Sprzedam doinwestowane subaru

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
jasiek1989
0 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Sprzedam doinwestowane subaru

Post 16 maja 2012, o 10:12

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Re: Sprzedam doinwestowane subaru

Post 16 maja 2012, o 12:08

Auto 30 000km temu miało kapitalny remont silnika.---czy to normalna przypadłość wrx-ów ?

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 16 maja 2012, o 12:12

Konto usunięte, auto ma zakuty silnik.
czarne jest piękne...

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 maja 2012, o 13:34

Z treści ogłoszenia :

"Witam posiadam bardzo DOINWESTOWANE ZADBANE Subaru Impreza WRX 2.0 Turbo MOC ok 320KM 550Nm bogata wersja z końca 2004 pierwsza rejestracja 6.6.2005, auto ma przejechane 120 000km AUTENTYCZNY PRZEBIEG auto jest cały czas w eksploatacji. Auto jest praktycznie całe przerobione na STI prócz silnika który jest zakuty w całości. Olej zmieniany co 5 000km na Motul 300V Competition 5W40. Auto nie wymaga żadnego wkładu finansowego. Serwisowane w 4turbo oraz ASO. Jestem pewny tego auta dlatego istnieje możliwość sprawdzenia z każdej strony w każdej wybranej stacji diagnostycznej oraz w każdym ASO, posiadam całą specyfikację części które zostały włożone do tego auta, potwierdzenie można uzyskać w 4Turbo. Auto jest przygotowane na moc 400+ wystarczy zrobić program. Ja tego nie robiłem ponieważ na zimę tyle wystarczy. Za dopłatą klienta jestem wstanie zrobić taki program w 4turbo. Auto nigdy nie było jeżdżone na żadnym torze i nie brało udziału w wyścigach. Jeżdżone z "głową" nie katowane. Nie gaszone odrazu po szybszej jeździe na co nie pozwala turbo timer."

Takie drobiazgi, że nie ma oleju Competition 5W-40 (jest albo Competition 15W-50 albo Power 5W-40) to sobie darujmy.
Ale 320KM i 550Nm bez remapu to jakoś sobie nie mogę darować albo nie potrafię doczytać ? Czy po włożeniu tych wszystkich nowych gratów i odbudowaniu silnika nie był robiony ŻADEN remap ? :o
Jeżeli tak to trochę bym się bał, chyba, 4turbo by mi zagwarantowało, że ten nowy zestaw jest właściwie i bezpiecznie (AFR, bezstukowo) obsłużony przez standardowe mapy sterownika.

Poza tym, mimo zakucia, pozostał (jak dobrze rozumiem) stary, otwarty blok WRX EJ205, tak ? Blok (tuleje) był obrabiany na I nadwymiar, także tragedii przed odbudową silnika nie było. Zajechany również nie był.

Ogólnie ciekawa oferta, za ciekawe pieniądze ale remap moim zdaniem konieczny i to już nawet nie po to aby w te kosmiczne kunie (400+) iść ale aby optymalnie i bezpiecznie wykorzystać potencjał auta (silnika, przyległości i skrzyni).

Skrzynia 6MT jest dużym PLUSEM.

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 16 maja 2012, o 13:51

Grzesiek_67, ale tam jest napisane, że nie był robiony program na 400+, a nie że nie było robionego programu w ogóle. Jest także, że na zimę tyle starczy, czyli, że pewno jednak był ;-)

Wystarczy dopytać u sprzedającego, a nie świecić tu zgorszeniem :razz:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 maja 2012, o 14:18

Alan, Alan, Alan! pisze: Grzesiek_67, ale tam jest napisane, że nie był robiony program na 400+, a nie że nie było robionego programu w ogóle. Jest także, że na zimę tyle starczy, czyli, że pewno jednak był ;-)

Blok jest z WRX EJ205, który standardowo, dla 2 litrówki ma 218KM i z całą pewnością grubo mniej nutków niż 550. Jeżeli :
- zrobiono tak grube modyfikacje, jak w opisie
- pozostawiono "stare" ECU z oryginalnymi mapami (a nie ma w treści ogłoszenia informacji ani wprost, ani pokątnie o korekcie map)

to co ja, jako być może kupujący, mam wywnioskować ?
Alan, Alan, Alan! pisze: Wystarczy dopytać u sprzedającego, a nie świecić tu zgorszeniem :razz:

Niestety smucisz. Nie świecę zgorszeniem a dopytuję :
Grzesiek_67 pisze: Czy po włożeniu tych wszystkich nowych gratów i odbudowaniu silnika nie był robiony ŻADEN remap ? :o
Grzesiek_67 pisze: Poza tym, mimo zakucia, pozostał (jak dobrze rozumiem) stary, otwarty blok WRX EJ205, tak ?

To są przykłady.

I na koniec podsumowanie :
Grzesiek_67 pisze: Ogólnie ciekawa oferta, za ciekawe pieniądze ale remap moim zdaniem konieczny i to już nawet nie po to aby w te kosmiczne kunie (400+) iść ale aby optymalnie i bezpiecznie wykorzystać potencjał auta (silnika, przyległości i skrzyni).

Skrzynia 6MT jest dużym PLUSEM.

Co Cię jeszcze uwiera ?

:mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

JonesB
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Nissan GT-R + Alfa 156 Spotrwagon

Post 18 maja 2012, o 21:09

Tu macie poprzednie ogłoszenie grzecznościowo zamieszczone przez Burata

http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=21&t=7766

- Usługa diagnostyczna -> 3 000,00 zł ......remap ?

Auto często widzę...jeździ po Bielawie.

ODPOWIEDZ