AT MANU co oznacza subaru impreza 93 - Automat

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
wasyl150v
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

AT MANU co oznacza subaru impreza 93 - Automat

Post 15 sty 2013, o 16:57

Witam. Mam pytanie co daje wciśnięcie przyciski AT MANU z tego co wiem jest to coś od skrzyni biegów ale co dokładnie daje ten przycisk?
Drugie moje pytanie dotyczy kontrolki AT OIL TEMP dziś zapaliła się pierwszy raz i czy to coś groznego?

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Re: AT MANU co oznacza subaru impreza 93 - Automat

Post 16 sty 2013, o 20:49

wasyl150v pisze:Witam. Mam pytanie co daje wciśnięcie przyciski AT MANU z tego co wiem jest to coś od skrzyni biegów ale co dokładnie daje ten przycisk?
Drugie moje pytanie dotyczy kontrolki AT OIL TEMP dziś zapaliła się pierwszy raz i czy to coś groznego?
Jeśli dobrze pamiętam :
MANU oznacza że jak włączysz jakiś bieg to będzie to najniższy na jakim będziesz jechał - np na śliskim ruszysz z drugiego biegu jeśli włączysz 2 .
AT OIL TEMP się zapaliła i jest to groźne dla skrzyni . Natychmiast wymień olej ! Rozumiem że włączyła się w jakimś korku .

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 16 sty 2013, o 21:15

wasyl150v pisze: AT OIL TEMP dziś zapaliła się pierwszy raz i czy to coś groznego?

Zbyt wysoka temperatura oleju w skrzyni. Może go brakuje, a może skrzynia przetrenowana. Tak czy owak, trzeba sprawdzić poziom :idea: i jak sugeruje Kubik1 warto wymienić.

Soltys
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Legacy 2.5 GX MT / Turbodziadek

Post 20 sty 2013, o 13:42

Tak jak napisano przy włączonym przycisku manual i zapięciu jakiegoś biegu (1,2,3) auto nie zredukuje niżej niż zadany bieg i będzie nawet z niego ruszać.

ODPOWIEDZ