Homelink - jak zaprogramowac
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Homelink - jak zaprogramowac
Witam. Probuje w swoim nowo zakupionym Subaru Tribeca 06 wersja US zaprogramowac pilota Homelink z pilotem do swojej bramy garazowej, ale bez pozytywnego rezultatu. Czy problemem jest czestotliwosc i rozne standardy US/EU i czy da sie to jakos obejsc?
Re: Homelink - jak zaprogramowac
Podobno problemem są właśnie różne częstotliwości i generalni systemy są niekompatybilne.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
ja bym poszukał modułu odbiornika na te nieszczęsne 288-400MHz i dopiął do istniejącej instalacji 

Wg Homelink cytuję "HomeLink® is compatible with radio-frequency devices operating between 288-433MHz."
I tu uwaga, są bramy które pracują w zakresie ok. 40MHz i nic nie poradzimy.
Zawsze można kupić zestaw np. firmy Gorke zrobiony na Keeloq Microchipa (kod pseudolosowy), odbiornik podłączyć do bramy a nadajnik wmontować w lusterko.
Ostatnio do mojego europejskiego outbacka montowałem lusterko samościemniające z Homelink i z kompasem od forestera, oczywiście rozebrałem je, część radiowa jest na osobnej płytce i raczej da się ją zastąpić wnętrzem pilota Gorke.
I tu uwaga, są bramy które pracują w zakresie ok. 40MHz i nic nie poradzimy.
Zawsze można kupić zestaw np. firmy Gorke zrobiony na Keeloq Microchipa (kod pseudolosowy), odbiornik podłączyć do bramy a nadajnik wmontować w lusterko.
Ostatnio do mojego europejskiego outbacka montowałem lusterko samościemniające z Homelink i z kompasem od forestera, oczywiście rozebrałem je, część radiowa jest na osobnej płytce i raczej da się ją zastąpić wnętrzem pilota Gorke.
Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)
no nie zrobiłem fotek
Ale, ale, płytka z częścią radiową jest ma styki na krawędzi i jest wciśnięta i dodatkowo przylutowana do styków widełkowych. Styki są opisane na płycie, zasilanie, masa, 3 wejścia od przycisków HOMELINK w obudowie oraz sterowanie czerwoną kontrolką.
Zanotowałem sobie przeznaczenie tych styków.

Ale, ale, płytka z częścią radiową jest ma styki na krawędzi i jest wciśnięta i dodatkowo przylutowana do styków widełkowych. Styki są opisane na płycie, zasilanie, masa, 3 wejścia od przycisków HOMELINK w obudowie oraz sterowanie czerwoną kontrolką.
Zanotowałem sobie przeznaczenie tych styków.
Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)