Witam
Dziś zrobiłem największą głupotę jak dotąd mi się udało. ... nie zamknąłem okna na myjni a wręcz przeciwnie otworzyłem na full. Okno pasażera z przodu. Program 4 na orlenie...
Dopiero po otwarciu drzwi się skapnąłem. Niby wszystko ok auto już suche ale nie działa radio i navi. Bezpieczniki są ok wszystko poza tymi 2 rzeczami działa jak należy.
Pytanie: co dalej? domyślam się że trzeba rozebrać i osuszyć ale czy jest szansa że zadziała. Czy jest coś po drodze jakiś moduł czy coś bezpiecznik wewnątrz jest wspólny ale się nie spalił. Pewnie i tak trzeba do serwisu będzie się udać
Proszę o odpowiedź.
wymiana radia outback -przymusowa zalane na myjce....
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: zalane na myjce....
Odłącz zasilanie tego co może być zalane. Czas działa na niekorzyść, każda wilgoć wewnątrz urządzenia pod napięciem powoli niszczy jego bebechy... 

Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)
niestety radio martwe... w serwisie audio nie potrafią tego zdiagnozować - za wiele możliwości (zalany panel, płyta główna).Oczywiście szukałem innego aby było oryginalne ale okazuje się że znalezienie graniczy z cudem (chyba że tylko ja miałem problemy) Kenwood GX-204LE znalazłem 1 szt z 2007 roku za 2700zł.... uważam że to sporo za dużo.
Kupiłem więc pioneera 2din teraz bede rzeźbił deskę- bo przejściówki tylko takie
http://www.installer.com/cars/by_car.php?carid=6006
lub taki
http://www.avojdm.com/product_info.php?products_id=123
ale niestety cena masakra.
Kupiłem więc pioneera 2din teraz bede rzeźbił deskę- bo przejściówki tylko takie
http://www.installer.com/cars/by_car.php?carid=6006
lub taki
http://www.avojdm.com/product_info.php?products_id=123
ale niestety cena masakra.
Pragnę zwrócić uwagę, że sterowanie klimą jest dość mocno zintegrowane z radiem 

Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
gebolp, straszny pechgebolp pisze:
Pragnę zwrócić uwagę, że sterowanie klimą jest dość mocno zintegrowane z radiem

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
- Piskoor
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester S-Turbo 2002 / Outback 2.5 2008 Viessmann Edition By Jako
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Odp: zalane na myjce....
Poszukaj czegoś u chińczyków.. chyba alliexpress.com czy jakoś tak
One cappucino per favore - Danke
pioneer zamiast kenwooda
po wielkiej walce poszukiwaniach mierzeniu, przymierzaniu, przycinaniu szlifowaniu... udało się!!!
znowu gra muzyka. nie udało się niestety zakupić adaptera radia 2din. postanowiłem zrobić coś z tym co zostało po fabrycznym kenwoodzie- obciąłem panel klimy.
z ramką do radia większy problem. Zakupiłem "na oko" podobną od E-klasse W211.
Kilka dni rzeźbienia i się udało - jak oceńcie sami Muszę jeszcze popracować nad sterowaniem z kierownicy - jest dostępne u dilera pioneera i głosem z nawigacji fabrycznej - brak podłączenia
Radio to pioneer AVH 1400DVD
tylko proszę nie śmiać się z "karbonu"
znowu gra muzyka. nie udało się niestety zakupić adaptera radia 2din. postanowiłem zrobić coś z tym co zostało po fabrycznym kenwoodzie- obciąłem panel klimy.
z ramką do radia większy problem. Zakupiłem "na oko" podobną od E-klasse W211.
Kilka dni rzeźbienia i się udało - jak oceńcie sami Muszę jeszcze popracować nad sterowaniem z kierownicy - jest dostępne u dilera pioneera i głosem z nawigacji fabrycznej - brak podłączenia
Radio to pioneer AVH 1400DVD
tylko proszę nie śmiać się z "karbonu"
Re: wymiana radia outback -przymusowa zalane na myjce....
Elegancko! Wyglada prawie jak fabryka. Dobra zmiana :)
T.
T.