Coraz trudniej będzie kupić coś sensownegojarmaj pisze: Obecnie chyba nawet w RS-ach się nie da![]()

Coraz trudniej będzie kupić coś sensownegojarmaj pisze: Obecnie chyba nawet w RS-ach się nie da![]()
da się z tym żyć. Ja mam AWD i se jakoś radzę.So What! pisze: Coraz trudniej będzie kupić coś sensownego
Aż zadałem sobie trud i poszukałem, bo wydawało mi się, że w RS4 można wyłączyć ESP.So What! pisze:Coraz trudniej będzie kupić coś sensownegojarmaj pisze: Obecnie chyba nawet w RS-ach się nie da![]()
W MY'07 można całkowicie wyłączyć ESP (do restartu oczywiście). Przynajmniej w H6 AT tak to działa. W MY'10, jak wyłączysz, to i tak się wtrąca. Tylko trochę mniejgebolp pisze: Sprawdziłem instrukcje obsługi modelu 2010 oraz mojego 2007, w obu procedura wyłączania ESP jest identyczna.
Po naciśnięciu VDC OFF pozostaje on wyłączony aż będą miały miejsce dwa zdarzenia: ponownie naciśniemy VDC OFF, albo ponownie włączymy zapłon. Ani słowa o prędkości, itp.
Faktem jest że VDC włącza się dość późno, jak samochód obróci ok. 30 stopni. Tak że można brać zakręty lekkim poślizgiem, można sobie skontrować i nic się nie włącza dopóki nie obróci samochodu o te ok. 30 stopni.
So What! pisze: W MY'10, jak wyłączysz, to i tak się wtrąca. Tylko trochę mniej![]()
A podejście praktyczne - wyciągnąć bezpiecznik i wyrwać te wszystkie 3 literowe chwastygebolp pisze: Dyskusja akademicka.
So What! pisze: wyłączenie ESP nie wyłącza ESP.
No nieeee, kto tak powoli jeździ Subaru?esilon pisze: ABS, który nie działa do (chyba ok) 12km/h, nie mógłby wiedziec, skoro juz jest, że czasem fajnie gdyby działał juz od 5 ?
należy wyciągnąć bezpiecznik od ABS i wtedy zawsze dobrze działa niezależnie od predkości. Ten bezpiecznik właśnie od tego jest, żeby działało dopiero poniżej 12kmhesilon pisze: a ABS, który nie działa do (chyba ok) 12km/h, nie mógłby wiedziec, skoro juz jest, że czasem fajnie gdyby działał juz od 5 ?
czasami jakiś gamoń w ośce mieli w miejscu i trzeba zwolnićWiS pisze: No nieeee, kto tak powoli jeździ Subaru?