sti z wysypu

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

sti z wysypu

Post 22 gru 2012, o 23:56

mam fajne auto do sciagniecia z wielkiej brytani, impreza sti.Mam w zwiazku z tym pytanie jak i gdzie zrobic fachowo przekladke kierownicy?na co jeszcze zwrocic ewentualnie uwage. :ojestem z zachodniopomorskiego

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: sti z wysypu

Post 23 gru 2012, o 00:02

darecki1981 pisze:na co jeszcze zwrocic ewentualnie uwage.
Zwróć uwagę, czy masz wolne kilkanaście tyś zł, żeby zrobione to było porządnie.

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 00:05

no wlasnie auto mnie wyniesie 35 tys., ale prosze o konkrety :-| co trzeba,by bylo zrobic bo nie wiem do konca oprocz kierownicy :-/ naprawde fajna fura jestem w liverpool i jest "okazja"? no wlasnie ?czarna swinia :mrgreen: piekny,ale co dalej?

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 00:11

dodam ze stoje tu statkiem do konca kontarktu tak,ze mam czas :-) przewiozl mnie angol fajny, facet, i nic nie zauwazylem niepokojacego ;-) wracam 15 stycznia, nie wiem wlasnie czy subarynka, czy firma wysle mnie na samolot, musze widziec czy warto, dlatego Was pytam!!!!!! :!: :wall:
Ostatnio zmieniony 23 gru 2012, o 00:13 przez darecki1981, łącznie zmieniany 1 raz.

jarmaj
6 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 00:12

Jaki rocznik?

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 00:13

2004

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 00:19

auto jest zadbane, ale to malo powiedziane!290 hp 2.0 nie kombinowane, oprocz wydechu ale to na plus!no zaje...sty :!:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Post 23 gru 2012, o 00:29

No to się nie opłaca. Auto 35 kPLN, przekładka pewnie z 15 kPLN, opłaty + transport kilka kPLN. Pewnie można za takie pieniądze kupić coś co nie było przekładane.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 00:36

no wlasnie, dlatego pytam.Super samochod ja postanowilem ze kupie impreze po powrocie jesli nie to auto, to macie jakis konkretny samochod?jest duzo na allegro ale czy widzicie cos konkretnego?

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 00:41

dodam ze w forka juz zainwestowalem 9 tys, na wizualizacje, dodalem ospojlerowanie, nakladki na swiatla, wydech ;-) i nie sprzedaje chce miec dwa!jeden na wypady rodzinne, drugi dla zabawy :evilgrin:

AMI
5 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 01:04

darecki1981 pisze: zainwestowalem 9 tys, na wizualizacje, dodalem ospojlerowanie, nakladki na swiatla,

No to wypas :)
Jacek "AMI" Rudowski

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 23 gru 2012, o 02:29

tutaj jest ciekawy wątek o tym co trzeba zmienić w RHD by stało się LHD:

http://www.forum.subaru.pl/index.php?/t ... za-gd-sti/
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 09:23

Barthol pisze:tutaj jest ciekawy wątek o tym co trzeba zmienić w RHD by stało się LHD:

Nie no to szkoda zachodu, auto mnie wyniesie 55 tys.!i ile musialbym sie nameczyc by doprowadzic do ladu!Wole jednak skupic sie nad wersja europejska ;-) szkoda nerwow i pieniedzy!

Krysztal
4 gwiazdki
Auto: rajdowe i cywilne
Polubione posty: 0

Post 23 gru 2012, o 11:10

darecki1981 pisze:
Barthol pisze:tutaj jest ciekawy wątek o tym co trzeba zmienić w RHD by stało się LHD:

Nie no to szkoda zachodu, auto mnie wyniesie 55 tys.!i ile musialbym sie nameczyc by doprowadzic do ladu!Wole jednak skupic sie nad wersja europejska ;-) szkoda nerwow i pieniedzy!
jest jeszcze moim zdaniem jedno małe ale przeciw brytolom... Oni tam rzadko oszczędzają sprzęt... widziałem w piątek swój zapasowych dyfer który dostałem do auta który był wyciągnięty z Angola WRX '05 po przebiegu 70 tyś... zęby do połowy zgolone... Przynajmniej już mi w garażu nie zalega :razz: Lepiej na forumach poszukaj jakiegoś ładnego od świadomego użytkownika.
Obrazek

