Stukajaca szklanka/panewka ?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Stukajaca szklanka/panewka ?
Mam pytanie do was chlopaki. Kupielm Impreze GL 96 rocznik juz jakis czas temu i zrobilem jej bube na samym poczatku. Otoz miejsce w ktorym kupowalem auto a miejsce gdzie mieszkam dzieli 120 km. Pojechalem z mechanikiem po auto. On patrzyl na nie, wachal, sluchal, smakowal i wszystko cacy bylo. Wsiadlem i ogien do domu. Rano odpalam auto i slysze charakterystyczne stukanie jak w starym dieslu. Pojechalem na kanal i okazalo sie ze koles sprzedal mi auto bez oleju i po przejechaniu 120 km ktoras szklanka czy panewka dostala po dupie. Jak spuszczalem resztki oleju to w sumie wyszla mi moze ze szklana do herbaty tego oleju. I teraz mam pytanie do was. Czy jezeli to stuka to nic sie wiekszego autu nie stanie bo ze wzgledu na kupno teraz jestem bez kasy na naprawy ...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: Stukajaca szklanka/panewka ?
Silnik już umarł. Czyli nic większego mu się nie stanie.Ciara pisze:Czy jezeli to stuka to nic sie wiekszego autu nie stanie
Rozebrać i naprawiać, kupić inny silnik, domagać się od sprzedawcy zwrotu kasy. Innych opcji nie ma.
-
carfit
- 3 gwiazdki
- Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Ja na Twoim miejscu kupiłbym bym wieniec pogrzebowy dla.... tego mechanikaCiara pisze:Mam pytanie do was chlopaki. Kupielm Impreze GL 96 rocznik juz jakis czas temu i zrobilem jej bube na samym poczatku. Otoz miejsce w ktorym kupowalem auto a miejsce gdzie mieszkam dzieli 120 km. Pojechalem z mechanikiem po auto. On patrzyl na nie, wachal, sluchal, smakowal i wszystko cacy bylo. Wsiadlem i ogien do domu. Rano odpalam auto i slysze charakterystyczne stukanie jak w starym dieslu. Pojechalem na kanal i okazalo sie ze koles sprzedal mi auto bez oleju i po przejechaniu 120 km ktoras szklanka czy panewka dostala po dupie. Jak spuszczalem resztki oleju to w sumie wyszla mi moze ze szklana do herbaty tego oleju. I teraz mam pytanie do was. Czy jezeli to stuka to nic sie wiekszego autu nie stanie bo ze wzgledu na kupno teraz jestem bez kasy na naprawy ...

- Matiz
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror
AłaCiara pisze: i okazalo sie ze koles sprzedal mi auto bez oleju

A co pan sprzedawca na to mnie ciekawi?

Pan sprzedawaca powiedzial ze widzial co bral i niech spada na drzewo. No i o tym ze on sprowadzil z niemiec to auto, zerejestrowal i stalo przez 2 miesiace dopoki ja sie nie zglosilem po nie :). A co do smierci silnika hmmmm ... Auto jezdzi super, nie bierze oleju, plynu chlodniczego wiec nie wiem skad te czarne chmury nad autem wieszacie :P. Bylem u innego mechanika i powiedzial mi ze sobie postuka i problem bedzie jak sie wypali ta panewka aczkolwiek nie wie kiedy to sie stanie bo moze dzis a moze za rok :/. teoretyczny koszt wymiany kompletu na jedna strone to okolo 800 zl a narazie nie mam takze chcialem sie tu doradzic :P. Aha no i na autostradzie 200 poszedlem wiec chyba nie jest tak zle ...
PS. Najlepsze jest to ze wyciagnelismy bagnet i byl na nim olej, fakt ze troszke powyzej minimum ale byl. Teraz przejchalem tym autem 3 tys km i ani kropelki nie ubylo ...
PS. Najlepsze jest to ze wyciagnelismy bagnet i byl na nim olej, fakt ze troszke powyzej minimum ale byl. Teraz przejchalem tym autem 3 tys km i ani kropelki nie ubylo ...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Ciara pisze:Bylem u innego mechanika i powiedzial mi (...)

Tak na początek, to zmień krąg mechaników w którym się obracasz. I nie nazywaj ich mechanikami, tylko kimś kto może najwyżej spróbować zszywacz biurowy naprawić.

