Dzwięk boksera w silniku turbo MY09-
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Dzwięk boksera w silniku turbo MY09-
Witam
Jest wątek o wyciągnięciu bulgotu wolnossącego silnika, ale jakoś nie zauważyłem (może źle szukałem) by ktoś coś kombinował z nowymi turbo wynalazkami FHI typu Forester MY09 2.5 XT. A przecież w tym aucie dzwięk boksera został całkowicie zamordowany. Do rzeczy. Jako że auto na gwarancji - w grę wchodzi tylko wymiana końcowych puszek. Po kiego dali dwie to nie wiem - koszty podwójne. Chciałbym by dzwięk silnika nabrał charakteru, ale nie zależy mi na hałasie - wprost przeciwnie. Po prostu auto ma być nadal ciche, ale jednak bulgotać, a nie udawać Melexa. Może już ktoś z tematem się zmierzył, ale się nie chwali, bo gwarancja. Wiem, że można kupić fabryczne tłumiki od Imprezy WRX sedan. Kosztuja 3kPLN a efekt w zasadzie żaden.
Jest wątek o wyciągnięciu bulgotu wolnossącego silnika, ale jakoś nie zauważyłem (może źle szukałem) by ktoś coś kombinował z nowymi turbo wynalazkami FHI typu Forester MY09 2.5 XT. A przecież w tym aucie dzwięk boksera został całkowicie zamordowany. Do rzeczy. Jako że auto na gwarancji - w grę wchodzi tylko wymiana końcowych puszek. Po kiego dali dwie to nie wiem - koszty podwójne. Chciałbym by dzwięk silnika nabrał charakteru, ale nie zależy mi na hałasie - wprost przeciwnie. Po prostu auto ma być nadal ciche, ale jednak bulgotać, a nie udawać Melexa. Może już ktoś z tematem się zmierzył, ale się nie chwali, bo gwarancja. Wiem, że można kupić fabryczne tłumiki od Imprezy WRX sedan. Kosztuja 3kPLN a efekt w zasadzie żaden.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 310 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: Dzwięk boksera w silniku turbo MY09-
chudy_b, może np. Prodrive ma coś w ofercie. Do poprzednich modeli Forka w każdym razie mieli.
W białym STI, którym jeździł W. Rogalski, a potem Kajto wydech brzmiał bardzo fajnie.
Tam siedział chyba jakiś Prodrive, właśnie.
Tam siedział chyba jakiś Prodrive, właśnie.
czarne jest piękne...
Prodrive się kompletnie wycofuje z produktów do drogowych Subaru więc jak ktoś chce koniecnzie Prodrive to trzeba się spieszyć ;)
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Wow, to ja może ściągnę swojego, położę na półkę a za kilka lat sprzedam za taczkę złota.Azrael pisze: Prodrive się kompletnie wycofuje z produktów do drogowych Subaru więc jak ktoś chce koniecnzie Prodrive to trzeba się spieszyć ;)

Po cichu liczyłem, że się odezwiesz Azrael. Nie macie czegoś do zaproponowania co by nie zjadło mnie finansowo i dało jako taki efekt? Na stronach Prodivu nic nie znalazłem, ale może źle szukałem.
chudy_b, nie widzę problemu. Custom tłumik z MG czy El-teca ogarnie sprawę. Niestety nie mam żadnego nowego Forestera naszego żeby podstawić na wzór na zrobienie tłumika do Siemianowic.
Można się rozejrzeć ale nie wydaje mi się żeby już były na rynku wydechy firmowe do Forka, a z Imprezy znając życie pewnie pasuje ale prawie....
Można się rozejrzeć ale nie wydaje mi się żeby już były na rynku wydechy firmowe do Forka, a z Imprezy znając życie pewnie pasuje ale prawie....
a tak nie prościej??
Taniej, nie ryzykujesz utraty gwarancji i łatwo zmieniasz dźwięk jak się znudzi.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=vKb572Yo2aM
tak wiem, już było, ale chcę pomóc
Taniej, nie ryzykujesz utraty gwarancji i łatwo zmieniasz dźwięk jak się znudzi.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=vKb572Yo2aM
tak wiem, już było, ale chcę pomóc

a ja mam prodriva i bulgocz jak tralala
- szukaj warto sprawdz na you tube 

Odgrzewam temat, bo trochę czasu minęło i może jakieś ciekawe propozycje się pojawiły, a brzęczenie seryjnych tłumików i rdza skłaniają mnie do działania.
shorty a gdzie zanabyłeś swojego prodriva?
Azrael może macie już jakąś konkretną propozycję do Forka 2.5 XT? Custom także wchodzi w grę.
shorty a gdzie zanabyłeś swojego prodriva?
Azrael może macie już jakąś konkretną propozycję do Forka 2.5 XT? Custom także wchodzi w grę.
- Matiz
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror
Czy ja o czymś nie wiem? Robią mi pod nosem tłumiki?Azrael pisze:chudy_b, nie widzę problemu. Custom tłumik z MG czy El-teca ogarnie sprawę. Niestety nie mam żadnego nowego Forestera naszego żeby podstawić na wzór na zrobienie tłumika do Siemianowic.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Owszem MG w Czeladzi:Matiz pisze:Czy ja o czymś nie wiem? Robią mi pod nosem tłumiki?Azrael pisze:chudy_b, nie widzę problemu. Custom tłumik z MG czy El-teca ogarnie sprawę. Niestety nie mam żadnego nowego Forestera naszego żeby podstawić na wzór na zrobienie tłumika do Siemianowic.
http://www.mgmotorsport.pl/
Rewelacyjnie wykonane, pewnie lepiej niż większość "markowych" kosztujących w cholerę więcej.
- Matiz
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror
jarmaj pisze: Owszem MG w Czeladzi:
http://www.mgmotorsport.pl/
Rewelacyjnie wykonane, pewnie lepiej niż większość "markowych" kosztujących w cholerę więcej.
Dzieki za info