Opony letnie
-
bbartek666
- 0 gwiazdek
- Auto: SUBARU LEGACY GT
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Opony letnie
Jeździ ktoś foresterem na 17stkach? Jeżeli tak to jaki rozmiar opon dać gdy fabryka zachęca do 215/60/16? Pozostaje jeszcze kwestia czy warto czy może pozostać przy R16?
Już dwa tygodnie temu zmieniłem na letnie. Zmieniłem z Bridgestonow RA050A na Yokohamy Advany 215/45/17, świetnie trzymają na wodzie.
jmiciuk pisze: Spotkal sie ktos z oponami Michelin latitude tour ??
http://www.michelin.pl/pl/front/act_aff ... 2004153513
jmiciuk, ona jest caloroczna zdaje sie?
gdzies tam ktos pisal w sieci, ze glosnawa..
czy ktoś miał do czynienia z oponkami Nokian Z ? Chcę coś kupić na lato, na trasy: głównie dziurawy, zniszczony i pofałdowany asfalt plus rzadziej polna droga albo łąka. Interesuje mnie tylko rozmiar zalecany w instrukcji obsługi 215/60R16 a w tym rozmiarze nie ma za dużego wyboru a na razie nie planuję zmieniać rozmiaru felg.
Od 7 lat jeżdżę na Nokianach w różnych samochodach i jakoś się przywiązałem do marki tylko nie znam nikogo kto by na tych Nokian Z jeździł.
Od 7 lat jeżdżę na Nokianach w różnych samochodach i jakoś się przywiązałem do marki tylko nie znam nikogo kto by na tych Nokian Z jeździł.
- Bouler
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy 2.0D SW, Opel Astra 1.9CDTI HB
dareq, z tych dwóch wymienionych polecałbym Nokiana. Sam użytkowałem poprzednika i byłem bardzo zadolowony.
naLeśnik podobno super opona , ale ja osobiście jeździłem tylko na zimówce WR G2 nokiana i mogę powiedzieć rewelacja 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Bouler
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy 2.0D SW, Opel Astra 1.9CDTI HB
naLeśnik, Nokian Z to opona stworzona raczej do szybkiej jazdy po asfaltach. W terenie będzie się słabo spisywał.
-
jmiciuk
- 2 gwiazdki
- Auto: Narazie jezdzę rowerem :)
gregski pisze:jmiciuk pisze: Spotkal sie ktos z oponami Michelin latitude tour ??
http://www.michelin.pl/pl/front/act_aff ... 2004153513
jmiciuk, ona jest caloroczna zdaje sie?
gdzies tam ktos pisal w sieci, ze glosnawa..
Niby występuje jako letnia ale costam gdzies pisza ze do nowych aut jest montowana jako caloroczna. Po miescie ok ale w gory to jednak zaloze zimowki. Te michelinki zalozyli mi godzine temu wiec o przyczepnosci niewiele moge powiedziec bo niby na poczatku trzeba jezdzic spokojnie. Jedyne co moge stwierdzic to to ze wody nie odprowadza tak dobrze jak jakiestam uniroyale i na koleinach wypelnionych wodą jednak kierownicę trzeba trzymać. Co do glosnosci to zdecydowanie duzo cichsza niz zimowki ktore mialem (pirelli p cośtam).
właśnie teraz mam na Forku WR G2 a kiedyś w starej Renówce miałem Hakkapelita i tak sobie szukam Nokiana na lato. Tylko właśnie to ma być opona nie do szybkiej jazdy po asfalcie bo w mojej okolicy autostrad raczej nie ma a jezdnie są kręte i kiepskiej jakości no i na wioskę nieraz w weekend jeżdżę.
Bouler Jeśli Nokian Z to opona raczej nie na polne drogi to co może być lepsze dla mnie w tym rozmiarze jaki szukam?
Bouler Jeśli Nokian Z to opona raczej nie na polne drogi to co może być lepsze dla mnie w tym rozmiarze jaki szukam?
-
jmiciuk
- 2 gwiazdki
- Auto: Narazie jezdzę rowerem :)
A niewiem, a to jest napisane na oponie gdzie byla orbiona ? Czy jakis kod jest ?gregski pisze:jmiciuk, daj znac jak troche pojezdzisz. btw: made in poland?
naLeśnik myślę ,że Uniroyal RALLYE 550 215/60R16 99 H XL będzie dobrym wyborem.
-
lewap
- 0 gwiazdek
- Auto: Forek 2.0 XT A/T , GTC dyszel
Jeżeli ktoś z okolic Krakowa potrzebuje jakieś letnie gumy, : Micheliny, Dunlopy, Continentale, Good Yeary, itd. to mogę przesłac oferte na PW. Z góry zaznaczam że bridgestony i toyo nie mam 

Ja zmieniłem opony na lato a tu śnieg 

Kruszyn pisze:Ja zmieniłem opony na lato a tu śnieg

Za oknem -1 i nap.. grubo śnieg, a ja browar wypiłem....

Dolce far niente 

Trudno trzeba będzie uważać 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
mam ten sam problem. kupiłem browarek, bo skręcałem małej łóżko. przed chwilą wyjrzałem przez okno i biało. a można było jeszcze raz na Imole skoczyć...FUX pisze: Za oknem -1 i nap.. grubo śnieg, a ja browar wypiłem....![]()

Godlik lecimy ?
A nie mówiła mama nie pij synu

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Kruszyn pisze: A nie mówiła mama nie pij synu![]()
![]()

jutro ma tez padac, moze sie nie rozpuści do wieczora. wtedy robię zamknięcie sezonu
No to możemy się jakoś ustawić na wieczór .
- Godlik
- 6 gwiazdek
OK.Kruszyn pisze: No to możemy się jakoś ustawić na wieczór .
A teraz się módlmy o śnieg