EDIT
Co to znaczy "na jedną stronę"?
Dobra ale nie smiac sie. Moge wam w domu ogrzewanie zrobic i solary podlaczyc ale co do mechaniki to jestem leszcz :). Powiedzieli ze to boxer i ze to stukanie jest po lewej stronie silnika i to tam nalezy wymienic to co potrzeba (panewke?) i szafunia bedzie grala :). Jak mi zacznie stukac znowu to wam komorka nakrece jak to brzmi i tu wrzuce jak chcecie ;). Moze faktycznie mechanikow nie mamy za dobrych ale w mojej okolicy nie ma nic lepszego ... Najblizej to Wroclaw ale tam ceny takie maja ze 

Ciara, a skąd ty żeś jest 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

no to stary Dzierżoniów MTS Subaru Marek stwierdzi co i jak najlepiej ,a leczenie przez internet to jest jak wróżenie z fusów , choć większość ludzi w tym wątku wie co mówi ,niestety chyba dla ciebie 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Ciara,
tak jak burat napisał, wal do Dzierżoniowa, zdaniem wiele najlepsze ASO w Polsce i nie tylko (w Polsce). Masz sanktuarium Subarowe pod nosem, można rzec żeś w czepku urodzony
Pozdrawiam
Grzegorz
tak jak burat napisał, wal do Dzierżoniowa, zdaniem wiele najlepsze ASO w Polsce i nie tylko (w Polsce). Masz sanktuarium Subarowe pod nosem, można rzec żeś w czepku urodzony

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Kurde a nawet nie wiedzialem ;). I faktycznie teraz jak sie popytalem ludzi to bardzo wiele osob mnie tam wygania :). Szkoda ze tak pozno ...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 310 razy
- Polubione posty: 60 razy
Ciara, lepiej późno niż wcale. Może nie jest aż tak źle. W każdym razie wirtualnie nikt normalny Ci tego nie zdiagnozuje.
- Rav
- 1 gwiazdka
- Auto: obecnie Skoda SuperB(ll)eeeee
to jak pojedziesz do Dzierżoniowa i okaże się że to panewka to pamiętaj o tym że jesteś za mną w kolejce do wymiany silnika
ja miałem nowy silnik i po ok. 8000km zaczęła stukać panewka no i wyrok był tylko jeden....wymiana silnika na nowy

Jeśli uważasz, że kobiety to słaba płeć, spróbuj w nocy przeciągnąć kołdrę na swoja stronę.
A ja wam powiem tak: to jest dobry sygnalizator ze jest malo oleju w silniku :). Okazalo sie ze oleju jest troszeczke ponizej stanu i wystarczylo pol litra dolac i jak reka odjol :). Nic nie stuka i nie puka wiec ogien dopoki silnik na droge nie wypadnie 

w sumie też tak można 

Ciara, tylko obiecaj, że jak Ci silnik przez wydech wypadnie, to nie będziesz marudził, że te subaru to strasznie awaryjne.
I mam nadzieję, że stan zawieszenia sprawdzisz zanim Ci koła odpadną.

I mam nadzieję, że stan zawieszenia sprawdzisz zanim Ci koła odpadną.
czarne jest piękne...
Vibovit ja Ci powiem tak: tu nie chodzi o awaryjnosc Subaru bo powiem Ci szczerze ze przy tym komforcie jazdy i zabawie z napedem na 4 kola to moglbym kazde pieniadze wkladac w to auto tylko ze narazie nie mam poprostu kasy zeby pakowac i auto ma jezdzic i tyle :). Sprzedam Mazde to cala kase wpakuje w przednia zawieche i w silnik bo to mam do roboty :). Jazda Subaru bezcenna :D
-
Adam M.
- 2 gwiazdki
- Auto: 05 Subaru Legacy Wagon
A jaki masz silnik w tej Imprezie ?
I czy czasem nie mial hydraulicznych kasatorow luzu zaworowego ?
I czy czasem nie mial hydraulicznych kasatorow luzu zaworowego ?
-
Sławek
- 3 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
- Polubił: 2 razy
Dowcip tylko jest taki, że teraz może wystarczą 3 tPLN a chwilę potem będzie potrzeba już 6 tPLN. 

nie dramatyzujmy cały silnik można do wolnego ssaka kupić na alledrogo do 2 tyś