Mam problem z alternatorem to znaczy rano odpalam samochód a tu jakiś dziwny hałas spod maski i silnik się dusi i dusi aż w końcu gaśnie po chwili odpalam ponownie i już maska otwarta i patrzę (słyszę) a tu z alternatora jakieś jęki się wydobywają a efekty tego hałasu widać np na światłach spada z obrotów i kontrolki pulsują oraz światła lekko falują czy ktoś może miała taki problem auto to Legacy kombi 2.5 automat alternator myślę do wymiany a czy można szczotki tam wymienić oraz łożyska bo wiem ze już je szlag trafia ostatnio mechanik stwierdził jak wymieniał koło dwumasowe że łożyska w alternatorze są do bani
Alternator legacy 96 2.5l dziwny problem
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Alternator legacy 96 2.5l dziwny problem
Witam
Mam problem z alternatorem to znaczy rano odpalam samochód a tu jakiś dziwny hałas spod maski i silnik się dusi i dusi aż w końcu gaśnie po chwili odpalam ponownie i już maska otwarta i patrzę (słyszę) a tu z alternatora jakieś jęki się wydobywają a efekty tego hałasu widać np na światłach spada z obrotów i kontrolki pulsują oraz światła lekko falują czy ktoś może miała taki problem auto to Legacy kombi 2.5 automat alternator myślę do wymiany a czy można szczotki tam wymienić oraz łożyska bo wiem ze już je szlag trafia ostatnio mechanik stwierdził jak wymieniał koło dwumasowe że łożyska w alternatorze są do bani
ogólnie bez różnicy czy na luzie czy ma 4000 obrotów efekt widać nawet na zegarku w samochodzie że mruga 
Re: Alternator legacy 96 2.5l dziwny problem
Dżanek pisze: Da się taki alternator zregenerować.
Trytytkami?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Tylko sprawny alternator na rynku używek to dosłownie parę złotych. Warto regenerować?
Tak więc dziś tj.17-08-2009 po roku czekania zacząłem urlop niestety u mechanika rozebrałem alternator i wszystko poza elektryką w nim jest w porządku zmuszony sytuacją zamówiłem używkę jutro będzie i sprawdzę niestety do mojego silnika EJ25 całe 2 sztuki na allegro he ale przynajmniej kupuję od sprawdzonego przeze mnie allegrowicza dam znać co i jak po zamontowaniu