[S] SUBARU IMPREZA WRX STI Type RA Limited V6 !!!
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
[S] SUBARU IMPREZA WRX STI Type RA Limited V6 !!!
Ogłoszenie grzecznościowe:
Subaru Impreza WRX Type RA STi wersja 6 Limited Specs 370/2000
370 egzemplarz z 2000 wyprodukowanych
Rok produkcji: 12.1999
Moc: 280 KM (ostatnia wersja seryjnie była mocniejsza i w rzeczywistości jest to około 300 KM),
Masa: 1260kg gotowy do jazy z pełnym zbiornikiem paliwa (potwierdzone na wadze),
Sterownik ECU J2 – możliwość przeprogramowania na oryginalnej jednostce (np. w Maptek Poznań); sterownik ma dość spore możliwości: procedurę startu (Launch Control), podtrzymanie trubo (ALS), dwie mapy.
Skrzynie 5 biegów z DCCD (TY754VB1EA), szpera przód helikalna (fabrycznie tylko w tej serii type RA), szpera tył płytkowa – dyfer R180,
Hamulce przód 4 tłoczkowe, hamulce tył 2 tłoczkowe.
Felgi – bardzo lekkie Rays waga około 5-6kg sztuka.
Otwierany daszek – oryginalnie tylko w wersji WRC Limided.
Turbo timer MSTT Blitz,
Dodatkowe zegary Lamco – temp i cieśnienie oleju oraz ładowanie na konsoli środkowej; ciśnienie doładowania umieszczony za kierownicą,
Dokładne dane modelu: http://www.type-ra.com/impreza-my00-sti ... 6-limited/
Zdjęcia auta z kierownicą po prawej stronie: http://subarufan.pl/sti.html
Samochód został sprowadzony bezpośrednio z Japonii w zeszłym roku. Przekładka i rejestracja została wykonana w lutym 2015.
Licznik nie był przerabiany jak ma to miejsce w autach sprowadzanych z UK – pokazuje w km/h.
Po przekładce (od marca) zostały wymienione:
- krótka przekładnia kierownicza WRC Palonka Rally Sport – równe 2 obroty Lock to Lock,
- klocki hamulcowe przód i tył Hawk HP+ (hamują 100 razy lepiej niż oryginał),
- układ wydechowy 3’’ Fujitsubo Giken JASMA – sportowy dopuszczony do ruchu (central o cat back to jeden element), katalizator w dp pozostał oryginalnie (można założyć dp na szerokim kołnierzu co zwiększy moc i zdecydowanie poprawi charakterystykę),
- sprzęgło komplet ze wzmocnionym dociskiem, łożyskiem, tarczą organiczną Helix Autosport Performance Racing do 450HP (robione na zamówienie w UK – zakupione u Komancza xxl race & rally),
- lekkie koło zamachowe 7,024 kg,
- nowa szpera tył około 100 niutonów spięcia wstępnego,
- kompletny rozrząd na oryginalnych japońskich częściach,
- tuleje samolotu i mocowania dyfra wymienione na czerwone poliuretany Strongflex,
- olej w skrzyni i dyfrze Millers CRX LS 75w90,
- olej silnikowy Penrite Racing 10 - 10W40,
- filtr oleju różowy STI o zwiększonej przepływności,
- opony Profil XR-01 205/50/16 mieszanka średnia ze wzmocnioną ścianką boczną (semi slick z homologacją – dopuszczone do ruchu).
Dodatki:
- pasy szelkowe schroth niebieskie w kolorze tapicerki, strona kierowcy z elektrycznym napinaczem z możliwością blokady, strona pasażera ustawiana na stałe (oryginalne pasy na miejscu).
- radio Alpine W530BT, głośniki tył w półce GBL GTO 939,
- oryginalna kierownica Momo (z poduszką – w bardzo ładnym stanie dodaje do auta) została zamieniona na kierownicę Raid 36 cm obszytą w kolorze niebieskim pod kolor tapicerki foteli,
- naba pod dwa rozstawy do kierownic raid i momo,
- rozpinka kierownicy D2 Spec niebieska.
tutaj możecie zobaczyć autko w akcji:
CENA: 55k PLN
o więcej informacji proszę dzwonić pod tel: 785-999-016
lub email: [email protected]
Subaru Impreza WRX Type RA STi wersja 6 Limited Specs 370/2000
