a na śniegu ...WiS pisze:gregski pisze: goodyear vector 4seasonsUprzejmie donosze, że nadal jeżdżą na tym Forku (dla niewtajemniczonych - mój kumpel odkupił od Grega auto razem z obuwiem) i dały zimą radę. Prowadzenie porównywalne z kilkuletnimi zimówkami z resztką bieżnika. Czyli: da się, o ile kierownik rozumie ograniczenia wynikające z chemii i dostosuje do nich swoją fantazję i taktykę jazdygregski pisze: mialem je w forku xt.
Kupiłem do Forka XT eksperymentalnie, nie ukrywam, że pod wpływem Grega i jego doświadczeń. Na papierze mają główne parametry nieco lepsze niż w/w goodyeary. Latem spisały się świetnie, w codziennej jeździe jak letnie, na autostradzie wcale nie głośniejsze (tzn. i tak nie głośniejsze niż buda ), rewelacyjne odprowadzanie wody w dużym deszczu, nieosiągalne dla żadnych letnich, przyzwoite w lekkim terenie.zgrocca pisze: nokian weatherproof .
Zimą nie za bardzo miałem okazję sprawdzić - ponieważ nikt nie chciał moich kół ze starymi zimówkami, więc je załozyłem na dobicie, żeby się nie marnowały bez sensu. Ale zanim się na to zdecydowałem, parę razy pojechałem po białym na wielosezonówkach - i stresu nie było.
Link: https://www.youtube.com/watch?v=99tFUv0 ... Mw&index=2