[S] ForesterII 2,5XT LUN 230KM 57kkm(XII 2007) ogłoszenie!

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Tea
0 gwiazdek
Auto: Subaru Forester 2,5 XT'07
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[S] ForesterII 2,5XT LUN 230KM 57kkm(XII 2007) ogłoszenie!

Post 10 sie 2015, o 10:58

Dzień Dobry,
trafiłem na to forum, ponieważ w wyniku SPADKU mam do sprzedania niezwykły egzemplarz Forestera, a chciałbym aby dostał się w dobre ręce, zanim pojazd trafi na internetowe strony ogłoszeń.
Dlaczego jest niezwykły:
a/ pochodzi z polskiego salonu i był regularnie serwisowany w ASO
b/ nigdy nie miał żadnych kolizji, uszkodzeń czy stłuczek i jest w idealnym stanie
c/ posiada kompletną i autentyczną dokumentację zakupową i serwisową
d/ ostatnim, drugim właścicielem był mój zmarły krewny, który nabył samochód od bliskiego znajomego i sąsiada, więc cała historia i losy pojazdu są dobrze znane i udokumentowane
e/ mój krewny, od 2011 roku nie był w stanie prowadzić pojazdu, więc "Forek" stał głównie w garażu... i stąd:
f/ jak najbardziej autentyczny, udokumentowany przebieg pojazdu to... 55 600 km (pięćdziesiąt pięć tysięcy sześćset kilometrów przebiegu) !

Samochód ma silnik 2.5L L4 DOHC (16V 4WD 230KM), manualną skrzynię biegów i bardzo bogate wyposażenie dodatkowe (np. skóra, szyberdach, fabryczna nawigacja).
Rok produkcji 2007 (marzec) a został kupiony w salonie w grudniu 2007.

Samochód chcę sprzedać wkrótce, wyłącznie osobie prywatnej - miłośnikowi marki i modelu (aby zachować tradycję poprzednich właścicieli, w tym bliskiej mi osoby).
Jeśli ktoś z forumowiczów chciałby poznać więcej szczegółów oraz (!) byłby poważnie zainteresowany zakupem, proszę o kontakt mailowy ( DO 20 SIERPNIA BR), przez forum.
Tea.

PS Nie zamierzam korzystać z żadnych pośredników w sprzedaży, kontakt tylko z bezpośrednim nabywcą.
Ostatnio zmieniony 1 wrz 2015, o 08:06 przez Tea, łącznie zmieniany 3 razy.

Tea
0 gwiazdek

Re: [S] Rarytas: Forester II 2,5 XT' (XII 2007)

Post 10 sie 2015, o 17:39

Dziękuję wszystkim zainteresowanym za kontakt!
Przepraszam że nie mogę już dziś podać wszystkich interesujących danych o samochodzie, ale po prostu są wakacje i dokumenty pojazdu są w rękach współspadkobiercy, który wyjechał.
Zapewniam że gdy tylko będę miał te dane (najpóźniej w końcu sierpnia), każdy kto ze mną się skontaktuje przez forum, będzie miał zapewniony do nich dostęp, zanim pojawi się ogłoszenie internetowe.
Dodam, że samochód jest oczywiście całkowicie sprawny i nie wymaga nakładów, obecnie znajduje się na terenie Małopolski, a od września będzie można go obejrzeć także w Warszawie, czyli w miejscach zamieszkania obojga spadkobierców (Warszawa - jeśli będą chętni do oglądu, w większej liczbie niż ...jeden) ;)
Dlatego właśnie już teraz informuję na forum, aby się można było poważnie umówić zawczasu.
Zapraszam do kontaktu p/priv.
Tea

j33mbo
5 gwiazdek

Post 10 sie 2015, o 21:14

Pińcet dam.

tomunia
0 gwiazdek
Auto: Ostatni z Foresterów, ktory nie przeleciał Brooke.

Post 10 sie 2015, o 22:06

j33mbo pisze:Pińcet dam.
Pisz pan umowe
Zdecydowanie odmawiam walki na rozum z kimś nieuzbrojonym.

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubione posty: 1 raz

Post 10 sie 2015, o 23:33

za sam papier to sporo :-)

Tea
0 gwiazdek

Re: [S] Rarytas: Forester II 2,5 XT' MT 230KM (XII 2007)

Post 13 sie 2015, o 09:49

W sprawie Forestera, mam już VIN.
Wkrótce zamieszczę zdjęcia - dla forumowiczów.
_ _ _
Dla zainteresowanych dane samochodu:

VIN JF1SG9LD37G122804
Engine Type EJ 255 LE QKC
Applied model SG9 EL 9D
Option code VL
Trim code C20
Transmission Type TY755VG8AA
Kolor KOD 01G
Produkcja/Zakup 2007/XII 2007
Przebieg Aktualny 56 448 km
Ostatni przegląd (ASO) 12.03.2012 / 48 000 km
_ _ _
PS Ew. konkretne pytania proszę kierować na priv.
Tea

bojar
6 gwiazdek
Auto: forester 2,5XT,Q5
Polubił: 84 razy
Polubione posty: 234 razy

