Subaru Legacy 3.0 automat 2007r
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Subaru Legacy 3.0 automat 2007r
Witam kolegow,
na wstepie dwa slowa o sobie..jestem na etapie przezywania kryzysu wieku sredniego :):):):) zatem naszlo mnie na auto jak w temacie. Znalazlem autko u dealera, krajowe, z przebiegiem 70000 , bezwypadku. Ale nurtuje mnie jedna sprawa, mianowicie spalanie, nie chodzi o to zebym nie mial swiadomosci ze kupujac tygrysa, tygrys bedzie jadl trawe, ale o realna opinie ile takie autko wypije przy normalnje jezdzie po miescie. Pracuje i mieszkam w tym samym miescie wiec jazda glownie miejska. O gazie nie mysle bo to chyba troche profanacja, nie po to kupuje sie Subaru.
Poza tym, czego moge sie spodziewac po takim przebiegu? czyli na co zwrocic uwage, co wymienic ? rozrzad? lozyska? inne elementy?
na wstepie dwa slowa o sobie..jestem na etapie przezywania kryzysu wieku sredniego :):):):) zatem naszlo mnie na auto jak w temacie. Znalazlem autko u dealera, krajowe, z przebiegiem 70000 , bezwypadku. Ale nurtuje mnie jedna sprawa, mianowicie spalanie, nie chodzi o to zebym nie mial swiadomosci ze kupujac tygrysa, tygrys bedzie jadl trawe, ale o realna opinie ile takie autko wypije przy normalnje jezdzie po miescie. Pracuje i mieszkam w tym samym miescie wiec jazda glownie miejska. O gazie nie mysle bo to chyba troche profanacja, nie po to kupuje sie Subaru.
Poza tym, czego moge sie spodziewac po takim przebiegu? czyli na co zwrocic uwage, co wymienic ? rozrzad? lozyska? inne elementy?
Ostatnio zmieniony 25 paź 2012, o 13:09 przez jma, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Subaru Legacy 3.0 automat 97r
jma, to na pewno jest ten rok produkcji
W latach 1997 w europie nie było takiego silnika
2.0 lub 2,5 l . A silnik 3.0 wprowadzono dopiero w Legacy dopiero w 2004 .
To może jest Legacy Outback kombi z roku 1999 , to w tedy jest możliwe 3.0 209 ps .
Spalanie to tak na poziomie od 13 w górę , co do niespodzianek, to przy takim przebiegu to raczej nie wiele. Powinien być zrobiony przegląd duży przy 60 tys km .
sprawdź w jakimś dobrym serwisie
Kwestia tylko gdzie mieszkasz 

To może jest Legacy Outback kombi z roku 1999 , to w tedy jest możliwe 3.0 209 ps .
Spalanie to tak na poziomie od 13 w górę , co do niespodzianek, to przy takim przebiegu to raczej nie wiele. Powinien być zrobiony przegląd duży przy 60 tys km .
sprawdź w jakimś dobrym serwisie

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: Subaru Legacy 3.0 automat 97r
Jak napisał Pit: albo rocznik 97, albo silnik 3.0.
Razem taka kombinacja nie miała prawa wystąpić.
Chyba, ze to model 2007, to wtedy i przebieg byłby nieco bardziej realny... bo 70.000, w piętnastoletnim aucie będącym z natury podrózną limuzyną, to zakrawa na cud.
Co przy subarowym silniku H6 3.0 zwiększa tę liczbę o przynajmniej 2 litry.
Oczywiście, dużo zależy od tego jakie miasto - bo jesli powiatowe, to nieco mniej, ale jesli duże i porządnie zakorkowane, to i dwie dychy są nietrudne do osiągnięcia (a przy ciężkiej nodze i za niskim ciśnieniu w oponach - pewnie i do przekroczenia).
Gdyby natomiast okazało się, że to 1997 z silnikiem 2.0 (ludzie się w ogłoszeniach często mylą o jedną cyferkę
), to spalanie miejskie mozna szacować na 12-14.
Razem taka kombinacja nie miała prawa wystąpić.
Chyba, ze to model 2007, to wtedy i przebieg byłby nieco bardziej realny... bo 70.000, w piętnastoletnim aucie będącym z natury podrózną limuzyną, to zakrawa na cud.
Kolega pytal o miasto.Piter 35 pisze: Spalanie to tak na poziomie od 13 w górę
Co przy subarowym silniku H6 3.0 zwiększa tę liczbę o przynajmniej 2 litry.
Oczywiście, dużo zależy od tego jakie miasto - bo jesli powiatowe, to nieco mniej, ale jesli duże i porządnie zakorkowane, to i dwie dychy są nietrudne do osiągnięcia (a przy ciężkiej nodze i za niskim ciśnieniu w oponach - pewnie i do przekroczenia).
Gdyby natomiast okazało się, że to 1997 z silnikiem 2.0 (ludzie się w ogłoszeniach często mylą o jedną cyferkę