ECU Master DET3 - montaż, strojenie'

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 15:54

Krysztal pisze:
darecki1981 pisze:

jest jeszcze moim zdaniem jedno małe ale przeciw brytolom... Oni tam rzadko oszczędzają sprzęt... widziałem w piątek swój zapasowych dyfer który dostałem do auta który był wyciągnięty z Angola WRX '05 po przebiegu 70 tyś... zęby do połowy zgolone... Przynajmniej już mi w garażu nie zalega :razz: Lepiej na forumach poszukaj jakiegoś ładnego od świadomego użytkownika.

No wlasnie, widze na allegro pare fajnych propozycji...

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 23 gru 2012, o 16:05

Zwróć uwagę na bezwypadkowość/bezkolizyjność, to będzie połowa sukcesu.

Pakiet startowy nawet wersji EU może wynieść niemało jeśli nie zwrócisz uwagi np. na takie rzeczy jak hamulce, opony, zimówki no i oczywiście rozrząd, płyny jakieś gumki, czy łączniki w zawieszeniu zawsze coś się znajdzie w prawie 9-letnim trupie. Pomijając takie rzeczy jak przedmuchy na uszczelce, czy nadmierna konsumpcja oleju :->

Mnie np. interesują tylko Imprezy RHD i najlepiej JDM. Sporo rzeczy wyciągasz, więc taki samochód można sobie doprowadzić niemalże do stanu perfekcyjnego i nie koniecznie za morze pieniędzy. Aczkolwiek trzeba się liczyć z kwotą 15-20 tys ze wszystkimi niespodziankami.

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 16:20

cyqan pisze:Zwróć uwagę na bezwypadkowość/bezkolizyjność, to będzie połowa sukcesu.

Pakiet startowy nawet wersji EU może wynieść niemało jeśli nie zwrócisz uwagi np. na takie rzeczy jak hamulce, opony, zimówki no i oczywiście rozrząd, płyny jakieś gumki, czy łączniki w zawieszeniu zawsze coś się znajdzie w prawie 9-letnim trupie. Pomijając takie rzeczy jak przedmuchy na uszczelce, czy nadmierna konsumpcja oleju :->

Mnie np. interesują tylko Imprezy RHD i najlepiej JDM. Sporo rzeczy wyciągasz, więc taki samochód można sobie doprowadzić niemalże do stanu perfekcyjnego i nie koniecznie za morze pieniędzy. Aczkolwiek trzeba się liczyć z kwotą 15-20 tys ze wszystkimi niespodziankami.
wybacz,ale nie mam imprezy i nie wiem co oznacza symbol RHD i JDM, szukam na internecie ale nic takiego nie widze by wytlumaczylo mi skrot, prosze o podpowiedz :roll:

jarmaj
6 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 16:28

darecki1981 pisze:wybacz,ale nie mam imprezy i nie wiem co oznacza symbol RHD i JDM,:
Żaden z nich nie jest związany wyłacznie z Imprezą, ani nawet z Subaru. To nazwy stosowane powszechnie w motoryzacji ;-)

RHD - Right Hand Drive (kiera po prawe stronie)

JDM - Japanese Domestic Market (samochód robiony w Japonii na tamtejszy rynek)

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 16:29

jarmaj pisze:
darecki1981 pisze:wybacz,ale nie mam imprezy i nie wiem co oznacza symbol RHD i JDM,:
Żaden z nich nie jest związany wyłacznie z Imprezą, ani nawet z Subaru. To nazwy stosowane powszechnie w motoryzacji ;-)

RHD - Right Hand Drive (kiera po prawe stronie)

JDM - Japanese Domestic Market (samochód robiony w Japonii na tamtejszy rynek)
Dzieki Jarmaj :thumb:

ODPOWIEDZ