Post 13 sie 2015, o 19:59

Kto wie? Może byłbym zainteresowany,ale po co bić pianę nadaremnie. W jakich ramach cenowych się poruszamy?
" Kasa misiu ,kasa" ;-)

Tea
0 gwiazdek

Post 14 sie 2015, o 11:12

Pozdrawiam zainteresowanych!
W sprawie "bicia piany", to pełna zgoda - nie ma co mówić o cenie, kiedy kot jeszcze w worku... ;)
Tak jak napisałem, będą zdjęcia i pełna historia oraz specyfikacja na forum, gdy właściciele garażu z Forkiem powrócą z urlopu (może zdążę się z tym uwinąć do 22 sierpnia).
Rozmowy o proponowanej cenie chętnie poprowadzę wtedy na priv - z poważnymi ewentualnymi nabywcami (zapraszam!).
Dla pozostałych, zainteresowanych oglądaniem i komentowaniem (też miło) będzie we wrześniu ogłoszenie internetowe, oczywiście z ceną.

Miłego łikendu wszystkim ;)
Tea

Tea
0 gwiazdek

Post 14 sie 2015, o 11:15

Jest jednak nowa informacja:
Wg. danych od urlopowanej rodziny, wychodzi że wyposażenie Forka to LUN (Luna), z czarną tapicerką...
Pozdrawiam.

j33mbo
5 gwiazdek

Re: [S] Rarytas: ForesterII 2,5XT LUN MT 230KM 56kkm (XII 2007)

Post 14 sie 2015, o 20:38

Jeżeli biciem piany nie jest wrzucanie ogłoszeń na forum i nie podawanie ceny to ja nie wiem co nim jest! :)

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 14 sie 2015, o 21:49

Tea pisze: Rozmowy o proponowanej cenie chętnie poprowadzę wtedy na priv
Pytanie retoryczne. Czytałeś regulamin forum?
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Tea
0 gwiazdek

Post 14 sie 2015, o 21:50

j33mbo pisze:Pińcet dam.
Szanowny j33mbo;
dziękuję za uprzejme koleżeńskie forumowe pouczenie, jakie treści powinny być wklepywane, (patrz - jak wyżej), aby posty na forum nie były biciem piany. Z szacunku dla pozostałych forumowiczów, wszelkie dalsze dane podam na priv, wyłącznie tym, którzy skierują do mnie wiadomość prywatną o zainteresowaniu, za co to "pińcet" chcą wyłożyć.
Tymczasem rodzina wróciła z urlopu i być może już na dniach będę mógł przesłać zdjęcia.
Tobie zaś serdecznie dziękuję za to "pińcet" w ciemno - rozmowa na priv będzie na pewno interesująca ;-)
Pozdrawiam
Tea

Tea
0 gwiazdek

Post 14 sie 2015, o 22:04

rrosiak pisze:
Tea pisze: Rozmowy o proponowanej cenie chętnie poprowadzę wtedy na priv
Pytanie retoryczne. Czytałeś regulamin forum?
Słuszna uwaga.
Nie przeczytałem że w regulaminie ogłoszenie ma wyglądać tak, jakby się je chciało widzieć.
Ja zrozumiałem, że cenę podaje się dopiero łącznie ze zdjęciami i opisem.
Ponieważ zdjęć i pełnego opisu nie mam, to nie podaję ceny, bo mnie nie interesują ceny, jak nie wiem za co.
Powinienem chyba podać cenę, a potem tym, którzy będą zainteresowani za co ta cena, podać szczegóły pojazdu, bo chyba zainteresowanie w publicznych postach dotyczy tylko ceny? ;-)
Bardzo przepraszam za zamieszanie, wątek komentarzy na publiku, z mojej strony, zamknięty.
Pozdrawiam
Tea
PS Regulamin nie zabrania kontaktu na priv, IMHO?

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 14 sie 2015, o 22:09

Stawiam na niedobór magnezu, spowodowany nadmiernym spożyciem kawy :giggle:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 14 sie 2015, o 22:23

czy ludzie sprzedający kota w worku mają innych za debili ?
ogłoszenie bez zdjęć - szanujmy siebie i innych albo nie wklejajmy ogłoszeń które są jakimś totalnym gównem
ps:
no chyba, ze ktos buduje sobie bazę adresów mailowych :lol:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 14 sie 2015, o 22:25

Tea pisze: Ponieważ zdjęć i pełnego opisu nie mam, to nie podaję ceny, bo mnie nie interesują ceny, jak nie wiem za co.
To trzeba się było wstrzymać z ogłoszeniem do czasu skompletowania wszystkich danych.
Tea pisze: PS Regulamin nie zabrania kontaktu na priv, IMHO?
Ba, nie zabrania również publikowania ogłoszeń bez podania ceny. W zasadzie to niczego nie zabrania ;-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 14 sie 2015, o 23:09

rrosiak pisze:To trzeba się było wstrzymać z ogłoszeniem do czasu skompletowania wszystkich danych.
e tam, właśnie chodzi o to, żeby dawkować szczątkowe informacje,
aby emocje rosły jak nie przymierzając przed premierą nowego iPhona...

by w efekcie tłum uślinionej ludożerki pobił się o ten "rarytas", gdy zabrzmi gong...

