Forum czytam od dawna - tzn. mniej więcej od kiedy stałem się szczęśliwym posiadaczem subaraka (a było to w listopadzie roku pańskiego 2010), niemniej jednak nigdy wcześniej nie miałem okazji nic napisać.
Problem mam dość - wydawałoby się - prozaiczny. Mianowicie chcę zakupić klocki Winmax na przednią oś. Z tego co czytałem są tanie i dobre, a na pewno tańsze i lepsze od Ferodo premiere, które mam obecnie.
Mój samochód to GT '98, częściowo po lifcie, z dwutłoczkowymi zaciskami z przodu i... nigdzie nie znalazłem informacji, które klocki do niego pasują. Wg. IC:
INDEKS: ARSR247WIN
NAZWA: Klocki hamulcowe - TUNING
OPIS: SPORTOWE Klocki hamulcowe P SUBARU Impreza Impreza GF3, GF6, GC8 (Turbo)1.6,1.8,2.0i 93-,1.6,1.8,2.0i 93-,
PRODUCENT: WINMAX
(wydaje mi się, że wolne ssaki mają jednotłoczkowe zaciski?)
LUB
INDEKS: ARSR349WIN
NAZWA: Klocki hamulcowe - TUNING
OPIS: SPORTOWE KLOCKI hamulcowe Subaru Forester do 2002, Impreza GT 98, Legacy do 2002
PRODUCENT: WINMAX
(ale jak wiadomo 98 to dość kłopotliwy rocznik)
Znajomy wymienił premiery na winmaxy z tyłu i hydrauliczny ręczny działa duuuuużo lepiej, więc myślę, że to będzie ogromny upgrade za rozsądną cenę.
Może ktoś ma Winmaxy w dwutłoczkowym zacisku i jest w stanie mi pomóc? :) Szukałem już wszędzie - łącznie z japońsko-angielską stroną Winmax i dalej nie wiem co jest co