Opony na zime:)jakie ??gdzie??
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: Opony na zime:)jakie ??gdzie??
Będę oryginalny... to jest zupełnie nieważne 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Wybaczcie mały off-topic ale musze napisać że rajdowe medie na śniegu nie działają, o żesz kurna kompletnie nie działają....masakra. 

Dobrze że pojechałem do Lublina dla zabawy bez napinki bo bym się wściekł...
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Najlepsze na zimę oponki moim zdaniem to Nokian w związku z tym że ja śmigam po prawdziwych zaspach wiem co piszę mam założone do Opla i jest okey nie mówię już o jeżdzie cudownym Legacy ja pędzę inni zwalniają.Nokiany może nie są zbyt popularne jednak Finowie znają się na robocie to trzeba im przyznać.Podsumowując Nokian śmiało może konkurować z najlepszymi firmami oponiarskimi jedynie Michelin dotrzymuje im kroku a cena tych opon jest o połowę mniejsza od znanych potęg oponiarskich.Pozdrawiam z Ustrzyk Górnych Ostatni Mohikanin.
Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
- Danieldd48
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester '98 2,0 AWD, LPG, STEREO, LO
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
powiedz przyjacielu jak te uniroyale się u Cie sprawują, bo mnie się wydaje że raczej kiepskawo - nie mam doświadczenia bo to moja pierwsza zima w Leśniku i nie wiem jak się zachowuje zimą.gregski pisze: skonczylo sie na uniroyalach, wczoraj kurier dostarczyl.
- Danieldd48
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester '98 2,0 AWD, LPG, STEREO, LO
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
właśnie szusowałe dzisiaj Forkiem przez pętlę Bieszczadzką (i nie tylkoGump pisze: Pozdrawiam z Ustrzyk Górnych Ostatni Mohikanin

Kolego Gump podrzuć ile stoją Nokijany w tym regionie - chyba że gdzieś indziej kupowałeś

- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
No to piękna wyprawa ja zamawiałem opony do Opla i Legacy w Bydgoszczy firma Oponeo znajdziesz w wyszukiwarce u nas nie ma szans kupić opon za takie pieniądze .Solidna firma szybka dostawa .Pozdrawiam Ostatni Mohikanin z Ustrzyk Górnych.
Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
Carfita zapytajcie o ceny.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Dokładnie, tylko przez internet. Zresztą tych sklepów oponiarskich jest teraz w necie na pęczki.Gump pisze:No to piękna wyprawa ja zamawiałem opony do Opla i Legacy w Bydgoszczy firma Oponeo
I żaden sprzedawca nie da takich cen, jak sklepy internetowe. A zawsze przed kupieniem sprawdzałem w kilku źródłach (łącznie z tu polecanymi).
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
A w pierwszej kolejności http://www.ceneo.pljarmaj pisze: Dokładnie, tylko przez internet. Zresztą tych sklepów oponiarskich jest teraz w necie na pęczki.
I żaden sprzedawca nie da takich cen, jak sklepy internetowe. A zawsze przed kupieniem sprawdzałem w kilku źródłach (łącznie z tu polecanymi).
Tylko sprawdzajcie dostępność (bo może się okazać, że cena jest najniższa, ale dostępna jest tylko 1 sztuka..., pozostałe 3 będą miały cene dużo wyższą) i koszty przesyłki (niska cena opon, ale gigantyczny koszt przesyłki - tylko po to, żeby być na górze listy w ceneo...)
Ja dziś zamówiłem Firestone'y Winterhawk 2, właśnie w oponeo.pl - zobaczymy jak się spiszą.
Dokładnie tak. Na moich zimowych Dunlopach różnica pomiędzy lokalnym wulkanizatorem prowadzącym sprzedaż a sklepem internetowym to ponad 100 zł. na 1 oponie. Ja zapłaciłam za sztukę coś koło 400 zł, a w sklepie w katalogu widniało ponad 500 zł., jak pamiętam.jarmaj pisze: I żaden sprzedawca nie da takich cen, jak sklepy internetowe.
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
ja swoje Nokian WR G2 215/60R16 99H XL kupiłem we wrześniu, w "normalnym" sklepie oponiarskim w Lublinie. Cena za sztukę 410 zł
Do tego dostałem zniżkę za przerzucenie opon. Wydaje mi się że zakup internetowy wyszedłby bardzo porównywalnie.
Do tego dostałem zniżkę za przerzucenie opon. Wydaje mi się że zakup internetowy wyszedłby bardzo porównywalnie.
WRC fan pisze: oponeo.pl - zobaczymy jak się spiszą.
Od zamówienia do dostarczenia mniej niż 24 h

Polecam Nokiany co prawda dopiero teraz sprawdzają się na śniegu. Ja za swoje Nokian WR G2 205/55R16 91 V kupiłem za 1300 pln ...ale to specjalna cena dla wybranych hehehe 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kurcze nie pamiętam czy H czy V aż muszę sprawdzić . ale jakie na lato kupić ????
Azrael, to jasne tylko jakie opony ??? Bo nokiany podobno letnie nie za dobre.
Nokiany letnie z tego co wiem to fatalne są.
Jak są Bridgestony RE050 do Twojego samochodu (a pewnie są) to ejst to bardzo dobry wybór (mówię o oponach które dobrze znam).
Jak są Bridgestony RE050 do Twojego samochodu (a pewnie są) to ejst to bardzo dobry wybór (mówię o oponach które dobrze znam).
Dunlop 3D - bardzo przyzwoite oponki w miarę przyzwoitej cenie (kupiłem za jakieś 1300 z małym haczkiem na oponeo).
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Za namową kilku osób (m.in. carfit polecał) kupiłem Firestone FZ90. Moim zdaniem sprawują się super na suchym i mokrym (no, na śniegu nieco gorzejKruszyn pisze: Azrael, to jasne tylko jakie opony ??? Bo nokiany podobno letnie nie za dobre.

Godlik, mam firestony winterhawk na mazdzie i wypadaja duuzo gorzej niz uniroyale ms 66