370 egzemplarz z 2000 wyprodukowanych
Rok produkcji: 12.1999
Moc: 280 KM (ostatnia wersja seryjnie była mocniejsza i w rzeczywistości jest to około 300 KM),
Masa: 1260kg gotowy do jazy z pełnym zbiornikiem paliwa (potwierdzone na wadze),
Sterownik ECU J2 – możliwość przeprogramowania na oryginalnej jednostce (np. w Maptek Poznań); sterownik ma dość spore możliwości: procedurę startu (Launch Control), podtrzymanie trubo (ALS), dwie mapy.
Skrzynie 5 biegów z DCCD (TY754VB1EA), szpera przód helikalna (fabrycznie tylko w tej serii type RA), szpera tył płytkowa – dyfer R180,
Hamulce przód 4 tłoczkowe, hamulce tył 2 tłoczkowe.
Felgi – bardzo lekkie Rays waga około 5-6kg sztuka.
Otwierany daszek – oryginalnie tylko w wersji WRC Limided.
Turbo timer MSTT Blitz,
Dodatkowe zegary Lamco – temp i cieśnienie oleju oraz ładowanie na konsoli środkowej; ciśnienie doładowania umieszczony za kierownicą,
Dokładne dane modelu: http://www.type-ra.com/impreza-my00-sti ... 6-limited/
Zdjęcia auta z kierownicą po prawej stronie: http://subarufan.pl/sti.html
Samochód został sprowadzony bezpośrednio z Japonii w zeszłym roku. Przekładka i rejestracja została wykonana w lutym 2015.
Licznik nie był przerabiany jak ma to miejsce w autach sprowadzanych z UK – pokazuje w km/h.
Po przekładce (od marca) zostały wymienione:
- krótka przekładnia kierownicza WRC Palonka Rally Sport – równe 2 obroty Lock to Lock,
- klocki hamulcowe przód i tył Hawk HP+ (hamują 100 razy lepiej niż oryginał),
- układ wydechowy 3’’ Fujitsubo Giken JASMA – sportowy dopuszczony do ruchu (central o cat back to jeden element), katalizator w dp pozostał oryginalnie (można założyć dp na szerokim kołnierzu co zwiększy moc i zdecydowanie poprawi charakterystykę),
- sprzęgło komplet ze wzmocnionym dociskiem, łożyskiem, tarczą organiczną Helix Autosport Performance Racing do 450HP (robione na zamówienie w UK – zakupione u Komancza xxl race & rally),
- lekkie koło zamachowe 7,024 kg,
- nowa szpera tył około 100 niutonów spięcia wstępnego,
- kompletny rozrząd na oryginalnych japońskich częściach,
- tuleje samolotu i mocowania dyfra wymienione na czerwone poliuretany Strongflex,
- olej w skrzyni i dyfrze Millers CRX LS 75w90,
- olej silnikowy Penrite Racing 10 - 10W40,
- filtr oleju różowy STI o zwiększonej przepływności,
- opony Profil XR-01 205/50/16 mieszanka średnia ze wzmocnioną ścianką boczną (semi slick z homologacją – dopuszczone do ruchu).
Dodatki:
- pasy szelkowe schroth niebieskie w kolorze tapicerki, strona kierowcy z elektrycznym napinaczem z możliwością blokady, strona pasażera ustawiana na stałe (oryginalne pasy na miejscu).
- radio Alpine W530BT, głośniki tył w półce GBL GTO 939,
- oryginalna kierownica Momo (z poduszką – w bardzo ładnym stanie dodaje do auta) została zamieniona na kierownicę Raid 36 cm obszytą w kolorze niebieskim pod kolor tapicerki foteli,
- naba pod dwa rozstawy do kierownic raid i momo,
- rozpinka kierownicy D2 Spec niebieska.
tutaj możecie zobaczyć autko w akcji:
CENA: 55k PLN
o więcej informacji proszę dzwonić pod tel: 785-999-016
lub email: [email protected]
Re: [S] SUBARU IMPREZA WRX STI Type RA Limited V6 !!!
Bardzo ładne auto. Jak się sprawuje przekładnia kierownicza od Daniela?
Też mi się tak wydaje, bo jeszcze nie testowałem. Moje autko aukart się robi. Specyfikacja jak Twoja
Przekładkę robiłeś w MTS?

