Osobiście przywiózłmaly pisze: spotkanko
Opony na zime:)jakie ??gdzie??
Re: Opony na zime:)jakie ??gdzie??
Hehe.. Oryginały na tym forum, nie ma co.Konto usunięte pisze:w grudniu sobie kupiszmaly pisze: o letnie kapcie
Jeden kupuje letnie kapcie na początku zimy, drugi używa co drugiego biegu.
czarne jest piękne...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Tak na ostatnią chwilęKonto usunięte pisze:w grudniu sobie kupiszmaly pisze: o letnie kapcie
vibowit pisze: Jeden kupuje letnie kapcie na początku zimy, drugi używa co drugiego biegu.
a wlasnie.. musze letnie kapcie do miaty kupic..
zapomnialem na smierc.. mazda na zimowych.. shit!
smiejcie sie
juz rozkminiam kase na letnie
a carfit osobiscie wpadł z oponkami:)no i miałem okazje oblukać piekneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee subaru
a carfit osobiscie wpadł z oponkami:)no i miałem okazje oblukać piekneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee subaru
maly vel. stanley http://www.baukom.pl
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Łeeeee. Już kilka razy u Carfita kupowałem, a nigdy nie przywiózł osobiście. 
-
carfit
- 3 gwiazdki
- Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne
Jak kupisz z 50 szt, obiecuje że przyjade osobiście, nawet tiremEterycznyŻołądź pisze:Łeeeee. Już kilka razy u Carfita kupowałem, a nigdy nie przywiózł osobiście.
przy tirze mu taki banan na twarzy sie nie pojawicarfit pisze: nawet tirem
maly vel. stanley http://www.baukom.pl
-
carfit
- 3 gwiazdki
- Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne
maly pisze: nie ma to jak stanac na parkingu obok tak wypasionego subaru i na dodatek niebieskiego![]()
Co by uciąć przyszłe spekulacje bo ju z dostałem wiadomość na PW że nic sie nie chwaliłem
carfit,
Na nastepne Chlejady przyjedziesz?
Fajne szutry są.... Można zderzak zostawić...
W Imprezie offkors...
Na nastepne Chlejady przyjedziesz?
Fajne szutry są.... Można zderzak zostawić...
W Imprezie offkors...
Dolce far niente 
Pytanko do wszystkich - te Nokiany WR i WR G2 - bardzo miekkie sa? Jak szybko sie scieraja i jak bardzo gna w zakretach przy rozmiarze 205/70R15?
Pytam, bo wspomniane juz wczesniej Uniroyale 4x4 Rallye Street bardzo fajnie sie sprawiaja w terenie, niezle w kaluzach, ale cholernie miekkie sa - gna sie i po 2 sezonach (jeszcze niecalych) juz niewiele ich w sumie zostalo (z 1mm ponad TWI?).
Pytam, bo wspomniane juz wczesniej Uniroyale 4x4 Rallye Street bardzo fajnie sie sprawiaja w terenie, niezle w kaluzach, ale cholernie miekkie sa - gna sie i po 2 sezonach (jeszcze niecalych) juz niewiele ich w sumie zostalo (z 1mm ponad TWI?).
Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Olleo, trudno mi powiedzieć bo moje leżą w magazynie, ale chyba tak w normie 
- Fala
- 2 gwiazdki
- Auto: OBK H6 3.0 / GT / 328iA / TT Roadster / Habana Custom / 855 T5 / 900se turbo cabrio / Legacy CVT
- Polubił: 4 razy
Olleo pisze: Nokiany WR
Ja kilka kpl Nokianów zjeździłem różnych.
Np. na turbodziadku Nokiany Hakkapelitta (znaczysię, że zimowe; 205/60/15) się gięły bardziej...
Najstraszniej z wszelkich znanych mi Nokianów gięły się Letnie NRV-i na Legasiu 2.2. Skandalicznie!
WR w rozmiarze 225/55/17 na OBK są OK...
Jedynie dla porównania - letnie Toyo T1 są o niebo twardsze (mam na myśli ścianki, nie bieżnik).
Zużycie WRów - żadne po 5000km zeszłej "zimy" - mimo, że na asfalcie przecież głównie było.
Raz wjechałem po lodzie i śniegu [nie mogę powiedzieć, gdzie!] - ostro pod górę było tak, że ja z niepewnością... chyba, że to zasługa osławionego symmetrical-a-wóde!]
