WRX 2001 jedzie, ale lepiej mu idzie jak wpadnie na wyboje..

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
michalaneglo
0 gwiazdek
Auto: WRX 2001 218KM
Polubił: 0
Polubione posty: 0

WRX 2001 jedzie, ale lepiej mu idzie jak wpadnie na wyboje..

Post 4 paź 2012, o 10:13

Witam!

Jestem tu nowy, Bugeye`a mam od pół roku.
Mam pytanko, może Wy mi pomożecie online... samochód dobrze jedzie, ale czasami mam wrażenie że mógłby się lepiej zbierać.
W czym rzecz... ruszam (na zamkniętym odcinku lotniska oczywiście, nie spod świateł, hehe), jedynka spokojniej, dwójka but, trójka but i jak mam powyżej 5 tysięcy i trafię na poprzeczną nierówność np. coś nie tak z asfaltem to mam wrażenie że się "odmula" i lepiej ciągnie. Rzadko się tak zdarza no ale coś jest nie tak.
Mam zegary i przy maksymalnym naciśnięciu pedału gazu pokazuje mi 1 bar, może 0,9, ale trzeba tu uwzględnić niedoskonałość taniego wskaźnika.
Mam przeczyszczone wężyki, solenid, restryktor jest na miejscu. Kable przy wtyczkach cacy. Nowy dolot do turbo silikonowy, silikony pod IC, pełna szczelność bo był zdejmowany kolektor ssący (paliwo śmierdziało + wymiana dolotu do turbo).
Dodam że tak samo było przed zmianami, czy może to być problem z zacinającym się WG ? Albo dźwigienką na turbo ? Tylko czy wtedy pokazałby 1 bar na zegarze ?
Auto zagazowane, tak wiem, też mi przykro :D Ale sytuacja ma miejsce na benzynie. Filtr paliwa wymieniony. Myślałem że jest filtr paliwa też w baku, ale to jeszcze nie ten model :)

Pozdrawiam,
Michał

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: WRX 2001 jedzie, ale lepiej mu idzie jak wpadnie na wyboje..

Post 4 paź 2012, o 16:13

Kto zakładał gaz? Miał o tym pojęcie?

Ja bym zaczął od udania się do kogoś, kto potrafi tak zepsuć auto gazem, że nie widać (nie wizualnie), że jest popsute. ;-)
W przypadku Subaru jest taki typ w W-wie.

Normalne serwisy z reguły nawet dotykać zagazowanych nie chcą, bo taka najczęściej jest tam rzeźnia. :wall:

Więc tym bardziej przez internet raczej nikt nie będzie mógł doradzić.

nank99
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: WRX 2001 jedzie, ale lepiej mu idzie jak wpadnie na wyboje..

Post 4 paź 2012, o 19:57

auto zagazowane - i wszystko jasne, no sorry...
yczkislian gry dla dzieci

ODPOWIEDZ