Instalacja LPG w H6
Re: LPG w SUBARU,za i przeciw..porady i ciosy ;]
Mam tribece 3.6 2008 rok sprowadzona z USA. Czy da się tu zamontować lpg? W nagazie Stefańskiego powiedzieli, że będzie problem i odradzają ze względu na konieczność regulacji zaworów.
Re: LPG w SUBARU,za i przeciw..porady i ciosy ;]
mehana, zawory trzeba regulowac tak czy siak.. z LPG czesciej bo ponoc bardziej sie gniazda wypalaja i tyle...
gaz do h 6
Witam. Kupiłem sobie subaru outback z silnikem h6 z 2005 roku 245 koni i nie wiem czy taki silnik bedzie dobrze się sprawował na gazie i na jaką instalację jeśli w ogóle, powinienem się zdecydować i na co zwrócic uwagę. Z góry dziękuję za rady
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: gaz do h 6
jarmaj,
chyba Cię objadę na mojej gazowni, nadszyszkowniku Jarmaj
A jak !
chyba Cię objadę na mojej gazowni, nadszyszkowniku Jarmaj
A jak !
Brak podpisu.
Silnik będzie sprawował się źle. Żadną instalację gazową. Gaz służy do gotowania np. w woku, nie do samochodów. Poza tym to obciach podjeżdżać Subaru na stację benzynową pod dystrybutor z wydzielinami jelitowymi. Skodą, Dacią Logan - to co innego. Ale nie Subaruhszesc pisze:Witam. Kupiłem sobie subaru outback z silnikem h6 z 2005 roku 245 koni i nie wiem czy taki silnik bedzie dobrze się sprawował na gazie i na jaką instalację jeśli w ogóle, powinienem się zdecydować i na co zwrócic uwagę. Z góry dziękuję za rady
Paul_78 pisze: Silnik będzie sprawował się źle. Żadną instalację gazową
Jakies fakty, przyklady ?
Czy tak po prostu nie bo nie ?
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
ewentualnie to snobizm nie zagazować samochodu w imię tego "Bo ja mam Subaru" z tego co wiem tak samo się je przerabia na gaz jak każdy inny samochód i całkiem sprawnie jeździ a kiedyś gdzieś słyszałem ,ze wstyd to jest kraść i d..py dawaćPaul_78 pisze: Poza tym to obciach podjeżdżać Subaru na stację benzynową pod dystrybutor z wydzielinami jelitowymi.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 78 razy
- Polubione posty: 439 razy
Tak serio, to remont tego silnika kosztuje tyle, że przy tym remonty turbo 2.0 i 2.5 to pestka. A już parę razy się przewinęło, że H6 bardzo kiepsko znosi gaz.
Ale jak ktoś ma wolne kilkanaście tysięcy na naprawę silnika, to można spróbować.
Ale jak ktoś ma wolne kilkanaście tysięcy na naprawę silnika, to można spróbować.
jarmaj pisze: Tak serio, to remont tego silnika kosztuje tyle, że przy tym remonty turbo 2.0 i 2.5 to pestka. A już parę razy się przewinęło, że H6 bardzo kiepsko znosi gaz.
Tzn co sie wysypuje ? panewki od LPG tak jak w silnikach T ?
Remont kazdego silnika jest kosztowny.
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 78 razy
- Polubione posty: 439 razy
Owszem. Ale kwoty róznią się baaardzo.sherif pisze:Remont kazdego silnika jest kosztowny.
jarmaj pisze: Owszem. Ale kwoty róznią się baaardzo.
Czyli remont takiego 2.5T jest znacznie tanszy niz 3.0 ?
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
burat pisze: ewentualnie to snobizm nie zagazować samochodu w imię tego "Bo ja mam Subaru" z tego co wiem tak samo się je przerabia na gaz jak każdy inny samochód i całkiem sprawnie jeździ a kiedyś gdzieś słyszałem ,ze wstyd to jest kraść i d..py dawać
Chyba to sobie w stopkę wkleję. Naprawdę dobrze powiedziane
Nie wiem, jak H6 ale zwykłe padło pod tytułem EJ205 znosi gaz śpiewająco
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
mam kolege co ma takie subaru jak twoje i chcial zalozyc instalacje gazowa u dilera.powiedzieli mu ze do samochodow subaru nie mozna instalowac gazu,bo to bardzo szkodzi dla silnika.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
marekf.,
tym co mówią w ASO i innych przedstawicielstwach SIPu akurat bym się najmniej przejmował.
Twór zwany Działem Technicznym wielokrotnie wykonał popisowe "plecy" i wciąż ma się dobrze
tym co mówią w ASO i innych przedstawicielstwach SIPu akurat bym się najmniej przejmował.
Twór zwany Działem Technicznym wielokrotnie wykonał popisowe "plecy" i wciąż ma się dobrze
Brak podpisu.
jest tylko jedno zagrożenie z montażu gazu w samochodzie ,a mianowicie PARTACZ MECHANIK który to zakłada , ja akurat czytałem (i z własnego doświadczenia też wiem) , że przy dobrze założonej instalacji wszystko jest oki i silniki boksera akurat bardzo dobrze znoszą gaz powtarzam po raz kolejny jak jest FACHOWO założony ,ja mam akurat to szczęście do takiego fachowca i jak ktoś by chciał to mogę się wszystkiego dowiedzieć co i jak oraz udostępnić barek i kuchnię w oczekiwaniu na koniec montażu jeżeli komuś będzie się chciało przyjechać do Bielawy
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
kolego mysle ze jak zalorzysz lpg PRINSA lub BRC to zadnych problemow nie bedziesz mial koszt ok 6000-7000tyzl i bedziesz smigal za 80zl 350km
ŚWIEŻAK LEGACY DISEL MY09 - SREBNA LALKA WRX 04- RED MISIEK 08 I ZOO FAMILY DO TEGO MOJSPORT-PRESTIGE the north face salewa grizzly mammut black diamond alpinus campus milo itp itd duze rabaty dla czlonków rodziny Subaru
przy tej cenie za gaz i za instalację. Przyjmując że średnio 1000km miesięcznie, taka inwestycja zwróci się dopiero po 19miesiącach :/
Po 2 latach zaoszczędzisz 1800zł
fakt że w ciągu 3eciego roku już będzie 4400zł oszczędności.
przy 500km miesięcznie inwestycja zwraca się po ponad 3 latach.
wszystko zależy kto ile jeździ.
Po 2 latach zaoszczędzisz 1800zł
fakt że w ciągu 3eciego roku już będzie 4400zł oszczędności.
przy 500km miesięcznie inwestycja zwraca się po ponad 3 latach.
wszystko zależy kto ile jeździ.
Sprzedam przerobione cewki z WRXów 02-06
pasujące do GT/WRX/STi 92-96
http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?t=15191
pasujące do GT/WRX/STi 92-96
http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?t=15191
U mnie się okazało, że auto w ciągu miesiąca robi ok. 3000km (poprzednim jakoś tyle nie jeździło się)
Jako chyba będzie miał kolejnego klienta
Jako chyba będzie miał kolejnego klienta
vel misza, Pozdrawiam!
Azrael pisze: Drogie części i ich wieksza liczba
Racja, ale chyba turbina, kolektory, itp w wersji T tez troche kosztuja.
Chyba, ze piszesz o samiutkim bloku
co jest takiego drogiego w H6 w stosunku do H4 - pytam bo sam sie takim autem interesowalem/interesuje oczywiscie jak juz to z opcja gazowania ?
Pozdrawiam
Marcin
Marcin