To kurde szacun
. Możesz wrzucić fotki wnętrza?

Auto bardzo ładnie zrobione. Jakby ogłoszenie było zamieszczone miesiąc temu, od miesiąca auto by stało u mnie w garażu
Moje obecnie się przekłada w PRS u Daniela. Ile czekałeś na zgodę rejestracji z krótkim VIN-em?

Moje obecnie się przekłada w PRS u Daniela. Ile czekałeś na zgodę rejestracji z krótkim VIN-em?
Rejestrację załatwiałem przez firmę więc szybko, coś około tygodnia.
A ty Fyrkes zakupiłeś to v6 z Wawy, co była sprowadzona z japan z Hong Kongu, co za 44 była na all...?:)
-
bigsasza
- 2 gwiazdki
- Auto: WRX RA V-limited
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Śliczna jest. Bardzo ładny egzemplarz. Tu specyfikacja, ta wersja ma wszystko co najlepsze:
http://www.type-ra.com/impreza-my00-sti ... 6-limited/
Marcin: Z Warszawy ale nie ta za 44 PLN. Moja przyjechała z Osaki. Jesłi chodzi o sprzedawce masz na mysli gościa z JDM Cars? Papiery ok, ale zewolenie na rejestracje auta z krótkim VINem ile czekałeś?
Panowie powiedzcie mi prosze, dlaczego w specyfikacji Impreza V6 Limited ma podwójną lotkę na parapecie a w rzeczysiwtosci jest inna??
Panowie powiedzcie mi prosze, dlaczego w specyfikacji Impreza V6 Limited ma podwójną lotkę na parapecie a w rzeczysiwtosci jest inna??
Ostatnio zmieniony 7 lip 2015, o 23:08 przez Fyrkes, łącznie zmieniany 1 raz.
Tydzień może dwa. Załatwiłem przez firme zajmującą się rejestracją samochodów;)
Dosyć szybko. Firma z Wrocka jest? Z tego co udało mi się na forach ywczytać trwa to około miesiąca 

Tak z Wro. Jakbyś chciał tu rejestrować to daj znać.
Za miesiąc się odezwę jak zrobie przekładkę i przegląd dopuszczający do rejestracji. Jeśli chodzi o Impreze za 44 kPLN, miałem na nią chrapkę, ale nie wiedzałem że stargana z HongKongu.
Te niebieskie obramówki na tunelu środkowym i przy zegarach to fabryka ?
suselek17, tak. Przeczytaj dokładnie opis, to znajdziesz link:
Dzięki, po napisaniu wpadłem na ten link i doczytałem - fotele niebieskie super, wiem że Limited itd. ale te niebieskie wstawki wyglądają słabo/ 

Cześc Suselek, kupisz przemalujesz i będzie ok
. Wszystkie Limited mają niebieskie wstawki na desce. Pozdrawiam

Ludziska fura zajebista w meeeega stanie do tego bardzo zdrowa w ch*j doinwestowana wsio z najwyższej półki, porządnie przełożona przez profesjonalną firmę vaginmotortechnik
dla czego nikt się nie chce skusić ? Za drogo nadal? Może ktoś wyceni ile to jest warte? Autko szuka nowego właściciela, żeby ktoś inny się nim teraz opiekował...