Skrzyna AT w Foresterze 2,5 US

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
MolonLabe
0 gwiazdek
Auto: Forester MY03 SpecUS 2,5XS + podtlenek od Jako
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Skrzyna AT w Foresterze 2,5 US

Post 7 sie 2012, o 00:38

Witam ,

Mam wrażenie ze skrzynia nie chodzi tak jak trzeba , kiedyś pracowała tak jakby lepiej (miałem przerwę w używaniu tego egzemplarza)
Są dni kiedy nie ma żadnego problemu i nawet przy sporych zmiennych drogi np 40% Warszawskie korki , 60 % szybka jazda zachowuje się poprawnie.
Natomiast zdarzają się jej dni gdy ,
- szarpie przy wrzucanie wstecznego
- "zamula"
- raz zmienia biegi bardzo szybko , raz przeciąga do niemożliwości (pedałem gazu operuję podobnie)
- żona stwierdziła że "auto nie ma siły"

Olej zmieniany był chyba w styczniu , przynajmniej na to wskazuje. Przy obecnych temperaturach , chyba można wykluczyć opcję za zimnego
oleju w skrzyni.

Czy może mi ktoś wyjaśnić , czy ta skrzynia ma wgrane jakieś mapy , ustawienia... ?

"Tylko umarli ujrzeli koniec wojny"

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Re: Skrzyna AT w Foresterze 2,5 US

Post 7 sie 2012, o 07:48

MolonLabe, Ta skrzynia dostosowuje się do stylu jazdy kierowcy . Może być jednak problem z zamuleniem skrzyni ale dosłownym zamuleniem . W skrzyni mogło nazbierać się mułu z wycieranych tarcz i jak długo nie używasz auta to one sie osadzają w sterowniku . Zacznij używać auta codziennie to problem zniknie . A tak na marginesie to jedź na przegląd skrzyni do ASO Radom to wszystko o tej skrzyni ci powiedzą

MolonLabe
0 gwiazdek
Auto: Forester MY03 SpecUS 2,5XS + podtlenek od Jako

Post 7 sie 2012, o 10:38

To fakt , samochód przez ostatnie 3 lata ledwo co jeździł. Może raz , dwa razy w tygodniu. Teraz używam go codziennie (300 km tygodniowo)
więc od momentu zakupu , powoli robi się trochę lepiej. Mniej jest tych gorszych dni :D

Do Radomia trochę za daleko , może polecicie kogoś w warszawie ? Ile kosztuje przegląd takiej skrzyni ?
"Tylko umarli ujrzeli koniec wojny"

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Post 7 sie 2012, o 13:36

MolonLabe pisze: Do Radomia trochę za daleko , może polecicie kogoś w warszawie ? Ile kosztuje przegląd takiej skrzyni ?
Niewiele ponad godzinę jazdy trasą szybkiego ruchu i jestes w Radomiu . Nie kombinuj z tanimi serwisami bo będzie boleć . Jeśli już musisz coś tańszego to polecam Adama w Zalesiu Dolnym cycuś :idea:

ODPOWIEDZ