Swap silnika subaru impreza z WRX 2001r Do impreza GC-8 coup

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
aaatomi
1 gwiazdka
Auto: Juz bez Imprezy Coupe 2.5 RS :(
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Swap silnika subaru impreza z WRX 2001r Do impreza GC-8 coup

Post 20 lut 2012, o 11:42

nie zapomniałem :) Tylko mam kosmiczny problem nie moge znalesc nic sensownego na swapa do mojej coupe :/
i skrzynie tez musze wymienic bo sprzeglo jest inne :/ albo przekrecic koło zamachowe ze sprzegłem z mojego 2.5

Piszcie kazde informacja jak najbardziej mile widziane i potrzebne !!!!

aaatomi
1 gwiazdka
Auto: Juz bez Imprezy Coupe 2.5 RS :(

Post 20 lut 2012, o 12:05

nie zapomniałem cały czas czekam na rózne podpowiedzi !!!! Tylko silnika narazie brak :/

Jacky X
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: STi MY06 SPEC D

Post 24 lut 2012, o 23:24

I tu powiem też z doświadczenia bo szukałem gratów dłuuugo. Być może wiele osób dysponuje BUDŻETEM i kupiuje graty z dnia na dzień. Ja chcialem to zrobić w miarę sensownie kosztowo, trochę przy pomocy znajomych mechaników z tego też powodu aby obserwować postęp prac i raczej chciałem nabyć całe auto niż części bo nigdy nie byłem pewien jakiej dupereli braknie.

I rozbitych subaryn jest jak na lekarstwo. Zarówno GT lub STI.A jak już coś rabnięte to silnik dostał i rozrząd zerwany. Naprawdę teraz jeszcze kiedy euro drogie podaż rozbitych GT/STI jest slaby.
W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.

Kubik
4 gwiazdki
Auto: impreza

Post 25 lut 2012, o 10:09

aaatomi, Takie zmiany spowodują że zostanie tylko buda z oryginału . Jak zaczniesz szukać części i kompletować to przez rok tym autem nie wyjedziesz . Moim zdaniem powinieneś poszukać jakiegoś angola i w całości przekładać . W innym przypadku zawsze czegoś będzie brakować i coś będzie nie tak .

ODPOWIEDZ