Znalazłem taki motor: http://moto.allegro.pl/item936299356_si ... turbo.html
//chce to wrzucić do imprezy WRX i wystroić na 300-320KM -da rade w codziennej jeździe? To jest taki silnik jak w imprezie STI?
taki silnik i 320KM? da rade?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: taki silnik i 320KM? da rade?
Nie jestem teraz pewny co do tego silnika z dwoma wiatrakami, ale coś mi się tam kiedyś obiło o uszy, że to żaden cymes, wręcz przeciwnie. W dodatku jest problem z upchnięciem przy nim pompy hamulcowej w wersji LHD.
Natomiast tak już z innej beczki, to o ile nie masz tego WRX'a przygotowanego (zawieszenie, hamulce, skrzynia biegów, dyfry itp), to moim zdaniem takie moce to stanowczo za dużo na to auto.
Natomiast tak już z innej beczki, to o ile nie masz tego WRX'a przygotowanego (zawieszenie, hamulce, skrzynia biegów, dyfry itp), to moim zdaniem takie moce to stanowczo za dużo na to auto.
Tak czy siak szkoda wegla - lepiej juz zajac sie przygotowaniem WRX'owego silnika, ktory pewnie sam w sobie spokojnie te okolice 300KM wytrzyma.
Kwestia czy cos innego nie "popusci" :)
Kwestia czy cos innego nie "popusci" :)
Jacek "AMI" Rudowski
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
ja znam ten motor z mało upalanego auta. Bardzo mi się podobało co robił od 80-120kmh nawet przy sławnej A/T (takiej z 2002 roku, z manualnym sterowaniem na kierownicy - nie znam się).jarmaj pisze: Nie jestem teraz pewny co do tego silnika z dwoma wiatrakami
w normalnych warunkach nic mu się nie stało do tej pory mimo wyższych temperatur otoczenia i oleju 10W40. Mobil

Tak czy siak 300-320 koni chyba lepiej zmienić auto na STI.
Dzięki Panowie. Szukam samego pionka wiec problem z upchnięciem pod maskę znika. Ale faktycznie poczekam na STI raczej. Axel ma mi coś dziś ogarnąć z tym motorem.
Zmieniłem tylko skrzynie na STI i zawias utwardziłem troszkę - to mi wystarcza do offroadu(hamulce z serii, o dziwo, spisują się dobrze). A moc 320 podałem trochę na wyrost bo miałem to zestrojone na ok 280KM i w zupełności mi to wystarcza. Ale wiesz jak wytrzyma 300-320 to na pewno wytrzyma 280 upalane ;p Pozdrjarmaj pisze: Natomiast tak już z innej beczki, to o ile nie masz tego WRX'a przygotowanego (zawieszenie, hamulce, skrzynia biegów, dyfry itp), to moim zdaniem takie moce to stanowczo za dużo na to auto.