tyle, że Ty masz turbo...Witek pisze:Tasior_Miedziak, powiedz mu, że mi 500 z silnikiem 1.4 pali na trasie 12l/100, więc ten Lancer oszczędny jest.
Zmniejszenie spalania w zwyklym Lancerze
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Zmniejszenie spalania w zwyklym Lancerze
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Ja mialem 1.5 8V i palil 11 z groszami.. nie wazne czy miasto czy trasa wiec jego i tak mniej pali :)Barthol pisze:tyle, że Ty masz turbo...Witek pisze:Tasior_Miedziak, powiedz mu, że mi 500 z silnikiem 1.4 pali na trasie 12l/100, więc ten Lancer oszczędny jest.
mowa o lanosie :)
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Barthol pisze: tyle, że Ty masz turbo...
Dobrze, że mi powiedziałeś, bo bym nie zgadł.

Chodzi o pocieszenie (uciszenie) sąsiada Tasiora, który na żywo (Tasior, nie somsiad jego) jest całkiem fajny.
U mnie do spalania 12 na trasie trzeba się trochę postarać. Tak jak i do 7, ale oba nie są jakoś trudne do osiągnięcia.

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
A ja bym najpierw spytał sąsiada jak on liczy to spalanie na trasie...Tasior_Miedziak pisze: Tylko teraz sie nie smiac. Wymyslil sobie moj sasiad, ze cos musi zrobic bo mu za duzo pali. 8l/100km po trasie. Boli go to strasznie bo jego znajomego Honda Civic pali 5l/100km.
Bo jeśli przed i po "trasie" ładuje nawigację w garażu...

WiS pisze: Tasior, żarty żartami, ale tak serio, to poradź gościowi, żeby:
a) spokojnie poczekał aż maszyna się jeszcze trochę podociera,
Ciekawi mnie sposób docierania tego lancera (i wpływ na spalanie), myślę że przebieg ma większy w motogodzinach niż kilometrachTasior_Miedziak pisze: Drugi przypadek. Pare dni temu wracam z biura. Sasiad oczywiscie w garazu pucuje lakier. Dodatkowo chodzi silnik... Sasiad i tak zagadal wiec pytam dlaczego ten silnik tak chodzi? A on na to: laduje nawigacje...

no to może niech powie sąsiadowi, że jego (Tasiora) furmanka spala 25l wachy na sto i ten się ucieszy, że ktoś ma bardziej pod górkę ze zużyciem paliwaWitek pisze:Barthol pisze: tyle, że Ty masz turbo...
Dobrze, że mi powiedziałeś, bo bym nie zgadł.To już wiem od czego jest 3 zegar. Dzięki.
![]()
Chodzi o pocieszenie (uciszenie) sąsiada Tasiora, który na żywo (Tasior, nie somsiad jego) jest całkiem fajny.

TAsior i to będzie chyba sposób na uwolnienie Cie od dużego spalania w lancerkuBarthol pisze: no to może niech powie sąsiadowi, że jego (Tasiora) furmanka spala 25l wachy na sto i ten się ucieszy, że ktoś ma bardziej pod górkę ze zużyciem paliwa

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa