Czy ktoś przerabiał ten temat, w którym miejscu najczęściej przecieka woda. Od pewnego czasu zauważyłem, że moje koło zapasowe pływa w wodzie :).Kiedy tylko po pada lub po myciu wozu pojawia sie woda w miejscu na koło zapasowe. Przypuszczam, że może przy któreś tylnej lampie cieknie.
Co wy na to ?
pływające koło zapasowe Forys 98
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- lucza
- 4 gwiazdki
- Auto: babcie ra 95 i 96
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: pływające koło zapasowe Forys 98
tak z regóły przy lampach przecieka
JAZDA SUBARU-BEZCENNE!!! ZA BENZYNE ZAPŁACISZ KARTĄ MAESTRO!!
zreguły tak się dzieje, lecz u mnie cieknie z lewej strony na zgrzewie ( dziwna sprawa ) a z prawej gdzieś kapie od góry bo sa mokre oprawki z żarówkami. I to jest zagadka, którędy to może lecieć?
Jezeli klosz lampy jest wklejany na tasme butylową (?) to tamtedy moze cieknac. Procedura naprawcza: zdemontowac lampy, pozbyc sie resztek tasmy, odtluscic lampy i nadwozie, naniesc dokladnie tasme lub klej do szyb, wkleic lampy i cieszyc sie sahara w grabazniku 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Czasami się zdarza, że podczas zgrzewania robi się dziurka w zgrzeinie. Zaklajstruj czymkolwiek i po kłopocie.willy pisze:zreguły tak się dzieje, lecz u mnie cieknie z lewej strony na zgrzewie ( dziwna sprawa )
Jarmar tak też zrobiłem.
Jeżeli chodzi o lampy to są one osadzone na czarnej masie ( być może jest to klej do szyb lub jakiś inny specyfik ). Jak się na nie patrzy to wygląda na to, że wszystko jest ok. Nawet nie idzie ich ruszyć, aby je ściągnąć i teraz pytanie czy ich nie uszkodzę jak będę siłowo próbował je oderwać bo trzyma je napewno ta czarna masa na której sa osadzone ?
Jeżeli chodzi o lampy to są one osadzone na czarnej masie ( być może jest to klej do szyb lub jakiś inny specyfik ). Jak się na nie patrzy to wygląda na to, że wszystko jest ok. Nawet nie idzie ich ruszyć, aby je ściągnąć i teraz pytanie czy ich nie uszkodzę jak będę siłowo próbował je oderwać bo trzyma je napewno ta czarna masa na której sa osadzone ?