myjemy silniczek od środka - ściema?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: myjemy silniczek od środka - ściema?
Mój kolega jest zafascynowany tymi produktami http://forte-nwe.com. Nie poradziły sobie tylko z usunięciem nagarów z dolotu silnika z bezpośrednim wtryskiem, ale tam były centymetrowe warstwy osadów.
Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)
z tego co pamiętam gdy dzwoniłem w zeszlym roku - między 200-400 zł w zalezności od tego jaki program wybierzeszłysy83 pisze:Wiecie może ile kosztuje taki zabieg czyszczenia silnika?
środki dodawane do paliwa nigdy nie będą tak dobre jak pełna płukanka maszynowa bez udziału paliwa, tylko na środkach czyszczącychgebolp pisze:Mój kolega jest zafascynowany tymi produktami http://forte-nwe.com. Nie poradziły sobie tylko z usunięciem nagarów z dolotu silnika z bezpośrednim wtryskiem, ale tam były centymetrowe warstwy osadów.
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- 12fasola12
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester '98 2.0 122KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
http://www.liqui-moly.pl/index.php?opti ... id=85&id=8freediver pisze:A w Warszawie jest jakiś serwis z taką usługą?
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
rrosiak pisze: nie możesz się pozbyć DPFa?
ponoc ganiaja za brak... szczegolnie w D.
zakladam, ze po 120 kkm to sie przypchalo - takie czyszczenie moglo by go odswiezyc troche..
ja jutro jadę na JCT - obaczymy co to da - relacji LIVE niestety nie będzie, ale może jakieś pikczery wrzucę po południu 

co najmniej to:gregski pisze:co dokladnie bedziesz robil i w czym?
a czy cokolwiek jeszcze z tych dwóch opcjiczyszczenie całego układu wtryskowego, a także komory spalania, zaworu dolotowego
to się obaczy jutrozasysanie zanieczyszczeń z siateczki wtryskiwacza – cykl automatyczny trwa 90 sekund na każde 4 wtryskiwacze lub
czyszczenie kolektora dolotowego
jedyny serwis w poz który ma tą maszynę - więc wyboru za dużego nie miałem

właśnie stoi i się "myje"
No więc tak:
Zrobiono:
- czyszczenie całego układu wtryskowego, a także komory spalania, zaworu dolotowego (program trwa 20-40 minut, ale chłopaki ustawili program na 50 minut czyszczenia na specjalnej płukance)
- czyszczenie kolektora dolotowego (pod sprężonym ciśnieniem powietrze jest zasysane z kolektora razem z całym syfem jaki się tam nazbierał)
efekt:
zero dymu z rury - nawet mgiełki nie widać że silnik pracuje, gdzie do tej pory to za mną zawsze chmura szła
silniczek chodzi ciszej, równiej.
to tyle co można po jednym dniu. Obaczymy po dłuższym czasie, ale na ten moment jestem zadowolony bardzo
Zrobiono:
- czyszczenie całego układu wtryskowego, a także komory spalania, zaworu dolotowego (program trwa 20-40 minut, ale chłopaki ustawili program na 50 minut czyszczenia na specjalnej płukance)
- czyszczenie kolektora dolotowego (pod sprężonym ciśnieniem powietrze jest zasysane z kolektora razem z całym syfem jaki się tam nazbierał)
efekt:
zero dymu z rury - nawet mgiełki nie widać że silnik pracuje, gdzie do tej pory to za mną zawsze chmura szła

to tyle co można po jednym dniu. Obaczymy po dłuższym czasie, ale na ten moment jestem zadowolony bardzo
- freediver
- 4 gwiazdki
- Auto: WRX 01' pogromca owadów :)
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
A dostałeś jakiś wykres składu spalin przed i po? Ile kosztowała cała operacja?
cała operacja kosztowała 300,-
wykresy widziałem, nie brałem - świstki papieru mi nie potrzebne. wszystko się w końcu mieści w normie z dużym zapasem
Mały zonk wyszedl dziś rano, gdy miałem problem z odpaleniem. Wymieniając filter paliwa nie zalali pompy benzyną i dziś powietrze mi pompowała - ale po przejechaniu kilku km przepchała ten bąbelek i jest już oki
wykresy widziałem, nie brałem - świstki papieru mi nie potrzebne. wszystko się w końcu mieści w normie z dużym zapasem

Mały zonk wyszedl dziś rano, gdy miałem problem z odpaleniem. Wymieniając filter paliwa nie zalali pompy benzyną i dziś powietrze mi pompowała - ale po przejechaniu kilku km przepchała ten bąbelek i jest już oki