Klima automatyczna Imprezy MY05-07
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Klima automatyczna Imprezy MY05-07
Jako, że szwedzkiego nie znam, wdzięczny byłbym szanownemu gronu o co chodzi z pewną funkcją klimy. Otóż gdy trzyma się przycisk A/C przez chwilę, to zaczyna on mrugać, sygnalizując, albo włączenie jakiejś tajnej opcji, albo "odklepuje", albo piszczy, że go boli.
Jeśli odpowiedź pierwsza jest prawdziwa, to jak ma się ta tajna opcja do funkcji auto, którą można ustawić na pokrętle?
Jeśli odpowiedź pierwsza jest prawdziwa, to jak ma się ta tajna opcja do funkcji auto, którą można ustawić na pokrętle?
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 310 razy
- Polubione posty: 60 razy
Tajna opcja. Włącza klimę jedynie wtedy, kiedy trzeba.
Przytrzymaj przycisk A/C przez kilka sekund - aż lampka na nim zamruga. Pastępnie pobaw się pokrętłem temperatury. Jak dasz na minimalną, lampka A/C powinna się zapalić. Po ustawieniu wysokiej temperatury - zgasnąć, bo klima jest niepotrzebna.
Analogicznie powinno to działać z obiegiem wewnętrznym.
Przytrzymaj przycisk A/C przez kilka sekund - aż lampka na nim zamruga. Pastępnie pobaw się pokrętłem temperatury. Jak dasz na minimalną, lampka A/C powinna się zapalić. Po ustawieniu wysokiej temperatury - zgasnąć, bo klima jest niepotrzebna.
Analogicznie powinno to działać z obiegiem wewnętrznym.
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Re: Klima automatyczna Imprezy MY05-07
Czy, jeśli włączę przycisk A/C (naciśnięcie, bez przytrzymania) i ustawię na wyższą temperaturę niż ta panująca wewnątrz to "klima" będzie działać, czyli co będzie działać? Sprężarka? Nie rozumiem. 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
A czy nie jest po prostu tak, że to dłuższe przyciśnięcie włącza funkcję "full auto"?
Wtedy klima sama sobie decyduje czy i kiedy uruchomić sprężarkę.
Wtedy klima sama sobie decyduje czy i kiedy uruchomić sprężarkę.
Godlik pisze: A czy nie jest po prostu tak, że to dłuższe przyciśnięcie włącza funkcję "full auto"?
tak własnie jest i dlatego nie należy korzystać z tej funkcji
Czytałem instrukcję i to nawet kilka razy, ale nie mogłem pojąć co daje (innego niż zwykłe "auto") przytrzymanie tych przycisków. A tu proszę, nasze forum, kilka postów i wszystko jasne... dwa lata po zakupie auta.esilon pisze:Godlik pisze: A czy nie jest po prostu tak, że to dłuższe przyciśnięcie włącza funkcję "full auto"?
tak własnie jest i dlatego nie należy korzystać z tej funkcji

- So What!
- 6 gwiazdek
Ależ to wszystko wprost z tej instrukcji wynikacitan pisze: Czytałem instrukcję i to nawet kilka razy, ale nie mogłem pojąć co daje (innego niż zwykłe "auto") przytrzymanie tych przycisków. A tu proszę, nasze forum, kilka postów i wszystko jasne... dwa lata po zakupie auta.![]()

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 199 razy
So What! pisze: Ależ to wszystko wprost z tej instrukcji wynika![]()
Jeśli każdą bzdurę dałoby się przeczytać ze zrozumieniem to Twoja profesja byłaby zbędna

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Strach się bać co by się okazało, gdyby tak przeczytać dokładnie instrukcję pralki, zmywarki, czy telewizora 

- So What!
- 6 gwiazdek
A ja mam instrukcję do Legaca po francuskuKonto usunięte pisze: Strach się bać co by się okazało, gdyby tak przeczytać dokładnie instrukcję pralki, zmywarki, czy telewizora![]()

Chyba muszę zamówić polską wersję

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
So What!, inną opcją jest zapisanie się na lekcje francuskiego ;)
- So What!
- 6 gwiazdek
Przyznam, że do angielskiego i niemieckiego chętniej dołożyłbym włoski, albo hiszpański. Francuski jest powiedzmy na czwartym/piątym miejscuKonto usunięte pisze: So What!, inną opcją jest zapisanie się na lekcje francuskiego ;)

So What! pisze: Chyba muszę zamówić polską wersję
powiedz czego nie wiesz a przeczytam Ci z mojego oryginalnego SIPowskiego egzemplarza

Ja mam po niemiecku. Z tej desperacji zapisałam się na niemiecki w szkole, może wreszcie coś zrozumiemSo What! pisze:A ja mam instrukcję do Legaca po francuskuKonto usunięte pisze: Strach się bać co by się okazało, gdyby tak przeczytać dokładnie instrukcję pralki, zmywarki, czy telewizora![]()
Chyba muszę zamówić polską wersję

- So What!
- 6 gwiazdek
Dzięki. Na razie wiem wszystkoesilon pisze: powiedz czego nie wiesz a przeczytam Ci z mojego oryginalnego SIPowskiego egzemplarza
![]()

So What! pisze: Dzięki. Na razie wiem wszystko
i pamiętaj, że D to znaczy Do przodu

- So What!
- 6 gwiazdek
Jak coś to będę dzwonił, bo widzę, że jesteś skarbnicą wiedzyesilon pisze:
i pamiętaj, że D to znaczy Do przodu![]()