Przewody zapłonowe NGK
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Przewody zapłonowe NGK
Witam!
Zakupiłem przewody firmy NGK RC-FX31 czyli takie jak zaleca katalog ze stronki producenta. Okazało się, że dwa z nich są za krótkie a przedstawicielstwo firmy upiera się, że takie ma być. Tak więc Panowie uwaga na te kabelki...
Autko to impreza GT z 2000r.
Pozdrawiam
Skoro NGK odpada to może polecicie coś co dobrze sprawdza się w imprezach w rozsądnej cenie? Magnecor odpada...
Zakupiłem przewody firmy NGK RC-FX31 czyli takie jak zaleca katalog ze stronki producenta. Okazało się, że dwa z nich są za krótkie a przedstawicielstwo firmy upiera się, że takie ma być. Tak więc Panowie uwaga na te kabelki...
Pozdrawiam
Skoro NGK odpada to może polecicie coś co dobrze sprawdza się w imprezach w rozsądnej cenie? Magnecor odpada...
Re: Przewody zapłonowe NGK
W związku z tym, że mam mały problem z oddaniem kabelków a w moim są zamontowane magnecory które raz że świecą jak noworoczna choinka a dwa są niewłaściwej długości, potrzebuje znać długości oryginalnych kabelków do GT 00'. Z góry dziękuję
W intercarsie mówią, że Beru nie robi do tego modelu. Pewnie sami nie wiedzą ale na razie muszę odkręcic sprawę z NGK dlatego potrzebuję wymiary...
. Jak uda się odkręcic to biorę oryginały z 4turbo

-
piasek14121412
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Witam, proszę o pomoc w dobraniu przewodów zapłonowych do mojej imprezy kombi z 2001r, silnik 1.6/95KM. Jedyne przewody jakie mi udało się znaleźć to sentech (st 8586). Od kilku dni szukam zamiennika z dobrej firmy typu NGK,BERU,BOSCH. Dodam jeszcze, że na oryginał trzeba czekać 3 tygodnie i kosztują 350zł:(
Nie wymienia się kabli co roku, warto kupić dobre.piasek14121412 pisze:... Dodam jeszcze, że na oryginał trzeba czekać 3 tygodnie i kosztują 350zł:(
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
piasek14121412 pisze: miennika z dobrej firmy typu NGK,BERU,BOSCH.
Kable Boscha do Imprezy to pomyłka.
Magnecory świecą? A to ci dopiero!
Championy za ~130 zł wytrzymały u mnie 3 lata.
Niestety świecą a raczej świeciły... Jeżdżę teraz na janmorach, niestety jeden z nich jest troszkę przykrótki i nie pasuje w oryginalne uchwyty i trzeba będzie wymienić. Przed wymianą przewodów auto mocno szarpało na wolnych obrotach ale przyczyną okazała się sonda. Postanowiłem założyć na próbę stare Magnecory i niestety diagnoza potwierdziła się tzn obroty nadal falowały. Po ponownej przekładce wszystko wróciło do normy. Jeżeli ktokolwiek będzie zamawiał Janmory to zaznaczcie w zamówieniu, że mają być te grubsze.Bergen pisze: Magnecory świecą? A to ci dopiero!
Czas zmiany przewodów zapłonowych nadszedł
Może szanowne grono coś poleci dobrego

Może szanowne grono coś poleci dobrego

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
- MichallD
- 4 gwiazdki
- Auto: FXT 2.5 MY06 AT, Yamaha MT-07
A do GT MY98 będą dobre?hornet pisze: Zakupiłem przewody firmy NGK RC-FX31 czyli takie jak zaleca katalog ze stronki producenta. Okazało się, że dwa z nich są za krótkie a przedstawicielstwo firmy upiera się, że takie ma być. Tak więc Panowie uwaga na te kabelki...
- MichallD
- 4 gwiazdki
Sprawdziłem dwa komplety, NGK RC-FX31 i RC-FX51, obydwa nie pasują. Jutro przymierzam RC-FX54 i jest szansa że będą dobre.
- MichallD
- 4 gwiazdki
Wreszcie! NGK RC-FX54 pasują
jeden przewód jest trochę krótszy, ale dało radę go podpiąć. U mnie siedziały jeszcze oryginalne przewody i strasznie szarpało, a teraz w ogóle inny samochód, jak ręką odjął