kolejny post o check engine ;]] pomocy!!!
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
kolejny post o check engine ;]] pomocy!!!
siemka, mam subarynke legacy z 2002 manual kombiak .
jadac sobie spokojnie do sklepu po male co nieco z domieszka chmielu cos mnie ukulo w oko patrze a tu sie jazy check engine :/ czytalem juz troche na forach o roznych przypadkach zwiazanych z ta lampka ale nie moge sobie poradzic ze swoja z tego co wynalazlem to do odczytania bledu powinienem zczepic 2 czarne wtyczki pod kolumna a ja te czarne mam juz zczepione wisza jeszcze 2 zielone po zczepieniu tych zielonych i przekreceniu zaplonu lampka zaczyna ciagle migac i wentylator z pompka sie zalaczaja rytmicznie pozatym auto chodzi normalnie i nie wiem co dalej jak wyeliminowac ten blad ??
jadac sobie spokojnie do sklepu po male co nieco z domieszka chmielu cos mnie ukulo w oko patrze a tu sie jazy check engine :/ czytalem juz troche na forach o roznych przypadkach zwiazanych z ta lampka ale nie moge sobie poradzic ze swoja z tego co wynalazlem to do odczytania bledu powinienem zczepic 2 czarne wtyczki pod kolumna a ja te czarne mam juz zczepione wisza jeszcze 2 zielone po zczepieniu tych zielonych i przekreceniu zaplonu lampka zaczyna ciagle migac i wentylator z pompka sie zalaczaja rytmicznie pozatym auto chodzi normalnie i nie wiem co dalej jak wyeliminowac ten blad ??
Re: kolejny post o check engine ;]] pomocy!!!

zapomnij o nich i śmigaj na komputer
kurde do serwisu mam przeszko 100km a podobno mozna samemu odczytac jakos te bledy to jak to w koncu jest ??
remek20, jak masz model 02 to się nie da. Może masz w okolicy serwis specjalizują cy się w tych autach z odpowiednim oprogramowaniem i sprzętem, nie koniecznie ASO.
remek20, możesz się przejąć albo nie. Jeśli się przejmujesz, to jedź do serwisu, żeby odczytali błąd i wtedy będą dalsze decyzje.
Jeśli się nie przejmujesz to masz 2 wyjścia:
1. ignorować i czekać aż samo zgaśnie
2. odłączyć akumulator na chwilę, to zgaśnie

Jeśli się nie przejmujesz to masz 2 wyjścia:
1. ignorować i czekać aż samo zgaśnie
2. odłączyć akumulator na chwilę, to zgaśnie

mieszkam w kwidzynie to pomiedzy grudziadzem a malborkiem sprubuje czegos poszukac ale cos mi sie wydaje ze czeka mnie dluzsza wycieczka :/
kleme minusawa juz odlaczaem na kika minut nic nie pomoglo :/
a mozna zalatwic sobie jakis kabelek oprogramowanie i zamemu odczytac blad ? jak tak to gdzie i za ile moze mnie wyniesie taniej nis ten rejs do serwisu
remek20, na pewno nie łącz ani nie rozłączaj nic tak, żeby mrygało. Zostaw tak jak było zanim się zapaliło i albo poczekaj albo szukaj serwisu. Najbliższe ASO masz w Gdańsku, Olsztynie albo Bydgoszczy. Wszędzie po 100km niestety.
check engine to wyczyta ci byle elektryk, dostaniesz numer błędu typu "P-jakaś liczba" "czujnik jakiśtam" i dalej będzie gdybanie co się stać mogło
Kurde balans, człowiek czas poświęca, manuale pisze, filmiki nagrywa, a lameria dalej durnego kodu sczytać nie potrafi