Remap ZŁA - WRX MY07

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Re: Remap ZŁA - WRX MY07

Post 29 lip 2012, o 15:50

mały 5150 pisze: Podpisać z daną firmą umowę (co być zrobione, na jakich częściach, jakieś żądane parametry zaakceptowane przez obie strony, które będą efektem remapu, etc.). Chciałbym otrzymać jakiś rodzaj gwarancji od firmy, którą wybiorę. Wydaje mi się, że taki sposób po pierwsze zbliży nas do standardów, o których słyszymy z innych krajów, które od lat zajmują się takimi rzeczami, po drugie ucywilizuje trochę rynek i ludzie na moim przykładzie przestaną traktować remap jako loterię i cholerne ryzyko
uuu stary, będzie ciężko, nie mamy tu MRT.

Ale skoro o MRT, to może popatrz co wkładają do XB kit. Stroją na mapteku.
Mogę poprosić brata, żeby ich przepytał jakie dokładnie graty pchają i czy ewentualnie wyślą ;-)

Całość ze strojeniem chyba coś koło 3k aud, czyli znośnie.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 29 lip 2012, o 16:26

kacy pisze:No już nie przesadzajcie jakoś sie przesiadam co dwa dni i fotel mam całkiem suchy
Może się za często przesiadasz. Ja przesiadłam się po 3 tygodniach przerwy i nie poznałam samochodu ;-)
owoc666 pisze: Bo nic Ci do tego, mogę się udzielać nawet na forum Kia Sportage jeśli mi się spodoba.
Mój tata zaprasza ;-)

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 29 lip 2012, o 18:02

Alan, Alan, Alan! pisze:
Ale skoro o MRT, to może popatrz co wkładają do XB kit. Stroją na mapteku.
Mogę poprosić brata, żeby ich przepytał jakie dokładnie graty pchają i czy ewentualnie wyślą

I wysłać auto do AU, żeby wystroili? ;)

Czy gotową mapę w stylu PPP? Lepiej to wszystko na miejscu zrobić przecież...
barbie pisze: Mój tata zaprasza
:mrgreen:
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 29 lip 2012, o 20:12

mały 5150 pisze: Podpisać z daną firmą umowę (co być zrobione, na jakich częściach, jakieś żądane parametry zaakceptowane przez obie strony, które będą efektem remapu, etc.). Chciałbym otrzymać jakiś rodzaj gwarancji od firmy, którą wybiorę.

możesz doprecyzować o jaka gwarancję chodzi ?

gwarancję uzyskania zapisanych /umówionych parametrów czy o gwarancję że się silnik po remapie nie wykrzaczy, a jak sie wykrzaczy to naprawią w ramach gwarancji własnie ?

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 29 lip 2012, o 20:14

Alan, Alan, Alan! pisze: Mogę poprosić brata, żeby ich przepytał jakie dokładnie graty pchają i czy ewentualnie wyślą
Ciekawe :cofee: To ja też poproszę o taka specyfikację :idea: Tylko do Gt '99 :idea: Da się Remciu :idea:

carfit
3 gwiazdki
Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne

Post 29 lip 2012, o 21:02

mały 5150 pisze:Tak jak napisałem - Panowie nie życzę sobie kolejnego wątku o remapie z kłótniami i wyzwiskami :evilgrin: Chciałbym naprawdę skorzystać z rad (kiepskich albo bardziej wartościowych nie wnikam) ale merytorycznych, bo potrzebuję takowych żeby ruszyć z miejsca.
Nie piszę tutaj w tej chwili, bo trochę mi się w życiu zawaliło i remap spadł na dalszy plan ale wrócę do tego, bo chcę to zrobić. Mało tego chcę to zrobić trochę pioniersko być może. Podpisać z daną firmą umowę (co być zrobione, na jakich częściach, jakieś żądane parametry zaakceptowane przez obie strony, które będą efektem remapu, etc.). Chciałbym otrzymać jakiś rodzaj gwarancji od firmy, którą wybiorę. Wydaje mi się, że taki sposób po pierwsze zbliży nas do standardów, o których słyszymy z innych krajów, które od lat zajmują się takimi rzeczami, po drugie ucywilizuje trochę rynek i ludzie na moim przykładzie przestaną traktować remap jako loterię i cholerne ryzyko 8-)

carfit, do Ciebie kochanieńki również uderzę ale w odpowiednim czasie ;-)
Mały , ale to żadna nowość , od dawna udzielamy gwarancji na remap, i silnik, jeśli motor jest składany wg. Naszej specyfikacji i robiony remap. , oczywiście z pewnymi wykluczeniami jak regularne upalanie na torze , czy stosowanie odp. Olejów i interwaly serwisowe 8-)

