6MT do WRXa - już mam, ale..
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
6MT do WRXa - już mam, ale..
Witam.
Kupiłem dzis eSTIajową skrzynie na przeszczep dla mojej "wichury" - skrzynia jest z dccd, walem, i dyfrem, wszystko z jednego kompletu, dlatego zakładam iz przelożenia pasują i nie będzie przykrej niespodzianki na wiskozie tudzież dyfrze. Moje pytanie teraz, jakie wahacze - czy seryjne estiajowe (wiem że dluzsze) czy da rade zmodyfikować wrx-owe aby pasowały, zewnetrzny sterownik dccd, słyszalem o neetronicsu, boje sie tylko czy potrzeba mi tak zaawansowanego sterowania, jakos nie czuje sie technicznie mocny, aby wprowadzać customowe ustawienia podczas jazdy. Czy sprzęglo OEMowe STI wystarczy, czy pokusić sie o lepsze, w zbliżonej cenie, warto się wpuszczać w koszta, jesli silnik tymczasowo nie przekroczy powiedzmy 260/270KM...?
Dzieki pozdrawiam.
Zawsze dobrze jest poznac opinie tych co już przez to przebrnęli lub organoleptycznie stykali sie z problemem.
Kupiłem dzis eSTIajową skrzynie na przeszczep dla mojej "wichury" - skrzynia jest z dccd, walem, i dyfrem, wszystko z jednego kompletu, dlatego zakładam iz przelożenia pasują i nie będzie przykrej niespodzianki na wiskozie tudzież dyfrze. Moje pytanie teraz, jakie wahacze - czy seryjne estiajowe (wiem że dluzsze) czy da rade zmodyfikować wrx-owe aby pasowały, zewnetrzny sterownik dccd, słyszalem o neetronicsu, boje sie tylko czy potrzeba mi tak zaawansowanego sterowania, jakos nie czuje sie technicznie mocny, aby wprowadzać customowe ustawienia podczas jazdy. Czy sprzęglo OEMowe STI wystarczy, czy pokusić sie o lepsze, w zbliżonej cenie, warto się wpuszczać w koszta, jesli silnik tymczasowo nie przekroczy powiedzmy 260/270KM...?
Dzieki pozdrawiam.
Zawsze dobrze jest poznac opinie tych co już przez to przebrnęli lub organoleptycznie stykali sie z problemem.
projekt "Huragan" Carlos - 440/585

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: 6MT do WRXa - już mam, ale..
Sprzęgło seryjne STi spokojnie wytrzyma tyle.
Sądząc po awatarze masz kombi, to faktycznie lipa, bo kombi ma węższy rozstaw kół niż WRX/STi, więc pewnie będzie czekała Cię rzeźba z półosiami (jak przy wkładaniu klamorów z STi do GT-ka)
Sądząc po awatarze masz kombi, to faktycznie lipa, bo kombi ma węższy rozstaw kół niż WRX/STi, więc pewnie będzie czekała Cię rzeźba z półosiami (jak przy wkładaniu klamorów z STi do GT-ka)
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
cArLoS,
dobry, rozsądny zakup
Pozdrawiam
Grzegorz
PS. A dzieciaki na studia muszą zarobić same
dobry, rozsądny zakup

Pozdrawiam
Grzegorz
PS. A dzieciaki na studia muszą zarobić same

Brak podpisu.
http://subaru.pl/forum/viewtopic.php?p=1024478#1024478
troszke przez moment spanikowałem czytajac wypowiedzi tutaj - dobrze że Az wpore poprostowal niektórych wiedzę.... dzieki Az bo juz miałem łzy w oczach
troszke przez moment spanikowałem czytajac wypowiedzi tutaj - dobrze że Az wpore poprostowal niektórych wiedzę.... dzieki Az bo juz miałem łzy w oczach

cArLoS pisze: troszke przez moment spanikowałem czytajac wypowiedzi tutaj - dobrze że Az wpore poprostowal niektórych wiedzę.... dzieki Az bo juz miałem łzy w oczach
Najważniejsze żeby wszyscy uczestnicy takich rozmów wiedzieli o czym mówią.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Azrael, bo nie mam teraz pod ręką manula żeby sprawdzić, jak w kombi jest realizowany ten węższy rozstaw kół? Inne wahacze, czy inna zwrotnica względem sedana?
...ano lipa , lipa, ale staram sie pracować na tematem, nie planuje podążać scieżką Al Dżamharidży, przynajmniej nie do końcajarmaj pisze: Sądząc po awatarze masz kombi, to faktycznie lipa

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
yyyy?cArLoS pisze: nie planuje podążać scieżką Al Dżamharidży, przynajmniej nie do końca![]()
remek, chodziło mu o to ,że zamierza wcześniej złapać 24 punkciki niż JarmajcArLoS pisze: nie planuje podążać scieżką Al Dżamharidży, przynajmniej nie do końca

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
jarmaj, wszystko jest inne, kombi ma zawias jak wolnossak, ale nie o to chodzi. Carlos chce zmienić skrzynie a nie przerobić całe auto na STI.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
No właśnie. Czyli tak jak pisałem, półosie nie będą chciały współpracować ze skrzynią i dyfrem z estijaja, a estijajowe z zawiasem kombiaka. I trzeba coś w nich porzeźbić.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
I tak właśnie napisałem w pierwszym poście.Azrael pisze:jarmaj, przednie pasują, tylne trzeba przerobić tak samo jak w GT.

Tyle że przyznaję, nie wiedziałem że tylko tylne. Myślałem że przednie też.