Pytanie: czy tyle ma palić, czy ja używam gazu jak sierota, a może coś jest nie tak z samochodem.
Rzeznik
PS. Spalanie podane przez producenta odnosi się chyba do warunków, w których nie ma tarcia, korków i oporów powietrza

W ciągu pół roku? Zauważyłem odwrotną tendencję, więc to raczej silnik poprawionoGal pisze:Ten "nowy" silnik jednak pali mniej (albo ja już kompletnie skapcaniałem... :-? ).
We wczorajszym Auto Świecie (albo Motorze, nie pamiętam) napisali że zrobią.Gal pisze:Alternatywą dla H6 może być diesel, ale tylko H6.
Mam nadzieję, że go zrobią.
W tym przypadku mogliby skorzystać ze sprawdzonych rozwiązańGal pisze:Alternatywą dla H6 może być diesel, ale tylko H6.Rzeznik pisze: Nadzieją na mniejsze spalanie jest diesel, ale 2.0 150KM nie będzie jeździć![]()
![]()
Mam nadzieję, że go zrobią.
Hmm... Ja w mieście nie schodzę poniżej 18l, w trasie przy bezstresowej jeździe wychodzi ok. 13-14.Gal pisze:W nowym: Trasa - 11-13 l., miasto - 13-15l.
Ja jestem w to w stanie uwierzyć.Rzeznik pisze:Ja mam aktualnie 20,4 l (korki plus mocny gaz gdy nie ma korków). Poza tym robi krótkie przeloty więc efekt ssania podnosi spalanie.
Rzeznik
Obyś miał rację, ale diesel w boxerze jest unikatem i nie ma na kim uczyć się błędówFUX pisze:Jeżeli przylożyli się, jak Honda parę lat temu, to nie będzie potrzeby oglądania...Rzeznik pisze:Dopiero po dwóch latach silniki te dopracowano i wyeliminowano wiele usterek dotyczących układu zasilania paliwem. A co będzie z Subaru...czas pokaże.