Impreza GT błłąd nr 23 !!
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Impreza GT błłąd nr 23 !!
Witam po długiej i bez problemowej jeździe ostatnio mam mały problem. Dokładnie od wczoraj kiedy rano odpaliłem auto chodziło jakieś 30 sekund i zgasło. Zbagatelizowałem problem i odpaliłem jeszcze raz i pojechałem. Zrobiłem jakieś 20 kilometrów i na skrzyżowaniu czekając na zielone zgasł mi znowu bez szarpania tylko po prostu zgasł. Posprawdzałem wszystko i pojechałem się przejechać objaw był taki że auto nagle w czasie jazdy jakby sie zdusiło redukowałem z 4 doszedłem do 1 i zgasło i tak 3 razy. Check engine się nie świeci. Dziś wymrugałem błąd nr 23. Niby przepływomierz i teraz pytanie czyścić czy nowy/używany mam Impreze GT z 95 roku
Re: Impreza GT błłąd nr 23 !!
Cena nowego w tych rocznikach może z nóg zwalić. Faktem jest, że są one z reguły raczej wytrzymałe, wiec jest to zakup na długie lata znów.
Ale też i oznacza, że przy dobrych cenach można zaryzykować używkę z gwarancją rozruchową.
Ale przede wszystkim może posprawdzaj najpierw, czy przypadkiem nie jakaś głupota, typu problem z przewodami?
Ale też i oznacza, że przy dobrych cenach można zaryzykować używkę z gwarancją rozruchową.
Ale przede wszystkim może posprawdzaj najpierw, czy przypadkiem nie jakaś głupota, typu problem z przewodami?
Jacek "AMI" Rudowski
AMI dobrze prawi.
Zanim wydasz kilkaset złotych za przepływomierz, wydaj kilkadziesiąt na dwa spraye - jeden tzw. "do gaźników", a drugi do połączeń elektrycznych. Pierwszym wyczyść przepływomierz, drugim połączenie przepływomierza z resztą świata.
Zanim wydasz kilkaset złotych za przepływomierz, wydaj kilkadziesiąt na dwa spraye - jeden tzw. "do gaźników", a drugi do połączeń elektrycznych. Pierwszym wyczyść przepływomierz, drugim połączenie przepływomierza z resztą świata.
Ze sprayami byłbym z kolei dość ostrożny.
Nie wiem jak starsze przepływomierze - ale te z my99/00 są ogólnie delikatne i "psikaniem" można wiele nie polepszyć, a nawet dobić. Na pocieszenie - do my99/00 przepływomierz jest sporo tańszy.
Przynajmiej jeśli idzie o czyszczenie "na zaś". W tym przypadku skoro umarło to pewnie spray nie zaszkodzi - ale też może za wiele nie pomóc. Ale może się też okazać, ze przyczyna była inna, a spray dobił jeszcze dodatkowo przepływomierz.
Nie wiem jak starsze przepływomierze - ale te z my99/00 są ogólnie delikatne i "psikaniem" można wiele nie polepszyć, a nawet dobić. Na pocieszenie - do my99/00 przepływomierz jest sporo tańszy.
Przynajmiej jeśli idzie o czyszczenie "na zaś". W tym przypadku skoro umarło to pewnie spray nie zaszkodzi - ale też może za wiele nie pomóc. Ale może się też okazać, ze przyczyna była inna, a spray dobił jeszcze dodatkowo przepływomierz.
Jacek "AMI" Rudowski
Zakupiłem specyfik do instalacji i do czyszczenia gaźników, myślę że mgiełka z pewnej odległości nie narobi szkody jakieś a nóż widelec pomożeAMI pisze:Ze sprayami byłbym z kolei dość ostrożny.

I teraz pytanie przepływkę kupuję sie po jakimś kodzie i teraz są dwa kody :Gewru pisze:Zakupiłem specyfik do instalacji i do czyszczenia gaźników, myślę że mgiełka z pewnej odległości nie narobi szkody jakieś a nóż widelec pomoże, a jak nie to kupie przepływkeAMI pisze:Ze sprayami byłbym z kolei dość ostrożny.
1. na obudowie filtra powietrza: Subaru 46053AA000
2. na naklejce obudowy przepływomierza: A2268 AA160, A36-000 R60, 4Y08H
któro to numer mojej przepływki??
Interesuje Cie raczej chyba numer czesci przeplywomierza, a nie puszki filtra :)
A tak w ogole, to nie - przypadkiem - raczej 22680 AA160?
Jacek "AMI" Rudowski
Dokładnie zjadłem "0"AMI pisze:Interesuje Cie raczej chyba numer czesci przeplywomierza, a nie puszki filtra :)
Wcześniej na zimno wyskakiwał bład 23, po wypsikaniu błędu nie ma, odpaliłem pochodził i sprawdziłem jeszcze raz i też nie ma. Dzisiaj nie mam już czasu sie kajtnąć ale jutro rano to zrobię i napisze co i jak
Witam, a więc na zimno i na ciepło nie ma błędów na kompie objaw duszenia podczas jazdy nie wystąpił. Tak że dzięki za za wsparcie i poradę, oby to się nie powtórzyło POzDRAWIAM