieś zdjęcia i coś bliżej o instalacji LPG

drzazgus
1 gwiazdka

Post 6 cze 2015, o 20:35

Witam. Tak na szybko fotki w zimowych bucikach + wyciag ze świadectwa homologacji dot LPG. Jutro postaram sie zrobić fotki w letnich butach. jeżeli coś mam sfotografować dokładniej prosze o info
Załączniki
instalacja LPG.jpg
subaru6.jpg
subaru5.jpg
subaru4.jpg
subaru2.jpg
subaru1.jpg

drzazgus
1 gwiazdka

Post 8 cze 2015, o 06:47

Aktualne fotki z wyprawy nad Wisłę
Załączniki
0003.jpg
0002.jpg
0001.jpg

drzazgus
1 gwiazdka

Post 13 cze 2015, o 07:29

Wczoraj auto odebrane od mechanika. Zmieniony olej w motorze, filtr oleju i powietrza, klima po przeglądzie, hamulce po czyszczeniu i regulacji. Tarcze i klocki przód i tył jeszcze spokojnie na rok starczą.

drzazgus
1 gwiazdka

Post 17 cze 2015, o 19:23

Już po wymianie oleju w skrzyni biegów i dyfrze. Instalacja gazowa po przeglądzie. Wszystko OK. Szerokiej drogi temu użytkownikowi :)

drzazgus
1 gwiazdka

Post 27 lip 2015, o 07:13

Auto juz po powrocie z wakacji. Oczywiście wszystko poszło bez problemów. Kolejne 3 tys km na liczniku. Teraz wóz albo przewóz :) Jeżeli w ciagu 2 tygodni nie bedzie zainteresowania to auto trafia do blacharskiego SPA.

drzazgus
1 gwiazdka

Post 28 lip 2015, o 23:52

Informacja dla Tych którzy lubią liczyć :) tak jak ja, bo już wyliczyłem wszelkie koszty wakacyjne

Średnie spalanie LPG w czasie całych wakacji 10,5 LPG/100km. Wachało sie od 9,27 (do 90km/h) do 11,66 (do max 115 km/h). Naprawdę spokojna jazda w nocy, bez klimy, tempomacik, dużo autostrady lub pustej drogi, opony 225/55/17. Można? Można! Dane z niemal identycznych wakacji rok wcześniej tylko jazda w dzień, z klimą i prędkości autostradowe przeważnie do 140km/h (ale zdarzało się chwilowo 200km/h). Wachało się od 11,93 do 14,45 LPG/100km.

ODPOWIEDZ