Kto wie, może sam bym się zainteresował...
gdyby nie ten fragment opisu: "MT"

;-)

Tea
0 gwiazdek

Post 14 sie 2015, o 23:14

Słuszna racja.
Regulamin niczego nie zabrania.
W związku z tym, od początku, jak pisałem, chciałem zainteresować ciekawym samochodem forumowiczów pasjonujących się marką Subaru, bo pasjonował się tym również mój zmarły ojciec, właściciel pojazdu. Nie chcę Forka oddać handlarzom czy frustratom, zainteresowanym wyłącznie ceną, takich gdzie indziej nie brakuje.
Przykro mi, że bardzo konkretne informacje o pojeździe, jakie podałem, bez podania ceny są dla niektórych "gównem", wartym co najwyżej wrzutki "pińcet" i pretensji, że są traktowani "jak debile" (cytaty z regulaminowych postów). Regulamin, jak wiemy, niczego nie zabrania (???).
Bardzo przepraszam, raz jeszcze, za zamieszanie, dalszych komentarzy nie będzie.
Pozdrawiam,
Tea
PS Osobom, które pytały na privie o rzeczowe konkrety dziękuję i z pewnością się do nich wyślę dalsze dane pojazdu.

bojar
6 gwiazdek
Auto: forester 2,5XT,Q5
Polubił: 84 razy
Polubione posty: 234 razy

Post 15 sie 2015, o 04:55

A czy to cudo to w ogóle istnieje?
Takie ględzenie głupot po północy.Podam dane na priv, cena będzie później,handlarzom nie sprzedam - a dlaczego?

P.S.
Całkiem poważnie pisałem o zainteresowaniu,ale nie mam zamiaru dowiadywać się o nic na PRIV.
Nie muszę mieć zdjęć . Już taki jestem ufny ludziom -zakładam ,że w opisie nie kłamią.Proszę podać cenę , i może wtedy skontaktuję się na PRIV co by ustalić szczegóły obejrzenia auta.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 37 razy
Polubione posty: 76 razy

Post 15 sie 2015, o 08:10

Dziwna sprawa, dziwne ogłoszenie, potencjalnym zainteresowanym powinna sie włączyć czerwona lampka.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 15 sie 2015, o 08:30

Ostatni przegląd 3 lata temu? Pewnie olej tez od tej pory nie zmieniany...
Potencjalni zainteresowani powinni też sprawdzić, czy sprawy spadkowe zostały w pełni załatwione ;-)

j33mbo
5 gwiazdek

Post 15 sie 2015, o 10:53

Oj wy nieznosni miłośnicy Subaru, zamiast cmokac nad rarytasem to wy się doszukujecie niuansów. Fe! Nieładnie!

bambo31
0 gwiazdek
Auto: OBK II 2.5

Post 15 sie 2015, o 22:33

jaka lampka???, Dzigity jadą na czerwonym :-)

Sławek
3 gwiazdki
Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
Polubił: 2 razy

Post 16 sie 2015, o 08:34

j33mbo pisze:Oj wy nieznosni miłośnicy Subaru, zamiast cmokac nad rarytasem to wy się doszukujecie niuansów. Fe! Nieładnie!
Czy rarytas czy nie to się okaże :mrgreen: Teraz ciężkie czasy a saper myli się tylko raz :mrgreen:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 17 sie 2015, o 00:05

Tea pisze: Nie chcę Forka oddać handlarzom czy frustratom, zainteresowanym wyłącznie ceną, takich gdzie indziej nie brakuje.
Przykro mi, że bardzo konkretne informacje o pojeździe, jakie podałem, bez podania ceny są dla niektórych "gównem", wartym co najwyżej wrzutki "pińcet" i pretensji, że są traktowani "jak debile" (cytaty z regulaminowych postów). Regulamin, jak wiemy, niczego nie zabrania (???).
Jak chcesz sprzedać to jaka różnica, może ktoś sobie z niego chce kwietnik zrobić? Jak lubisz auto i masz sentyment to używaj, ale jak budujesz legendę po to, aby znaleźć kogoś kto da znacznie więcej powyżej ceny rynkowej to trafiłeś na złe forum.

Tutaj jest luźno i wesoło, ceny nie podałeś to sobie robimy otwartą licytację. Ja dam 800.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

ODPOWIEDZ