forek wskaznik paliwa problem

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
cinuzuzia
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: subaru forester 2.0
Polubił: 0
Polubione posty: 0

forek wskaznik paliwa problem

Post 3 gru 2009, o 11:47

Witam, wlasnie nabylem droga kupna forestera 2.0 98, mam maly problem z czujnikiem, wskaznikiem paliwa, po zatankowaniu do pelna wskaznik pokazuje full przez jakies 80 km, potem zaczyna w oczach spadac prawie do zera, czasami podnosi sie do polowy i znowu spada, na poczatku myslalem ze mam dziure w zbiorniku, ale kiedy wskaznik po przejechaniu 100km pokazywal prewie zero zatankowalem do plena i weszlo tylko 12 litrow, mama pytanie czy ktos sie z tym spotkal wczesniej?
czy w forku po przekreceniu kluczyka powinno sie palic swiatelko rezerwy? jako ze jest to moj pierwszy kontakt z foresterem prosil bym o pomoc bardziej doswiadczonych uzytkownikow. (sorry za brak polskich znakow ale uzywam sluzbowego laptopa za granica Polski)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: forek wskaznik paliwa problem

Post 3 gru 2009, o 13:48

cinuzuzia, u niektórych to jak najbardziej normalne zachowanie wskaźnika, prawda jarmaj? ;-)

Nie wiem co może być przyczyną, ale światełko rezerwy to powinno się zapalać na bank.

cinuzuzia
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: subaru forester 2.0

Post 7 gru 2009, o 21:51

Niestety u mnie sie nie zapala, czyli pewnie spalona jest zarowka, czy wymiana tej lampki (rezerwa paliwa) jest bardzo problemowa? a moze tam jest dioda ktora nie powinna sie przepalic jesli tak to dlaczego ta lampka sie nie zapala po przekreceniu kluczyka?

BURi
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Impreza WRX BUGEYE

Post 7 gru 2009, o 23:08

cinuzuzia sprawdz czujnik w baku i tyle moze sie zawiesza i sie pokazuje
http://www.subaru-dream.pl -> Remember that horsepower sells cars, torque wins races !!!

ODPOWIEDZ