Zaprezentowałem tylko swoje doświadczenia z oponą której w z wiazku z tym nie polecam. Tylko tyle i aż tyle. zadnej akwizycji tu nie ma i nie będzie. Żałosne komenty na poziomie osła z wizytówki sobie daruj. A jesli chciałeś zabłysnać strofujacym tonem mentora w stosunku do debiutanta na forum to wybrałeś dość prymitywną metodę.jarmaj pisze: Nigdy nie jeździłem na Nokianach WR, ale nie wierzę żeby były tak słabe, jak piszesz. Może trzeba nauczyć się prowadzić, a nie tylko przemieszczać samochodem?
Ale nie o tym chciałem. Czy naprawdę czytasz "opinie" na stronie sprzedawcy opon? I traktowałeś to jako źródło informacji????
Obrazek
Edit
No chyba że dlatego kolega dołączył dzisiaj, i spłodził tego śmiesznego posta, aby w przyszłości zaprezentować swoją ofertę, dla której powyżej jest konkurencja.
Żenuła akwizytorze.
To jest mowa o Nokianie WR G2? Jeśli tak to stek bzdur.Blitzzz pisze: Podłączę sie do wątku i podzielę wrazeniami z jazdy Nokianami WR w warunkach zimowych.
Po pierwsze ostrzegam przed braniem poważnie opinii na OPONY.COM. Te negatywne są natychmiast wycinane przez cenzora-być moze współpracującego z dealerem Nokiana. Tak stało sie z moją oceną w której tylko opisałem swoje przygody z tą oponą-3 krotnie wyparowała!. Podobnie jest z innymi- nie do końca entuzjastycznymi opiniami, po prostu znikają- trzeba brać poważną poprawke na średnią ocen. Opona -w tym rozmiarze- 215/60/16 absolutnie nie nadaje sie do jazdy w warunkach zimowych. Utrzymanie kierunku jazdy na ubitym ujeżdzonym lekko topniejącym śniegu jest niewykonalne mimo napędu na 4 koła. Auto znosi z drogi, zsuwa sie z niej przyczepność prawie żadna. Ostatnio przeżyłem naprawde chwile grozy i obawiałem sie ze wyladuje w rowie. Opona NIEBEZPIECZNA na śniegu i błocie pośniegowym, zarzuca nawet w lekkich łukach na delikatnym śnieżku, kupujecie na własne ryzyko. W zasadzie sprawa kwalifikuje sie do pozwu sądowego za sprowadzenie niebezpieczeństwa dla zdrowia i życia użytkowników. Myśle ze letnie nie byłyby gorsze- trudno sobie wyobrazic gorsze zachowanie opony w warunkach zimowych.
Reasumując- polecam ale tylko wrogom i samobójcom.
jarmaj pisze: Nigdy nie jeździłem na Nokianach WR
Jak masz taki poziom dalej reprezentować to lepiej zabieraj się stąd w trymiga buraku.Blitzzz pisze: Nokian WR nie WRG2. Nikt moich umiejetności nie raklamował wiec nie mogą być przereklamowane-wniosek na poziomie baby w maglu.Pozbawiony logiki i sensu. Nokian natomiast jest natrętnie lansowany jak super proszek przez...jak sądze producenta i dealerów, również na forach. Może mają dyżury na forum subaru... Wszystko na to wskazuje. Jak widzę komentują sami bufonowaci buce gotowi oceniać i wyciągać wnioski nie mając bladego pojęcia o czym mówia. Opisałem określone warunki w których jechałem i określone-takie a nie inne zachowanie auta na oponach w określonym rozmiarze. Nie spodziewałem się tak furiackiej reakcji w stylu sfory spienionych kundli wioskowych szarpiących nogawkę. Trollowanie jak widzę nie wyszło z mody i krzewi się w najlepsze.
Nie wiem, jak z modelem WR, ale odnośnie modelu WRG2 (po roku eksploatacji) śmiem twierdzić, że stosunek jakości do ceny jest bardzo dobry.jarmaj pisze: Nigdy nie jeździłem na Nokianach WR, ale nie wierzę żeby były tak słabe, jak piszesz.
Człowieku, po pierwsze agresor ci się załączył, nie wiedziec czemu.Blitzzz pisze:
Utrzymanie kierunku jazdy na ubitym ujeżdzonym lekko topniejącym śniegu jest niewykonalne mimo napędu na 4 koła.
Auto znosi z drogi, zsuwa sie z niej przyczepność prawie żadna.
... zarzuca nawet w lekkich łukach na delikatnym śnieżku...
dokładnie to samo mam do powiedzenia, moje opony mają jeszcze wysoki bieżnik, ale mają też 3 lata i strach czy wyhamujesz na śniegu i czy przód Ci nie ucieknie na zakręcieFUX pisze: W tym roku jeździłem zime 3-ci sezon i nigdy więcej
Odnośnie opony NOKIAN WR - w jednym tej zimy miałem 215/55/16 lecz nie w subaru i podpisuje się pod twoją opinią.Blitzzz pisze:Podłączę sie do wątku i podzielę wrazeniami z jazdy Nokianami WR w warunkach zimowych.
Po pierwsze ostrzegam przed braniem poważnie opinii na OPONY.COM. Te negatywne są natychmiast wycinane przez cenzora-być moze współpracującego z dealerem Nokiana. Tak stało sie z moją oceną w której tylko opisałem swoje przygody z tą oponą-3 krotnie wyparowała!. Podobnie jest z innymi- nie do końca entuzjastycznymi opiniami, po prostu znikają- trzeba brać poważną poprawke na średnią ocen. Opona -w tym rozmiarze- 215/60/16 absolutnie nie nadaje sie do jazdy w warunkach zimowych. Utrzymanie kierunku jazdy na ubitym ujeżdzonym lekko topniejącym śniegu jest niewykonalne mimo napędu na 4 koła. Auto znosi z drogi, zsuwa sie z niej przyczepność prawie żadna. Ostatnio przeżyłem naprawde chwile grozy i obawiałem sie ze wyladuje w rowie. Opona NIEBEZPIECZNA na śniegu i błocie pośniegowym, zarzuca nawet w lekkich łukach na delikatnym śnieżku, kupujecie na własne ryzyko. W zasadzie sprawa kwalifikuje sie do pozwu sądowego za sprowadzenie niebezpieczeństwa dla zdrowia i życia użytkowników. Myśle ze letnie nie byłyby gorsze- trudno sobie wyobrazic gorsze zachowanie opony w warunkach zimowych.
Reasumując- polecam ale tylko wrogom i samobójcom.
Bo jeszcze ktoś przeczyta, zrozumie co napisałeś i się zastosuje i będzie niefajnie.Burus pisze: Dla nas jezdzacyh AWD pojazdami ( subaru jest tylko jednym z nich a cala familia MItsu to POsiada + inne firmy i marki choc bez AWD MItsu z 3-cim dyfrem Viscouse Cuppling)!opony sa najmniej wazne!
To musieli jakiś ogromny skok technologiczny wykonać przez ostatnie 3 lata.Burus pisze: Bardzo dobre sa polskie Opony Goodyeara-DEBICA!
citan pisze: To musieli jakiś ogromny skok technologiczny wykonać przez ostatnie 3 lata.![]()
Naprawdę chciałbyś żeby ktoś dyskutował z Tobą w ten sposób?Burus pisze: To wasze komusze rozdziawienie i zachwyt wszystkiego co Zachodnie najpewniej!
A ja przez miesiąc w 2006 i zagłuszyć oponami wydech w Subaru, to jest sztuka!Burus pisze: ja jezdzilem na Debicy oponach w latach 2001 2005!