Ze względu na to, że mój Ojciec przesiadł się na Imprezę WRX'a z 2010r. na sprzedaż idzie jego poprzednie auto.
Jest to Subaru Impreza 2.0 RC kombi 2006 r. Auto pochodzi z polskiego salonu. Kupione od pierwszego właściciela z przebiegiem 62 000 km, który był fanem Subaru (na podjeździe stały jeszcze 2 inne auta tej marki) i wiedział jak obchodzić się z tymi samochodami. Do kupienia tej wersji skłonił głównie stan i historia auta. Przebieg jest w pełni seryjny, a auto było regularnie serwisowane w serwisie Subaru. Posiadam dokumentacje z całego okresu użytkowania. Impreza służyła w celu przewożenia dzieci do szkoły i mniejszych spokojnych przejażdżek. Na dalsze trasy poprzedni właściciel wybierał się Foresterem albo Legacy. Auto posiada normalne ślady użytkowania na karoserii w postaci drobnych rysek. Jednak nie znalazłem żadnych poważniejszych uszkodzeń lakieru ani też oznak korozji. Subaru nie brało udziału w żadnym wypadku. Za kadencji poprzedniego właściciela wymieniony został przedni zderzak w serwisie Subaru po zahaczeniu o słupek (zdjęcie poniżej). Auto służyło do krótkich dojazdów do pracy oraz wyjazdów w pobliskie góry na narty. Zawsze używane z głową i nie katowane. Po kupnie zbadane przez Pana Marka z MTSu, w którym też dokonane zostały wymiany opisane poniżej. Codziennie garażowane przez Ojca. Obecnie stoi i czeka na nowego właściciela w innym garażu. Szkoda sprzedawać tak zadbany egzemplarz, jednak 3 Subaru w rodzinie to trochę dużo, a ja póki co nie chce przesiadać się na auto bez turbo:)
Historia auta w tym temacie (wplecione razem z moją imprezą, informacje o srebrnej od 2 strony):
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... a&start=25
Mechanicznie auto seryjne:
Silnik: 160 KM
Skrzynia: manualna 5 biegów
Przebieg: 70 700 km
VIN: JF1GG9LW47G033185
Koła:
- Lato: Felgi Subaru 16"x7 ; opony Nokian Zline 205/50/16 DOT 0514, kupione nowe w zeszłym sezonie ( ok.6 tyś km przejechane)
- Zima: Felgi DOTZ 15"x7: Opony Dunlop sp winter sport 195/65/15 DOT 1711, mają jeszcze dużo bieżnika (ponad 6-7 mm).
Modyfikacje wizualne:
- Przyciemniona tylna szyba, oraz dwie boczne szyby bagażnika
- Dołożone oryginalne dokładki tylnego zderzaka (polakierowane w kolor nadwozia)
- Zamontowany tylny spojler z WRX'a zamiast oryginalnej lotki.
- Założone chlapacze Gigitech'a
- Pomalowane zaciski farbą Foliatec na czarny kolor
- Założona końcowa puszka Prodrive'a (Seryjny wydech dorzucam razem z autem)
Co zostało zrobione:
- ze względu na wiek (8 lat) zrobiony został kompletny rozrząd na oryginalnych częściach W MTS Subaru Dzierżoniów.
- wraz z rozrządem zmienione zostały świece zapłonowe
- wymienione zostały tarcze z tyłu wraz z klockami (TRW), przy okazji zregenerowane zostały zaciski
- wymiana oleju z filtrami
- zakonserwowane zostały profile wewnętrzne oraz nadkola.
Ważniejsze wyposażenie:
- Klimatyzacja
- Podgrzewane przednie siedzenia z poduszkami powietrznymi
- Reduktor
- Elektrycznie sterowane lusterka
- mocowania Isofix na tylnej kanapie
Zdjęcia:

Środek i detale:

Zdjęcie zestawu zimowego (jeszcze bez spojlera z WRX'a)

Zdjęcie z uszkodzonym zderzakiem:

Na koniec 2 zdjęcie w towarzystwie nowej imprezy:

W razie potrzeby mogę zrobić zdjęcia wybranych elementów, jeśli ktoś byłby nimi zainteresowany.
Auto do obejrzenia w Świdnicy.
W przypadku pytań proszę dzwonić na nr: 607547117. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania.
Możliwość sprawdzenia w serwisie. Osobiście polecałbym MTS Dzierżoniów, bo jak nikt w naszym rejonie znają się na tych autach.
Cena: 32 900 zł (bez puszki wydechu Prodrive'a - 700 zł)
Pozdrawiam Paweł :)