Witam, wlasnie nabylem droga kupna forestera 2.0 98, mam maly problem z czujnikiem, wskaznikiem paliwa, po zatankowaniu do pelna wskaznik pokazuje full przez jakies 80 km, potem zaczyna w oczach spadac prawie do zera, czasami podnosi sie do polowy i znowu spada, na poczatku myslalem ze mam dziure w zbiorniku, ale kiedy wskaznik po przejechaniu 100km pokazywal prewie zero zatankowalem do plena i weszlo tylko 12 litrow, mama pytanie czy ktos sie z tym spotkal wczesniej?
czy w forku po przekreceniu kluczyka powinno sie palic swiatelko rezerwy? jako ze jest to moj pierwszy kontakt z foresterem prosil bym o pomoc bardziej doswiadczonych uzytkownikow. (sorry za brak polskich znakow ale uzywam sluzbowego laptopa za granica Polski)
forek wskaznik paliwa problem
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: forek wskaznik paliwa problem
cinuzuzia, u niektórych to jak najbardziej normalne zachowanie wskaźnika, prawda jarmaj?
Nie wiem co może być przyczyną, ale światełko rezerwy to powinno się zapalać na bank.

Nie wiem co może być przyczyną, ale światełko rezerwy to powinno się zapalać na bank.
Niestety u mnie sie nie zapala, czyli pewnie spalona jest zarowka, czy wymiana tej lampki (rezerwa paliwa) jest bardzo problemowa? a moze tam jest dioda ktora nie powinna sie przepalic jesli tak to dlaczego ta lampka sie nie zapala po przekreceniu kluczyka?
cinuzuzia sprawdz czujnik w baku i tyle moze sie zawiesza i sie pokazuje
http://www.subaru-dream.pl -> Remember that horsepower sells cars, torque wins races !!!