Wystawiam na sprzedaż Imprezkę WRX 2,5 EU-spec która została zakupiona w ASO Wawrosz w Bielsku-Białej .Mój imiennik Marek jest jej drugim właścicielem od ok roku .Auto ma obecnie przejechane ok 82kkm i przebieg rośnie, gdyż na co dzień właściciel jeździ nią do pracy .
Cały czas samochód był serwisowany i modyfikowany przez 4turbo .Samochód jest tam dobrze znany i w razie czego daje nr tel do Łukasza i z nim na temat Imprezki można pogadać .
W 4turbo zrobiono porządek z silnikiem, a tak naprawdę zbudowano go od podstaw na nowych kutych elementach (ślicznie klekoce) i wystrojono bezpiecznie dla 5MT na 280 KM i 460 Nm. Poprawiono także smok i pompę oleju , a wartość f-ry przekroczyła 20k pln, więc oszczędności nie było i co warto wspomnieć na silnik jest jeszcze gwarancja .
Wcześniej na przodzie pojawił się 8-śmio tłoczkowy zestaw D2 Racing z DS2500, więc auto potrafi hamować . Zawieszenie także zostało usprawnione (co widać na fotkach) powerflex, antilift i geometria . W środku zamontowano zestaw wskaźników Defi oraz turbo-timer Apexi . wydech to przelot 2,5', świetnie mruczy i nie jest dokuczliwy w trasie . Żeby były marchewy i psssykanie, został założony zawór bllow off w 4turbo.
Auto nigdy nie było na torze, pojeżdżawce i co najważniejsze jest bezwypadkowe .
Przedni zderzak został wymieniony w ASO na wersję bez spryskiwaczy reflektorów, ponieważ spryskiwacze przy dużych prędkościach, urywały się . W lutym tego roku Imprezka pojechała do lakiernika, gdzie poprawiono lakier : zderzaki przód i tył, maska, progi aby pozbyć się odarć od kamieni .
Z ciekawszych rzeczy aczkolwiek niekoniecznych, można wspomnieć o tym, że w środku jest czarna skóra .
Dwa miesiące temu WRX pojechał na inspekcje do ASO Dzierżoniów i tam wymieniono : łożyska kół przednich, łożysko wałka atakującego i wszystkie płyny (Millers), po czym samochód przeszedł przegląd techniczny . Maras zna to auto i w razie czego też możecie pisać do niego o opinię (na kropce, naturalnie).
Obecnie stoi na OZ Racing 17' na Bridgestonie RE070 (4kkm) a w gratisie są Blizzaki LM25 (5kkm), więc nowych butów nie trzeba kupować .
Samochód znany przez kropkową grupę beskidzką, bywał na różnych spotach .Sam przejechałem nim ok 3kkm i nie mam zastrzeżeń .
Auto szuka nowego właściciela ponieważ już w najbliższym czasie pod domem Marka stanie Type RA LTD WRC . Dwie turbo Imprezy pod jednym dachem to w dzisiejszych czasach przesada .
Z rzeczy, które trzeba zrobić to: dwie malusieńkie wgniotki parkingowe widoczne na zdjęciach, oczywiście metodą nieinwazyjną i malowanie przednich felg (pylące Ferodo).
Żal mi się będzie rozstać z Czarną Mambą ale wiem jedno :przyszły właściciel będzie z niej bardzo zadowolony .
Samochód jest środkiem trwałym w firmie, więc będzie na niego f-ra, sprawa do uzgodnienia ... więcej szczegółów nie znam, dam nr telefonu do księgowej .
Kwota jaka interesuje sprzedającego to 60k pln .
kontakt mailowy: [email protected]