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubione posty: 1 raz

Post 29 lip 2012, o 22:12

esilon pisze: gwarancję uzyskania zapisanych /umówionych parametrów czy o gwarancję że się silnik po remapie nie wykrzaczy, a jak sie wykrzaczy to naprawią w ramach gwarancji własnie ?
Esi, zarówno o uzyskanie odpowiednich parametrów tak jak napisałem, bo chyba oszacowanie +/- 10% przez dobrego rzemieślnika parametrów, które powinny być osiągnięte przy użyciu sprecyzowanych części nie jest chyba czymś nieosiągalnym jak i jakąś ograniczoną gwarancję, która tak jak napisałeś da mi prawo do odbudowania silnika na koszt gwaranta pod warunkiem, że użytkowałem samochód zgodnie z zawartymi w umowie zastrzeżeniami 8-)
Nie wiem tak to sobie wyobrażam, może naiwny jestem ale tak chciałbym to zrobić.
carfit pisze: Mały , ale to żadna nowość , od dawna udzielamy gwarancji na remap, i silnik, jeśli motor jest składany wg. Naszej specyfikacji i robiony remap. , oczywiście z pewnymi wykluczeniami jak regularne upalanie na torze , czy stosowanie odp. Olejów i interwaly serwisowe 8-)
carfitku, właśnie z tym upalaniem to trudno określić co to znaczy regularnie ;-) Ja jak pojadę jeden raz w roku na SJS i jeden raz do czwartka na Ułęż to wszystko ale to się może właśnie wtedy stać ;-) I zaczyna się kicha, bo nie wiadomo czy ja przegiąłem czy coś nie tak poszło przy składaniu. Pisząc interwały masz na myśli zadaną przez Was częstotliwość obligatoryjnych przeglądów?
Alan, Alan, Alan! pisze: Ale skoro o MRT, to może popatrz co wkładają do XB kit. Stroją na mapteku.
Mogę poprosić brata, żeby ich przepytał jakie dokładnie graty pchają i czy ewentualnie wyślą ;-)
Alan!, pewnie, że można popatrzeć na specyfikację, jak jeszcze coś z tego zrozumiem to będzie zupełnie fajowo :mrgreen:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2012, o 23:53

owoc666 pisze: I wysłać auto do AU, żeby wystroili? ;)
ale Ty głupi jesteś :razz:

pisałem o spec. Chociaż jest minimalna szansa na to, że mapy robią z folderu "mapy do wrx" :mrgreen:
W każdym razie dają gwarancję na silnik i skrzynię po założeniu kitu i remapie. Nie dot 2.5T w których gwarancja nie obowiązuje jak stwierdzą napieprzanie po torze (chyba, że grzebali w motorze). Ale też ztcw nie lamentują na widok 2.5T ;-)

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 30 lip 2012, o 00:52

Remeq, nie ma sensu porównywanie warunków australijskich gdzie konfiskują auta za przekroczenie prędkości z polskim modelem eksploatacji tych aut. Tam są 500 konne auta, kóre jeżdżą latami a u nas by nie przejechały 100km pod nogą typowego klienta 4T. Nikt w AU nawet nie bierze pod uwagę że ktoś może wsiąść i jechac 30 minut z gazem w podłodze po A4.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 lip 2012, o 00:57

Azrael, mówisz o bebechach? :evilgrin:

carfit
3 gwiazdki
Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne

Post 30 lip 2012, o 08:13

Alan, Alan, Alan! pisze: carfitku, właśnie z tym upalaniem to trudno określić co to znaczy regularnie ;-) Ja jak pojadę jeden raz w roku na SJS i jeden raz do czwartka na Ułęż to wszystko ale to się może właśnie wtedy stać ;-) I zaczyna się kicha, bo nie wiadomo czy ja przegiąłem czy coś nie tak poszło przy składaniu. Pisząc interwały masz na myśli zadaną przez Was częstotliwość obligatoryjnych przeglądów?

Mały , jeśli pojedziesz na SJS nawet kilka razy w roku , to totalny luz :idea: , ale jak pojedziesz do Ułęza w środku lata i w upale, i zaczniesz napieprzac cały dzień w ekstrmenalnych warukach i coś sie stanie , to sorry :oops: ale takie auta jak GTR za kilkaset tys. PLN , też ma jasno napisane w ks. gwar. że sorry, ale gwarancja nie obejmuje .
Jeśli chodzi o przeglady to tak, olej co 7,5 kkm i tylko o parametrach przez nas podanych , oczywiście nie bede klienta ganiał z drugiego końca polski na wymianę oleju, wiec robi sie to tak, wysyłam Ci olej, jedziesz wymienić sobie np. w ASO SUBARU , i wystarczy FV potwierdzająca wykonanie usługi .

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubione posty: 1 raz

Post 30 lip 2012, o 08:47

carfit, poszła PW ;-)
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

Boombastic
4 gwiazdki
Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany

Post 30 lip 2012, o 12:50

mały 5150 pisze: Przymierzam się powoli do tego momentu żeby dłubnąć swojego WRX'a. Nie bardzo wiem co można zrobić z serią 2,5 żeby nie spsuć. Poczytałem trochę o remapie u nas na forum ale wszędzie zaczyna się awantura i epitety i nie chce mi się dalej czytać próbując wyłowić coś sensownego

Zalezy do jakiego poziomu chcesz dojść. Ja niedawno robiłem lekką modyfikację w Foresterze z takim samym silnikiem. Możesz poszukać moich postów, podawałęm tam konkretne wyniki z hamowni wraz z kosztami. Jak zadowala cię okolica 270-280 KM to wystarczy zmienić wydech oraz wgrać wirusa. Wszystko powyżej to zmiana intercoolera, turbiny, wydech też musi być dostosowany do większej mocy, pewnie pompa paliwa oraz jak zauważyli bardziej doświadczeni koledzy - dłubanie już w samym silniku.

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: WRX Spec Carlos 440/585

Post 4 sie 2012, o 21:17

mały 5150, każda modyfikacja w WRXie wykraczająca poza zmianę wydechu na przelotowy, pompy paliwa oraz zrobienie mapy - ew. wymianę hamulunku na stiajowy - to "ekstrawagancja"...

można z wrx-a zrobić nawet coś "lepszego" aniżeli sti - ale $$$ się nie kalkuluje :roll:
projekt "Huragan" Carlos - 440/585
Obrazek

ODPOWIEDZ