Po każdym deszczu pod siedzeniem kierowcy, pod nogami kierowcy i pasażera mam mokro...
Skąd może się lać woda do samochodu??
P.S. Samochód Subaru Forester 2.0XT 2003r
Woda pod siedzeniem kierowcy - skąd??
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- lucza
- 4 gwiazdki
- Auto: babcie ra 95 i 96
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Woda pod siedzeniem kierowcy - skąd??
może szyberdach,sprawdż też odprowadzenie wody z podszybia i sprawdż w jakim stanie są gumowe zaślepki na ścianie grodziowej między komorą silnika a kabiną, a poza tym to może uszczelki w dżwiach,żle wklejona przednia szyba jak widzisz przyczyn może być wiele,musisz szukać
JAZDA SUBARU-BEZCENNE!!! ZA BENZYNE ZAPŁACISZ KARTĄ MAESTRO!!
pytanie numer jeden gdzie jest odprowadzenie wody z podszybia i jak go szukać??
przez drzwi nie leci - sprawdzone
przez przednią szybę chyba też...
podejrzewałem szyberdach ale wszystko inne jest suche, tylko tam jest mokro więc chyba nie bardzo
przez drzwi nie leci - sprawdzone
przez przednią szybę chyba też...
podejrzewałem szyberdach ale wszystko inne jest suche, tylko tam jest mokro więc chyba nie bardzo
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Szukanie przecieku czasem jest strasznie żmudną robotą. I może wymagać rozebrania sporego kawałka wnętrza.
Najlepiej osuszyć dokładnie auto wewnątrz i dłuższy czas lać z węża w kolejne podejrzane miejsca (zaczynając od tych najniżej, żeby nie lać na raz wszędzie) i obserwować co się dzieje. W ten sposób przynajmniej zawęzi się obszar poszukiwań.
Najlepiej osuszyć dokładnie auto wewnątrz i dłuższy czas lać z węża w kolejne podejrzane miejsca (zaczynając od tych najniżej, żeby nie lać na raz wszędzie) i obserwować co się dzieje. W ten sposób przynajmniej zawęzi się obszar poszukiwań.
To dość makabryczny wariant, ale w Nissanie ciekło mi przez... podłogę
... powiedzmy dyplomatycznie że blacha miała ubytki.

fitter happier more productive
W Żabie mi się woda przez przednią szybę lała że aż miło.
maclaw, odkręć fotele (po 4 śruby na fotel), odkręć plastik spod pedału gazu, następnie delikatnie wyrwij plastikowe kołki trzymające wykładzinę pod deską rozdzielczą, odegnij z obu stron (będzie jeszcze konsola środkowa trzymała, ale to sobie daruj), wyciągnij zapewne mokre jak gnój szmaciane maty wygłuszające spod wykładziny, osusz blachę i lej z węża patrząc skąd woda pojawia się na blasze.
maclaw, odkręć fotele (po 4 śruby na fotel), odkręć plastik spod pedału gazu, następnie delikatnie wyrwij plastikowe kołki trzymające wykładzinę pod deską rozdzielczą, odegnij z obu stron (będzie jeszcze konsola środkowa trzymała, ale to sobie daruj), wyciągnij zapewne mokre jak gnój szmaciane maty wygłuszające spod wykładziny, osusz blachę i lej z węża patrząc skąd woda pojawia się na blasze.
-
tomunia
- 0 gwiazdek
- Auto: Ostatni z Foresterów, ktory nie przeleciał Brooke.
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Witam
Pisze tutaj żeby nie tworzyć nowego wątku a problem jest podobny. Po każdej większej ulewie woda ciekła mi do auta przez szyberdach, przyczyną była niedrożna prawa rurka odprowadzenia wody z rynienki wokół szyberdachu. Zatkała się błotem w miejscu gdzie sie konczy czyli pod plastikową osłoną nadkola. Najpierw próbowałem przetkać ją drutem i teraz nie jestem pewien czy przy okazji czegoś nie uszkodziłem. Dlatego proszę o poradę kogoś kto wie jak prowadzona jest ta plastikowa rurka - czy mogłem coś tam nabroić?
Wszystkim polecam sprawdzenie i wyczyszczenie przestrzeni między nadkolem i jego plastikowa osłoną bo u mnie mimo że jeżdżę tylko po asfalcie - błota było bardzo dużo.
P.S. gdzie jest odprowadzenie wody z podszybia?
Po wyczyszczeniu z błota odpływ z szyberdachu działa.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Pisze tutaj żeby nie tworzyć nowego wątku a problem jest podobny. Po każdej większej ulewie woda ciekła mi do auta przez szyberdach, przyczyną była niedrożna prawa rurka odprowadzenia wody z rynienki wokół szyberdachu. Zatkała się błotem w miejscu gdzie sie konczy czyli pod plastikową osłoną nadkola. Najpierw próbowałem przetkać ją drutem i teraz nie jestem pewien czy przy okazji czegoś nie uszkodziłem. Dlatego proszę o poradę kogoś kto wie jak prowadzona jest ta plastikowa rurka - czy mogłem coś tam nabroić?
Wszystkim polecam sprawdzenie i wyczyszczenie przestrzeni między nadkolem i jego plastikowa osłoną bo u mnie mimo że jeżdżę tylko po asfalcie - błota było bardzo dużo.
P.S. gdzie jest odprowadzenie wody z podszybia?
Po wyczyszczeniu z błota odpływ z szyberdachu działa.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Zdecydowanie odmawiam walki na rozum z kimś nieuzbrojonym.
No to napiszę dwa słowa jak u mnie było. Zatkane odpływy - drutem się nie dało a pomogła sprężarka. Dodatkowo jeden z odpływów ze starości się poluzował i woda z szybra leciała na podsufitkę. Profilaktycznie założyłem opaski na wszystkich odpływach.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
ja miałem 3 z 4 odplywów zapchane - dałem do serwisu szyberdachów, mają coś w rodzaju spirali do przepychania rur - zajęło im to pół godzinki, mi zajęło 100 złociszy i mam spokój
nie ma co dłubać panowie, bo można uszkodzić, a naprawa więcej warta niż te 100 zł
nie ma co dłubać panowie, bo można uszkodzić, a naprawa więcej warta niż te 100 zł

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski