Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa

-
Bilex
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
16 razy
-
Polubione posty:
273 razy
Czy ktoś zauważył może coś takiego u siebie - jak używam spryskiwacza dłużej niż sekundę to mi coś zaczyna terkotać w okolicy schowka!?
Dla ułatwienia dodam, że terkotanie mam charakter ewidentnie elektryczny - jakby przekaźnik jakiś czy co?
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Bilex
-
devlin
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Tak, to układ ostrzegający przed nadmiernym zużyciem płynu do spryskiwacza.

http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
devlin
-
So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
-
Polubił:
309 razy
-
Polubione posty:
60 razy
devlin pisze:Tak, to układ ostrzegający przed nadmiernym zużyciem płynu do spryskiwacza.

Aż z ciekawości sprawdzę w instrukcji obsługi

So What!
-
So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
-
Polubił:
309 razy
-
Polubione posty:
60 razy
Bilex, sprawdzałem w moim Forku. Po ok 1 s słychać w okolicach schowka "tyknięcie". Myślę, że jest to przełącznik do spryskiwaczy reflektorów.
So What!
-
Bergen
- Moderator
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
Bilex, to jest już zboczenie, to trzeba leczyć...
Anyway, masz uszkodzony przekaźnik zwłoczny spryskiwaczy reflektorów. Powinien po 1 s pyknąć raz i wyłączyć pompkę spryskiwacza aż do następnego wciśnięcia klawisza - to takie zabezpieczenie przed spaleniem pompki. Jeśli terkocze nie wyłączając pompki, znaczy że skończył ci się przekaźnik a niedługo skończy Ci się pompka

Bergen
-
Bilex
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
16 razy
-
Polubione posty:
273 razy
Dzięki - w rzeczy samej: terkocze przez cały czas trzymania (bzyczy raczej) - jadę jutro molestować serwis

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Bilex
-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
- Auto: Czarny karawan na gnojówkę
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Bilex pisze:Dzięki - w rzeczy samej: terkocze przez cały czas trzymania (bzyczy raczej) - jadę jutro molestować serwis

ASO bedziesz molestowal czy jakis inny warsztat? Ja jestem wyjatkowo przewrazliwiony na punkcie "swierszczy" w moim Legacu. Kazdego tropie do upadlego. Poki co tylko jedno ASO podchodzi do swierszczy powaznie. Emil Frey w Krakowie. Skubance rozebrali cala deske rozdzielcza bo cos terkotalo za licznikami i kurde zrobili. Trzeszczaly drzwi od strony kierowcy. Zrobili. Trzeszczal szyberdach. Zrobili. Brzeczalo leciutko w silniku, tak ze ledwie slychac bylo. Zrobili. Trzeszczala deska rozdzielcza przy szybie. Zrobili.
Powodzenia w usuwaniu "swierszcza"

Tasior_Miedziak
-
radekk
- 5 gwiazdek
- Auto: Forester, MX5
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Bilex pisze:
Dzięki - w rzeczy samej: terkocze przez cały czas trzymania (bzyczy raczej) - jadę jutro molestować serwis
A nie łatwiej jeździć na wyższych obrotach, albo słuchać głośniej radia

radekk
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
Tasior_Miedziak pisze:
Ja jestem wyjatkowo przewrazliwiony na punkcie "swierszczy" w moim Legacu. Kazdego tropie do upadlego. Poki co tylko jedno ASO podchodzi do swierszczy powaznie. Emil Frey w Krakowie. Skubance rozebrali cala deske rozdzielcza bo cos terkotalo za licznikami i kurde zrobili. Trzeszczaly drzwi od strony kierowcy. Zrobili. Trzeszczal szyberdach. Zrobili. Brzeczalo leciutko w silniku, tak ze ledwie slychac bylo. Zrobili. Trzeszczala deska rozdzielcza przy szybie. Zrobili.
Żeby tylko potem się nie okazało ile to zaczepów jest wyłamanych

Konto usunięte