Re: Subaru Legacy 3.0 automat 2007r
mialo byc 2007 :) sorki , mieszkam w Tychach a w Mikolowie jest serwis, auto znalazlem w Poznaniu.
Autko , wg zdjec wyglada na bardzo zadbane, opis delara to same suprlatywy.
http://www.uzywane.lexus-polska.pl/poka ... /985268835
Autko , wg zdjec wyglada na bardzo zadbane, opis delara to same suprlatywy.
http://www.uzywane.lexus-polska.pl/poka ... /985268835
SoWhat! ma takie auto, może czasem nim jeździ to powinien wiedziec jakie realne spalanie
rrosia lepiej nie pytac bo jego OBK H6 19 pali

rrosia lepiej nie pytac bo jego OBK H6 19 pali

a tak generalnie to nasz rynek jest dosc trudnym jesli chodzi o Subaru, aut malo, a te co sa to z reguly po przejsciach
jma pisze: nasz rynek jest dosc trudnym jesli chodzi o Subaru
dlatego targuj, H6 ze względu na spalanie nie jest "chodliwym" towarem nawet jeżeli bezwypadkowy,
prowadzi się natomiast wysmienicie a sedan jest po prostu piekny w tym roczniku

- freediver
- 4 gwiazdki
- Auto: WRX 01' pogromca owadów :)
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Co do spalania to ostatnio się zawziąłem, jeździłem jak w kapeluszu i osiągnąłem w WRXie 13litórw na 100 w mieście
Ale to była katorga 

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Przy jeździe wyłącznie po zakorkowanym mieście, trzeba liczyć się ze spalaniem ok. 17 l/100 km - sześć cylindrów pracujących w korkach na wolnych obrotach trzeba czymś w końcu nakarmićjma pisze: Ale nurtuje mnie jedna sprawa, mianowicie spalanie, nie chodzi o to zebym nie mial swiadomosci ze kupujac tygrysa, tygrys bedzie jadl trawe, ale o realna opinie ile takie autko wypije przy normalnje jezdzie po miescie

Poza obszarem zabudowanym można zejść poniżej 10 l/100 km. Wszystko zależy od trasy i od tego jak dynamicznie jedziesz.
Moje Legacy
Dzięki za wsparcieesilon pisze: H6 ze względu na spalanie nie jest "chodliwym" towarem nawet jeżeli bezwypadkowy,

A ja mam układ 500 m do przedszkola i 2 km do pracy. Bierze mi 15 l/100 km, bo się po prostu nie zdąży się nagrzać. Ale jak się dogrzeje to 10 l /100 km po mieście. A silnik 2 litry. Więc miasto miastu nierówne.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Zgadza się. Forek 2.0 N/A (MY '06) spalał mi po mieście trochę ponad 13 l/100 km.przymar pisze: A silnik 2 litry. Więc miasto miastu nierówne.
Tenże forek na trasie do 140 i autobanie koło 10l/100So What! pisze:Zgadza się. Forek 2.0 N/A (MY '06) spalał mi po mieście trochę ponad 13 l/100 km.przymar pisze: A silnik 2 litry. Więc miasto miastu nierówne.
Za cepeenami trzeba było się szparko rozglądać...

Hałas w gratisie.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Wywołany do tablicy tylko potwierdzamesilon pisze: rosia lepiej nie pytac bo jego OBK H6 19 pali![]()

jma, a nie chciałbyś OBK?

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak pisze:esilon pisze: rosia lepiej nie pytac bo jego OBK H6 19 pali
[/quot
nie:) dziekuje :) rozmyslam nad tym 3.0 H6
Wywołany do tablicy tylko potwierdzam![]()
jma, a nie chciałbyś OBK?
- WiS
- 6 gwiazdek
rrosiak pisze: jma, a nie chciałbyś OBK?
IMHO, OBK H6 ma dokładnie te same wady co Legacy H6 (głownie te, związane z kosztami utrzymania), natomiast w zamian oferuje więcej zalet (zwł. w zakresie wjeżdżania na krawężniki i zjeżdżania z czarnego).jma pisze: nie:) dziekuje :) rozmyslam nad tym 3.0 H6
jma pisze: jestem na etapie przezywania kryzysu wieku sredniego
WiS, OBK na objawy kryzysu wieku średniego ? skoro Rrosiu chce sprzedać to znaczy że nie tędy droga

- WiS
- 6 gwiazdek
A Legacy na KWŚ?
Też nie za bardzo... chyba, ze stare, kanciaste, turbo i z klatką
Też nie za bardzo... chyba, ze stare, kanciaste, turbo i z klatką

WiS pisze: A Legacy na KWŚ?
w pieknym sedanie z trzylitrowym silnikiem ? sześć razy bardziej niż OBK
a gdyby jeszcze było turbo

- WiS
- 6 gwiazdek
No, "w pięknym sedanie" to może - ale wtedy stanowczo z manualną skrzynią, czyli spec B., a nie jakiś emerycki automat, do którego trzeba pisać listy z wnioskiem o ewentualną zmianę biegu.
Natomiast jesli turbo, to pewnie... wtedy nawet ten trzeci litr pojemności i dwa dodatkowe cylindry nie są niezbędne
Natomiast jesli turbo, to pewnie... wtedy nawet ten trzeci litr pojemności i dwa dodatkowe cylindry nie są niezbędne