Nie wiem też, jak się mają do np. GY UG? Bo o tych duuuużo dobrego słyszałem.
Póki co - WR to bardzo porządna dziewczyna.
...tzn opona
No tak, ale tutaj nie ma co sie dziwic, ze 225/55/17 giely sie znacznie mniej, niz 205/60/15
Fajnie, gdyby mial ktos okazje porownac ten sam rozmiar WR i na przyklad Michelin 4x4 Alpin, albo wlasnie wspomniane przez ciebie GY Wrangler UG.
Fajnie, gdyby mial ktos okazje porownac ten sam rozmiar WR i na przyklad Michelin 4x4 Alpin, albo wlasnie wspomniane przez ciebie GY Wrangler UG.
Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.
Ja mam GY UG3, ale nic nie mogę powiedzieć prócz tego, że na mokrym i suchym są gorsze od UR R4x4S, co nie jest dużym odkryciem, bo jedna to zimówka, a druga letnia. A co do właściwości zimowych - pamiętacie, jaka zima była na Mazowszu w zeszłym roku.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
- Fala
- 2 gwiazdki
- Auto: OBK H6 3.0 / GT / 328iA / TT Roadster / Habana Custom / 855 T5 / 900se turbo cabrio / Legacy CVT
Z jednej strony racja, z drugiej - różnica profilu nie taka duża 55 <-> 60; jeśli uwzględnić różnicę w wadze T-dziadka (1240kg) i OBK (1600kg) to moje wrażenie zmierza ku obiektywizmowi - tym bardziej, że osiągi porównywalne. Gdyby mnie ktoś pytał o zdanieOlleo pisze: No tak, ale tutaj nie ma co sie dziwic, ze 225/55/17 giely sie znacznie mniej, niz 205/60/15![]()
wtedy i w teren można z mniejszymi obawami wjechać...
the Wave, 55/60 to jeszcze nie wszystko - jedne sa 205, drugie 225 - to 2cm szerokosci roznicy, a do tego srednica kola 2" (~5cm). Suma sumarum roznica bedzie spora.
Oprocz tego moj Forek wazy niecale 1500kg, a rozmiar u mnie to 205/70R15, wiec stosunek bedzie jeszcze gorszy.
Oprocz tego moj Forek wazy niecale 1500kg, a rozmiar u mnie to 205/70R15, wiec stosunek bedzie jeszcze gorszy.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 255 razy
- Polubione posty: 533 razy
AFAIR to Dębica Frigo 2 ma bieżnik którejś tam generacji GY UG. Na śniegu daje radę, na mokrym/suchym asfalcie jest kiepsko - jak to zimówka. To taka opcja dla frakcji pasztetowej 
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Fala
- 2 gwiazdki
Racja.
BTW:
To się leczy
BTW:
Olleo pisze: stosunek bedzie jeszcze gorszy
To się leczy
Mam takie same. U makaroniarzy, czechach, karkonoszach na bialym daja radę i to nieźle.devlin pisze:Ja mam GY UG3, ale nic nie mogę powiedzieć prócz tego, że na mokrym i suchym są gorsze od UR R4x4S, co nie jest dużym odkryciem, bo jedna to zimówka, a druga letnia. A co do właściwości zimowych - pamiętacie, jaka zima była na Mazowszu w zeszłym roku.
Dolce far niente 
Chloru pisze: na mokrym/suchym asfalcie jest kiepsko
Bo to opona dryftowa jest wtedy
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 255 razy
- Polubione posty: 533 razy
WRC fan pisze: Bo to opona dryftowa jest wtedy![]()
No i w zimę nie ma tych no much, które można zabić na bocznej szybie. Bez sensu
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- mateoos
- 1 gwiazdka
- Auto: Subaru Impreza Kombi 2.0GL '97
Poważnie zastanawiam się nad takim rozwiązaniem.Chloru pisze:AFAIR to Dębica Frigo 2 ma bieżnik którejś tam generacji GY UG.
Znam pierwsze Frigo, trochę pojeździłem Directionalami, dwie zimy przelatałem na Frigo 2. Do normalnej jazdy wystarczą. Pod górkę można ruszyć, w trasie nie szumią zbyt głośno, hamowanie w normie. Cena okazyjna.
IMPREZA 2.0GL jest do wzięcia. Nadchodzi Legacy ;)