[wrx] Turbina nie pompuje
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
[wrx] Turbina nie pompuje
Czesc, jade sobie dzis normalnym tempem dojezdzam do celu gasze auto(turbo dzialalo) odpalam po 1h i nic nie pompuje turbosprezarka, sprawdzilem wszystkie weze - wszystko na swoim miejscu, nigdzie nic nie syczy powietrze nie ucieka, na komputerze 0 bledow i nie wiem co dale, samochod jezdzi normalnie nie szarpie przyspiesza prawidlowo(do 3000 potem tez silnik rowno chodzi ale bez turbo) i nie wiem co jest ma ktos jakis pomysl co sprawdzic gdzie szukac?
ofc. auto nie dymi z tylu, turbo nie ubrudzone olejem, nie slychac z niego zadnych dzwiekow wszystko wyglada ok
ofc. auto nie dymi z tylu, turbo nie ubrudzone olejem, nie slychac z niego zadnych dzwiekow wszystko wyglada ok
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: [wrx] Turbina nie pompuje
A podciśnienia pokazuje ? Bo jak nie to coś ze wskaźnikiem a nie ładowaniem. Wartość "0" powinna być chwilowa.ares pisze:jest pokazuje 0
Jak stoi na zerze to jest walnięty (wskaźnik).
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Dzieki Grzesiek za rade wymienie wskaznik i mam nadzieje, ze wszystko wroci do normy
/przepraszam nie moglem/
Podcisnienia pokazuje.
Wszystko wskazuje na to, ze poprostu strona zimna sprezarki sie nie zalacza i nie wiem dlaczego - WG wyglada ok ale go nie rozbieralem jutro sie chyba za to wezme, moze solenoid padl ale wtedy ladowanie chyba by bylo jako takie a tak wogole strona zimna nie wstaje. Jakies inne pomysly??

Podcisnienia pokazuje.
Wszystko wskazuje na to, ze poprostu strona zimna sprezarki sie nie zalacza i nie wiem dlaczego - WG wyglada ok ale go nie rozbieralem jutro sie chyba za to wezme, moze solenoid padl ale wtedy ladowanie chyba by bylo jako takie a tak wogole strona zimna nie wstaje. Jakies inne pomysly??
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Może spadł przewód wchodzący do IC. Musi być jakaś duża dziura bo przy małym pęknięciu jakiegoś przewodu słyszałbyś gwizdanie. Nie było nic robione przy aucie w ostatnim czasie?
No wlasnie nic nie bylo robione, jezdzilem dosyc spokojnie ale nie na tyle zeby turbo moglo sie zapiec :) dziury, zadnej nie ma bo osluchalem cale auto dokladnie, poprostu zimna strona sie nie zalacza, na innym forum dostalem info, ze moglo spasc ciegno sterujace z WG - tego nie sprawdzalem ale z drugiej strony jak logowalem auto przed chwila to mialem Primaty Wastegate Duty Cycle w zakresie od 0-100% czyli chyba WG pracuje...
Nie ma gdzies jakiegos bezpiecznika od turbo w subaru?
Nie ma gdzies jakiegos bezpiecznika od turbo w subaru?
Turbo to element mechaniczny - nie ma zadnych bezpiecznikow.
Wastegate duty cycle to chyba i tak tylko wskazania dzialania solenoidu?
Byc moze po prostu sie zacial na otwartym albo rozpial i klapka caly czas upuszcza cisnienie?
Nie ma tak, ze czesc zimna sie nie zalacza - jak leca spaliny przez czesc goraca, to kreca wirnikiem takze w czesci zimnej - no, chyba, ze nie masz juz wirnika tam - ale pewnie bys sie zorientowal po odglosach z silnika, krotkotrwalych, za to zakonczonych poszukiwaniem nowego :)
Wastegate duty cycle to chyba i tak tylko wskazania dzialania solenoidu?
Byc moze po prostu sie zacial na otwartym albo rozpial i klapka caly czas upuszcza cisnienie?
Nie ma tak, ze czesc zimna sie nie zalacza - jak leca spaliny przez czesc goraca, to kreca wirnikiem takze w czesci zimnej - no, chyba, ze nie masz juz wirnika tam - ale pewnie bys sie zorientowal po odglosach z silnika, krotkotrwalych, za to zakonczonych poszukiwaniem nowego :)
Jacek "AMI" Rudowski
Najpierw to sobie zerknij po prostu na niego, czy wszystko gra.
Jacek "AMI" Rudowski
a jak to sprawdzic wlasciwie? i jak sie do niego zabrac? wiem tyle, ze wizualnie nie ciagnie wogole sztangi zeby rozbujac zimna strone ale nie wiem co jak i gdzie z nim